Etiketli yazılar: gazete

Şebeke (Network) [Film] [Fragman]

Şebeke, İngilizce orijinal adı ile Network insan yaşamına televizyonun girip bir numaralı kitle iletişim aracı haline gelmesinden sonra dönüştüğü canavarı anlatmaya çalışan 1976 yapımı bir film. Devamını oku »

Siirt Vakası, Vaka-i Siirt

Bu ülke tuhaf insanlardan oluşuyor. Her türlü şeyle karşılaştığımızdan artık bizi hiçbir şeye şaşırtamazlar diyoruz ama yok onlar yine bunu başarıyor. Birkaç haftadır masaüstü bilgisayarım olmadığından düzenli olarak haber takip edemiyorum. TV varken de daha çok Ağ haber sitelerinden takip ederdim ama TV’den bir şeyler görüp girdiğimden şimdikinden çok daha fazla takip ederdim. Şu an ancak Twitter ve FriendFeed’de vs. gördüğüm olaylardan haberdar oluyorum. Bugün de Siirt’te olan tecavüz olayındaki bir gelişme ile ilgili çok sayıda tivit döndü. Devamını oku »

Hürriyet Galeri, DHA Muhabirlerinin objektiflerinden

Hürriyet gazetesinin Ağ ortamında bir resim galerisi var ki, ne zaman canınız çıplak bir piliç görmek istese girip bakabilirsiniz. 😀 Zaten temel amacı da o gibi, arada içeri haber falan da sıkıştırıyorlar hani. 😀 En çok insanın buna bakası geliyor, onların da bu sayede sayfa gösterim sayıları artıyor. Devamını oku »

Reyting Ölçümünü RTÜK Yapacak

Televizyonda izlediğimiz kanalların reyting ölçümünü farklı ülkelerde reyting ölçümü yapan bir özerk kurum değilde RTÜK yapacakmış. İktidarın medyayı ele geçirme çabası. Sebep de reyting ölçümlerinin sorunlu olduğu, doğru ve tarafsız olmadığı vs…

Devamını oku »

20 Aralık 1977, Özden Gazetesi ve Türkiye Gündemi

Bugün evde eski bir eşyayı parçalarken bir bölümünde sağlam olması için bir gazeteden faydalanıldığını gördüm. Eşyayı yaklaşık 10 – 12 yıl önce ikinci el almıştık. Bu sebeple bize gelmeden önce de uzun süre kullanılmış olmalıydı. Gazeteyi görünce de gazetenin yayımlandığı tarihe bakıp mobilyanın üretildiği tarihi öğrenmiş oldum.

Özden Gazetesi Logosu 20 Aralık 1977 Salı
Devamını oku »