Etiketli yazılar: Greenpeace

Greenpeace, Rus Elçiliği’ne mektup gönderiyor

ALINTIDIR. KAYNAK: Gizem ve diğer eylemcilerin serbest bırakılması için, Rus Elçiliği’ne mektup gönder

Türkiye’den Gizem Akhan, Rusya’da holiganlık suçlamasıyla yargılanıyor. Onunla birlikte 27 Greenpeace eylemcisi, mürettebat ve 2 serbest gazeteci de…

Gizem Akhan tutuklu

Gizem Akhan

Devamını oku »

Levis’i detokslama

Greenpeace, Zara detoks kampanyasında başarı elde ettikten sonra şimdi de Levi Strausa’a saldırıyor. Buyrun imza kampanyasına siz de Levis’i detokslamaya.

Buyrun Levis’i detokslamak için nedenler:
Levis'i detokslamak için nedenler

ZARA’yı detokslama

Pahalı fiyatlarından dolayı tarihimde alışveriş yapmadığım, ve yapmayacağım ve hatta mağazalarına beşten az sefer girdiğim ZARA’nın ürünlerinde Greenpeace sağlığa zararlı maddeler bulmuş. Bunun üzerine de bir detoks kampanyası başlatmış ki ZARA’nın bu zararlı maddeleri kullanmasını bıraktırmak amacıyla. Biz de ne yapıyoruz? Katılıyoruz! Aşağıdaki bağlantıdaki formu doldurup gönderiyoruz. Devamını oku »

National Geographic Akıbetimiz – Nüfus Artınca belgeseli [#video] [#belgesel]

National Geographic’in Akıbetimiz, Nüfus Artınca belgeseli uçuk bir senaryo ile Dünya’da nüfus artışının sonuçlarına dikkat çekmeye çalışıyor. Belgeselde aniden Dünya nüfusu iki katına fırlıyor ve bundan sonra olabilecek olası olaylar anlatılıyor. Konut sıkıntısından açlık, susuzluk ve enerji sıkıntısına kadar pekçok konu işlenmiş. Ha o ani iki kat artışın sonucunda oluşacak sen nerden geldin, ben nerden geldim toplumundan bahsedilmiyor ama, sonuçta belgeselin dikkat çekmek istediği nokta böyle bir fantastik olay değil. Neyse, zevkle izlenebilecek günümüz insan nüfusu artışını tiye alan bir belgesel. Devamını oku »

Greenpeace GDO videosu

Greenpeace’in GDO’ya karşı yürüttüğü Yemezler kampanyası hakkındaki videosu.


Devamını oku »

Saninki kaç santim?

Seninki kaç santim Greenpeace”in düzenlediği bir kampanya. Konu yeterli olgunluğa erişmemiş balıkların avlanılmasını engelleme amaçlı bir yasa hazırlanması… Devamını oku »

Nükleer istiyor muyum?

Nükleer santral isteyip istemediğime hala emin değilim. Tabii ki zararlı bir şey ama yararı da olmasa kullanılmazdı değil mi? Devamını oku »

Rüzgar Kâmil Nükleer’e karşı :)

Eskiden atari devrinde Mario falan oynardık hatırlarsanız. Greenpeace de Türkiye’de nükleer santral kurulmasını engellemek için düzenlediği kampanyasında nükleer enerjinin zararlarını ve tehlikesini tanıtmak amacıyla Mario türünde ama para toplayan bir kapitalist olmayan Kâmil ile Rüzgar Kâmil nükleere karşı oyununu yaptırmış. Devamını oku »

Havaalanından toprak alın 2

Geçen yıl bu günlerde greenpeace’in havalananından toprak alma kampanyasından bahsetmiştim. Olay hava alanı yapılacak arsaların sahip sayısını çok sayıda arttırarak havaalanı inşaatı için o bölgenin satın alınmasını ve kullanılmasını olabildikçe zorlaştırmaktı. Bu kampanyaya devam ediliyor. Devamını oku »

Greenpeace’ten Tetris oyunu

Nükleer enerjiye veya daha doğrusu nükleer felakete karşı çalışmalar yürüten Greenpeace bu sefer de Tetris oyunu ile nükleer enerjiyi protesto ediyor. Devamını oku »