(Ö)ğrencilere (S)ağlı Sollu (Y)erleştirme (M)erkezi

____________________________________________________________________

(Ö)ğrencilere (S)ağlı Sollu (Y)erleştirme (M)erkezi kullanımını @elp_alf ‘in tivitinde gördüm. ÖSYM’nin şu anki durumunu iyi açıklar bir ifade. 

ÖSYM vakaları KPSS ile başladı, YGS ile devam etti, ALES ile de kendini unutturmuyor. Böyle bir kurum nasıl olsu da, aniden bu hale geldi.

Hani, bir şeyden ders alır, ikinciye aynısını yapmazsın. Ama bu kurum her seferinde farklı bir şeyle çıkıyor karşımıza.

ALES’te de bu sefer İzmir’de sınav kitapçıklarında sorun ortaya çıkmış. Kodları karışmış, yedek kitapçıklar yetmemiş vs. öğrenciler sınava girememişler.

Bu haliyle gittikçe güven kaybeden bir kurum ÖSYM. Başkanı son olayla ilgili, sorun yaşayan öğrencilerden mektupla kartla özür dileyecekmiş. Bu durumda özür dileme mektubu değil, istifa mektubu beklerdik kendilerinden.

Son tüm sınavlarda bir sorun ortaya çıktı. İnsan gireceği sınavda da bakalım ne tür bir problem çıkacak diye merak ediyor, endişeleniyor. Her şeyini bu sınavlara göre ayarlayarak yaşayan bir gençlik olduğu unutulmamalı. Her seferinde bu gençlik daha da zarar görüyor. Üstelik bir de değil, çok sefer; her seferinde daha fazla hayal kırıklığına uğruyor.

ÖSYM’nin acilen kendisini toplaması ve bozulan imajını nasıl bilmem ama bir şekilde toparlaması gerekmektedir.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz