Etiketli yazılar: İngilizce Öğretmenliği

Ganimet

Soran birkaç kişiye ithafen… 🙂 Burada olmayan birkaç şey daha vardı tabi. Devamını oku »

İngilizce ÖABT

Geçtiğimiz hafta sonu KPSS serüvenimizde oldukça değişik bir tercrübe yaşadık. Değişen sistemsiz sistem ile birlikte ÖABT adında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi diye de bir sınava girdik. Sınav ilk kez yapılacağından, doğal olarak herkes soru türlerini ve kolay olup olmadıklarını merak ediyordu. Sınava girdik gördük, herkese geçmişler olsun. Devamını oku »

İngilizce Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi – Atatürk’s Address to the Turkish Youth

O Turkish Youth! Your first duty is ever to preserve and defend the National independence, the Turkish Republic.  Devamını oku »

Öğretmenler de memur olursa…

Öğretmenler de memur olursa ne yapıp ne yapmayacaklar? Facebook’ta öğretmenlerin memurlardan farkı ile ilgili bir içerik buldum da. Özellikle bu hükümet döneminde biraz fazla aşağılanan öğretmenler ile ilgili. Devamını oku »

NIMBY nedir ocam?

Amerikanlar neye, neden, NIMBY der? Devamını oku »

Betsie Larkin, Super8 & Tab – All We Have Is Now (sözler/çeviri) [video]

Betsie Larkin, trans familyasında sesini pek beğendiklerimden biridir. Bir süre önce Super8 Tab ile bu eserlerini yapmışlardı.


Devamını oku »

Gestalt kuramı

Gestalt bütün demektir. Bütün, parçaların toplamından daha fazladır. Birey kendine gelen uyarıcıları birbirinden ayrı şekilde değil, bir bütün olarak algılar. İnsan beynini pasif alıcı değildir, dış dünyadan gelen duyumları anlamlı bir yapı içerisinde ele alır. Gestalt kuramcıları; Köhler, Wertheimmer, Koffka (KWK) Devamını oku »

Merkezi dağılım (yayılma) ölçüleri

Merkezi dağılım (yayılma) ölçüleri
Standart sapma
Bir puan dağılımındaki ölçme sonuçlarının aritmetik ortalamadan ne kadar uzaklaştığının ortalamasını verir. Standart sapma değeri büyükse: Devamını oku »

Eğitimde ölçme türleri ve özellikleri

Ölçme türleri ve özellikleri. Devamını oku »

Düşünme süreçlerinin geleneksel hiyerarşisi

Intel’den (ç)alıntıdır. 🙂

1956’da Benjamin Bloom, Eğitim Amaçları Taksonomisi: Bilişsel Alan’ı yazdı ve düşünmenin altı seviyelik tanımı, o zamandan beri  sayısız bağlamada benimsenmiş ve kullanılmıştır. Bilişsel süreçlere  yönelik listesi, en basitten – bilginin hatırlanması- en  karmaşığa – bir firkin önemine ve değerine yönelik bir yargıda bulunmak- doğru düzenlenmiştir. Devamını oku »