Etiketli yazılar: Sınavlarım

İngilizce ÖABT

Geçtiğimiz hafta sonu KPSS serüvenimizde oldukça değişik bir tercrübe yaşadık. Değişen sistemsiz sistem ile birlikte ÖABT adında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi diye de bir sınava girdik. Sınav ilk kez yapılacağından, doğal olarak herkes soru türlerini ve kolay olup olmadıklarını merak ediyordu. Sınava girdik gördük, herkese geçmişler olsun. Devamını oku »

Yine KPSS, yine ve yeniden bir ÖSYM vakası, Vaka-i ÖSYM

Bir KPSS macerası daha yaşayalım demiştim ki bu seneki macera da tam oldu. Cemaat yine soruları önceden ele geçirmiş ve sınav geçerliliği yine ortadan kalkmıştı. Devamını oku »

Gestalt kuramı

Gestalt bütün demektir. Bütün, parçaların toplamından daha fazladır. Birey kendine gelen uyarıcıları birbirinden ayrı şekilde değil, bir bütün olarak algılar. İnsan beynini pasif alıcı değildir, dış dünyadan gelen duyumları anlamlı bir yapı içerisinde ele alır. Gestalt kuramcıları; Köhler, Wertheimmer, Koffka (KWK) Devamını oku »

Merkezi dağılım (yayılma) ölçüleri

Merkezi dağılım (yayılma) ölçüleri
Standart sapma
Bir puan dağılımındaki ölçme sonuçlarının aritmetik ortalamadan ne kadar uzaklaştığının ortalamasını verir. Standart sapma değeri büyükse: Devamını oku »

Eğitimde ölçme türleri ve özellikleri

Ölçme türleri ve özellikleri. Devamını oku »

Bloom taksonomisi hedeflerin aşamalı sıralaması

Bloom taksonomisi hedeflerin aşamalı sıralaması. Devamını oku »

Tartışma tekniklerinin belirgin özellikleri

Tartışma tekniklerinin belirgin özellikleri. Devamını oku »

Öğretim yöntem ve tekniklerinin temel amaçları

Öğretim yöntem ve tekniklerinin temel amaçları Devamını oku »

Edgar Dale’in yaşantı konisi

Edgar Dale’in yaşantı konisi. Adam, öğrenci öğrenme-öğretme sürecine ne kadar çok duyu organı ile katılırsa o kadar daha kalıcı öğrenmiş olur demiştir. Devamını oku »

(Ö)ğrencilere (S)ağlı Sollu (Y)erleştirme (M)erkezi

(Ö)ğrencilere (S)ağlı Sollu (Y)erleştirme (M)erkezi kullanımını @elp_alf ‘in tivitinde gördüm. ÖSYM’nin şu anki durumunu iyi açıklar bir ifade.  Devamını oku »