Etiketli yazılar: Markalar

26 Ağustos 2015 4.5G ihalesi

Ülkemizde mobil operatörlerimiz 2009’dan beri 3G HSDPA hizmeti sunuyor. Aynı yıllarda çeşitli ülkeler 4G’ye geçmeye başlamışken biz bir önceki versiyonu ile yetiniyorduk. Zaman geçti 3G kapsaması oldukça yaygınlaştı, çift taşıyıcı, üç taşıyıcı ile hızlar 42 Mbit, 63 Mbit civarına yükseldi; aynı zamanda kullanıcıların mobil veri kullanım oranı da arttı. Operatörler 42 Mbit 3G hızı verdiklerini iddia eder, Turkcell Amerika’nın 4G’sinden hızlı olduğunu söylerken eldeki 3G artan talebe yetemez olmaya başladı. Bir bölgede çok iyi hizmet verebilen şebeke yoğun bir yerde çok kötü bir hizmet verebiliyordu. Bkz. Büyük İstanbul Otogarı testi. Çözüm ya daha fazla baz istasyonu ki kimse yenilerini değil eskilerini bile istemiyor, ya da 4G gibi daha üstün bir teknoloji idi. 4G olarak da kendini geliştirmeye devam eden LTE ve ona yetişemeyen WiMAX teknolojileri vardı ki WiMAX kullanımı çok da yaygınlaşmıyor. Türkiye’de d 2014 yazından beri 4G ihalesinin yapılması bekleniyor ki, artık şebekeler cidden sıkıntı yaşamaya başlayınca işin üzerinde ciddiyetle durulup 2016 Mayıs’ında ihale yapılmasına karar verilmişti. Tabi bir şeyler oldu, 26 Mayıs kaynadı, ihale 26 Ağustos’a ertelendi. 4G yok dendi, 5G’ye geçeceğiz dendi; on senede olmayacağı anlaşılınca 4.5G’de karar kılındı, uygun görüldü. 😀 Sonuçta da ihale 26 Ağustos 2015 tarihinde yapıldı. Nereden ne ara çıktığı belirsiz NetGSM firması da ihaleye dava açıp bir şeyleri değiştirmeyi başaramazsa ihale bugünkü haliyle ülkemizde 4G altyapılarının kurulmasının önünü açacak. Devamını oku »

Amerikan Rüyası (The Amerikan Dream) [#video] [#animasyon] [#belgesel]

Amerikan Rüyası tam olarak bir belgesel mi bilmem ama aktardığı bilgiler bakımından benim için bir belgesel. Animasyon film, Amerika’nın kapitalist para ve bankaların borçlandırmaya dayalı Amerikan rüyasının çalışma biçimi ile ilgili ilginç bilgiler aktarıyor. İzleyiniz lütfen.
Devamını oku »

Levis’i detokslama

Greenpeace, Zara detoks kampanyasında başarı elde ettikten sonra şimdi de Levi Strausa’a saldırıyor. Buyrun imza kampanyasına siz de Levis’i detokslamaya.

Buyrun Levis’i detokslamak için nedenler:
Levis'i detokslamak için nedenler

ZARA’yı detokslama

Pahalı fiyatlarından dolayı tarihimde alışveriş yapmadığım, ve yapmayacağım ve hatta mağazalarına beşten az sefer girdiğim ZARA’nın ürünlerinde Greenpeace sağlığa zararlı maddeler bulmuş. Bunun üzerine de bir detoks kampanyası başlatmış ki ZARA’nın bu zararlı maddeleri kullanmasını bıraktırmak amacıyla. Biz de ne yapıyoruz? Katılıyoruz! Aşağıdaki bağlantıdaki formu doldurup gönderiyoruz. Devamını oku »

Tekno gençlik

Günümüz gençlerine uzaktan baktığımızda teknolojiyi yaşayan bir kuşak görüyor olsak da, bu aşırı bireyselciliğin yönünün kişiyi nereye götürdüğü ve sanal özgürlüklerinde ne yaptıkları ya da ne yaptırıldıkları ve bunların geleceğe etkileri ve gelecekteki sonuçları da düşünülmeli.

Devamını oku »

GoPro ve hulahop ilginçlikleri [#video]

Bir hulahopa takılan GoPro kamerasının hulahopu çeviren kızlarla çekimi.

Geleneksel Turkcell Sahur İnternet Kampanyası

Kampanyanın gelenekselliği geçen sene de uygulanmış olmasından kaynaklanıyor, kampanya adında şu an için böyle bir şey yok. 🙂 Ramazan süresince gece 02.00 ile 06.00 arasında kullanılabilecek 250 MB internet veriyor Turkcell her gece. Devamını oku »

Turp Telekom

Turk Telekom, ülkemizin yegane ADSL altyapısı sahibi. ADSL hizmeti alan bütün müşterilerin servis sağlayıcısı ne olsa da bakır kablo altyapıları Turk Telekom’a ait. E tabi biraz da sorunlu kendileri. Bende de sorunlu bir süredir. Devamını oku »

Ardaş 106. Insert

Görüntüler Ardaş Market 106 no’lu insert görüntüleridir. 29 Ekim – 09 Kasım arasında geçerlidir. İndirimli fiyatlar genellikle Arkadaş Kart sahibi olanlara idi ama bu sefer kartsız fiyatlarda indirilmiş çoğunlukla.

Devamını oku »

Dünyayı yöneten kapitalist ağı

Kapitalizmle ilgili zirvedeki bir miktar süper zengin ve bunların şirketlerinin tam merkezde olduğu ve her şeyin bunlar etrafında döndüğü söylenirya. Bu bir gerçek sayılır ama, daha önceden incelenip kanıtlanmamış pek. Şimdi ise bilimadamları bunu araştırmış etmiş, harbiden de öyleymiş. Tüm Dünya’yı 147 şirketcik kontrol ediyormuş. Araştırmayı yapan kimler? İsviçre’li bilim adamları. Devamını oku »