Etiketli yazılar: Kültür Sanat

Dolores aka The Cranberries ve vefatı

Yaklaşık 15 sene önce, henüz VCD oynatıcıların yeni yeni ülkede yaygınlaşmaya başladığı dönemde duymuştum sesini. Pazardan alma, içi kaçak 140 küsür yabancı şarkı MP3 dolu bir CD’de idi. CD’yi ilk kurcalarken grubunun şarkılarını duysam da hiç ilgimi çekmemişti başta. Her ne kadar rak ve metal müzikler dinlesem de aslında benim tınım baslı melodik trans, tekno temell şarkılardır hani. Zamanla arada o CD’de denk geldikçe duymaya alışmaya başladım sesini.


Devamını oku »

Chris Arnade

Chris Arnade, New York’ta Wall Street denen kapitalizmin odak noktasında banker denenlerden biriyken fotoğraf çekmeye başlayıp kendini alamamış biri. Güzel bir Flickr hesabı, birkaç saat geçirdim diyeyim hesabında. New York’un Hunt Point denen bir yerinde ve daha peç çok yerinde çekmiş olduğu fotoğraflarda uyuşturucu bağımlılarından, fahişelere, bisiklet tutkunlarına, dansçılara, New York’ta yaşayan müslümanlara kadar pek çok farklı insan grubunu resimlemiş.

Chris Arnade photosets on Flickr.

Vanessa: Hunts Point, Bronx Devamını oku »

Abbas Vesim Efendi [Ölüm 1761]

18. asrın ortalarında İstanbul’da tanınmış ve eserler bırakmış olan bir hekimdir. Sultanselim Çarşısı’ndaki dükkanında hekimlik yapıp halk arasında “Kambur Vesim” diye anılmıştır. Düstur-ül-Vesim fi Tıbb-ül-Cedit vel-Kadim adlı eseri hekimlik tarihimizde hayli önemli sayılır. Eser 1748’de yazılmıştır. İki cilt ve iki bin sayfa kadardır. Abbas Vesim Efendi astronomi ile de uğraşmış ve “Nehe-ül-Bülüğ fi Şerh-il-Zic-i Uluğ” adında bir eserini 1745’te yazmıştır. Muhtelif maddelerden karıştırılarak meydana gelen ilaçlar hakkında bir kitabı ve bazı manzum yazıları da vardır.

İngilizce Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi – Atatürk’s Address to the Turkish Youth

O Turkish Youth! Your first duty is ever to preserve and defend the National independence, the Turkish Republic.  Devamını oku »

Serebro – Gun [#video #klip]

Serebro denen grubun müzikal değer taşımayan, ama yüksek miktarda cinsel içerik barındıran bir video klipleri daha hayata gelmiş. Aslında sadece bu sayede dikkat çekip bir şeyler yapabiliyorlarya. Toplumun deformasyona uğrama merakını gidererek., reklam yani.
Devamını oku »

Atilla Taş YamYam Style

Yapma Atilla Taş, yapma! 😀 Devamını oku »

Renk değiştiren kot pantolon

Aşağıdaki videoda renk değiştiren bir kot pantolon var. Devamını oku »

Celal ile Ceren Fragman

Bu Şahan adam olacak galiba diyesim geldi. Recep İvedik filmlerindeki kadar kıroluk dolu değil gibi karakterler. Devamını oku »

National Geographic – En uzun TV kulesi belgeseli

Çin’de Guangzhou’da inşa edilen Dünya’nın en uzun TV kulesi ve onun doğuş ve inşa ediliş öyküsünü anlatan bir National Geographic belgeseli.
Devamını oku »

Şebeke (Network) [Film] [Fragman]

Şebeke, İngilizce orijinal adı ile Network insan yaşamına televizyonun girip bir numaralı kitle iletişim aracı haline gelmesinden sonra dönüştüğü canavarı anlatmaya çalışan 1976 yapımı bir film. Devamını oku »