Etiketli yazılar: Türkçe

Garmin Connect IQ Türk bayrağı saat yüzü

Monkey C ile Garmin’in Connect IQ destekli saatleri için yaptığım Türk bayrağı temalı çok basit bir saat yüzüdür. Herhalde mağazadaki ilk Türkçe yüz. Her ne kadar Vivosmart bunları desteklemese de devamı arada gelecek…

Garmin Connect IQ Store’da Bayrak saat yüzü.

Garmin Fenix 3 ve D2 Bravo yüzü

Garmin Fenix 3 ve D2 Bravo yüzü

Garmin Vivoactive, Forerunner 920XT ve Epix saat yüzü

Garmin Vivoactive, Forerunner 920XT ve Epix saat yüzü

Greenpeace, Rus Elçiliği’ne mektup gönderiyor

ALINTIDIR. KAYNAK: Gizem ve diğer eylemcilerin serbest bırakılması için, Rus Elçiliği’ne mektup gönder

Türkiye’den Gizem Akhan, Rusya’da holiganlık suçlamasıyla yargılanıyor. Onunla birlikte 27 Greenpeace eylemcisi, mürettebat ve 2 serbest gazeteci de…

Gizem Akhan tutuklu

Gizem Akhan

Devamını oku »

Yine KPSS, yine ve yeniden bir ÖSYM vakası, Vaka-i ÖSYM

Bir KPSS macerası daha yaşayalım demiştim ki bu seneki macera da tam oldu. Cemaat yine soruları önceden ele geçirmiş ve sınav geçerliliği yine ortadan kalkmıştı. Devamını oku »

Hindi Değil Türkiye

İngilizce’de Türkiye’ye Turkey derler ve bunun diğer bir anlamı da hindidir. Yani Turkey demek hindi de demektir. Hatta bu yüzden Amerikan’ların geçtiği dalgalara maruz kalırız. Eskiden bir ara Turkey yerine Turkiye denmesi ile ilgili bir şeyler yapılmıştı ama ne idi bilmiyorum. Şu an da HindideğilTürkiye.com diye bir girişim var, amacı Turkey lafını unutturup ülkemize yurtdışında da Türkiye denmesini sağlamak. Devamını oku »

Fransız malları boykotu

Fransa’nın saçma Ermeni soykırımı oyunu üzerine şimdi de Fransız mallarını boykot edin diyorlar. Edelim de, bugüne kadar hangi boykotu başardık da bunu yapacağız. 🙂 Ha bir de Fransız mallarını boykot etsek direkt olarak Fransızlara zarar vereceğiz diye bir şey yok ki. Fransız sermayesi, Türkiye’de üretim ve satış yapan dolayısıyla Türkiye’de işgücüne katılım sağlayan pek çok firma var. Hadi diyelim, süper boykot yaptık, hiç Fransız malı(!) satın almadık. Olan önce bu firmalarda çalışırken işsiz kalacak vatandaşımıza olur. zaten başbakanın açıkladığı yaptırım maddelerinde de Fransa’nın mallarını almayın boykot edin demiyor direkt. Yoksa, biz boykot bitene kadar Patricia Kaas dinlemeyiz, internetten bedava MP3’ünü indirmeyiz olur biter. (!) 🙂 Devamını oku »

Sözsüz müzik ve transçı gitarcı :)

Dinlenen sözsüz müzik eserleri farklı bir yere sahiptirler bende. Yani içinde söz olan şarkılar ayrı bir grup, olmayan eserler ise bambaşka bir gruptur. İkisi bir değildir, sözsüz olanı sevilendir. Devamını oku »

Ak donun içinde dik durur, acaba nedir, nedir?

Kusura bakmasın ama, o dedelerim ak donun içinde dik durur diye bir bilmeceye mum diye cevap vermemi beklemesin benden. 🙂 Ne alâka dede, bu ne abazanlıktır da alâkaya maydanoz şeylerle bilmece yaparsınız siz…

Bir sihirli fenerim, kibritsiz de yanarım?

Bir sihirli fenerim, kibritsiz de yanarım! Peki o zaman neyim ben? Yüz yıl önce, elektriğin tek aydınlatma için kullanıldığı zamanlarda bu bilmeceyi soran dedeler, buna elektrik yanıtını vermemizi bekliyorlarmış. Bugün ise ne alâka? Devamını oku »

İşaret diliyle İstiklal Marşı’mız

İşaret dili ile İstiklâl Marşı’mız, böyle imiş. Devamını oku »

Blue – I can İngiltere Eurovision 2011 şarkısı

İngiltere için Eurovision Song Contest 2011 şarkısı; Blue, I can. İzleyin, dinleyin, takip edin, çevirisini okuyun. Diğer birçoğuna göre daha çok hoşuma gitti bu şarkı.

Blue – I can şarkı sözleri ve Türkçe çevirisi.
Devamını oku »