Etiketli yazılar: Yurt

Sağlık açısından cep telefonları

Günümüzde neredeyse herkes cebinde en az bir tane cep telefonu taşıyor. Cep telefonlarının geliÅŸen özelliklerinden deÄŸil ülkemizde herkesin “Ayranı yok içmeye, faytonla gider tuvalete.” hesabı kullanmasa da sahip olma veya ekonomik krizde hava atma hevesi nedeniyle bu aletlere pek merakı yüzünden, daha bir uygulama bile yüklemeden masaüstü bilgisayarı parasına aldığı telefonu eskimeden yenisini alanlar tanıyorum. Sözde akıllı telefon ama aklının en ufak bir zerresi bile kullanılmadan. Halbuki can dostu gibi taşıdığımız bu aletler aslında kuyumuzu kazıyor. Devamını oku »

Reyting Ölçümünü RTÜK Yapacak

Televizyonda izlediÄŸimiz kanalların reyting ölçümünü farklı ülkelerde reyting ölçümü yapan bir özerk kurum deÄŸilde RTÃœK yapacakmış. Ä°ktidarın medyayı ele geçirme çabası. Sebep de reyting ölçümlerinin sorunlu olduÄŸu, doÄŸru ve tarafsız olmadığı vs…

Devamını oku »

Eskişehir KYK Dumlupınar Yurdu Resimleri

Bir süredir dumlupınar yurdu resimleri ile ilgili aramalar ile Google’dan gelen ziyaretçiler sebebiyle elimde bulunan birkaç resmi buraya koymaya karar verdim. FotoÄŸrafların hepsi geçen yıl Aralık ayında çekilmiÅŸtir. Resimlerin üzerine tıklayarak orjinal boyda görebilirsiniz.
Devamını oku »

Başvurusuz Devlet Yurduna (KYK) Yerleşmek (İOLP Öğrencileri)

2008 – 2009 KYK Yurt baÅŸvuru sonuçları açıklanmış. BaÅŸvurunuzun kabul olup olmadığını YURT BAÅžVURU SONUÇ SORGULAMA sayfasından kontrol edebilirsiniz.

Başvuru sonucunuz olumsuz ve yedeklere kalmış olabilirsiniz. Bu durumda da yine KYK yurtlarına yerleşmeniz mümkün ama yedek sıranızın gelmesini beklemeniz gerekir.

Peki KYK yurtları için hiç başvurmamışsanız, bu yurtlarda kalamaz mısınız?
Devamını oku »

Fotoğraflar Negatif Bir Başka Güzel

Eskiden fotoÄŸraf makinemizle çaktiÄŸimiz fotoÄŸrafların negatif filmelerine bakmayı severdim (her ne kadar filmi eskiteceÄŸim için bizimkiler sevmese de). Bu aralar da telefonumun PhotoDJ yazılımıyla fotoÄŸrafları negatif hale getirip duruyorum. FotoÄŸrafta her zaman gördüğünüz renklerden farklı bir ÅŸeyler görünce fotoÄŸraf bir deÄŸiÅŸik oluyor. ÖrneÄŸin mavi gökyüzü siyah bir renge bürünüyor. Siyah bir gece ise bembeyaz oluyor. Sanki gökyüzüne kar yaÄŸmış gibi. 😀 Kırmızı ve yeÅŸilde oldukça güzel bir ÅŸekilde renk deÄŸiÅŸtiriyor. Geçen uygulama dersi okulumdan gelirken Porsuk çayının bir fotoÄŸrafını çekmiÅŸtim, gerçi kalabalık nedeniyle istediÄŸim konumdan çekemiÅŸtim ama yine de güzel bir fotoÄŸraftı. Negatifi ise orjinalinden çok farklı bir fotoÄŸraftı. Siyah gökyüzü beyaz aÄŸaçlar ve sudaki yansımaları. Mavi korkuluklar ise turuncu bir renge bürünmüş. Ä°lginç bir görüntü oldu. Åžu aÅŸağıdakini diyorum. Devamını oku »