Etiketli yazılar: Oyun

Oyuncak trenlerden bir oyuncak Dünya

Küçüklüğümüzde hepimiz birer oyuncak manyağıydık. Gördüğümüz her oyuncağı beğenir, ailemize naz yapar, inat eder, ağlar; kendimize aldırır ya da aldıramazdık. Ancak büyüdüğü halde oyuncaklarla arası hiç bozulmayan insanlar da var. Hele biraz maddi güçleri de varsa ortaya ilginç şeyler çıkabiliyor. Devamını oku »

Tomb Raider Linux’a geliyor

Feral Interactive Twitter hesabının açıklamasına göre Tomb Raider 2013 oyunu bu baharda Linux’a geliyor. Oyuna resmi destek SteamOS ve Ubuntu üzerinde sunulacakmış. Yani Steam üzerinden satın alabileceğiz muhtemelen. Henüz oyun gereksinimleri vs. açıklanmış durumda değil; 19.99$ gibi bir fiyattan satılacakmış. Türkiye’de 60 lirayı bulur o zaman fiyat.

Devamını oku »

ConnectIQ oyunu Nu Pogodi

Çocukluğumda Nu Pogodi adında Bulgaristan’dan alma bir LCD oyunum vardı. Güzel bir oyundu. Oyunu Connect IQ platformuna getirip yeniden hayata döndürmeyi düşündüm.

ConnectIQ Nu Pogodi

Devamını oku »

Google Maps NES sürümü

Hani 2000’lerin başlarından biraz önceleri atarilerimiz olurdu kartlı, ya da kasetli derdik onlara. İşte Google elemanları, onlarda da çalışan bir Google Maps sürümü yapmak istemişler ve yapmışlar.
Devamını oku »

Emperor oyun koltuğu

Hiçbir zaman büyük bir PC oyunları düşkünü olmadım. Güzel oyunlar var ama pahalı ve çok zaman alıcı bir hobi. Hadi korsanını bul, oyna diyelim ama, oynayarak geçirdiğim vakit bir süre sonra batmaya başlıyor. Daha iyi bir şeyler yapabilirmişim sanki o vakitte.

Yine de Devamını oku »

Oyun oynayan bankacı vakası

Türkiye’mizden Tokat’ta, Ziraat Bankası’nda kaydediği söylenen bir video. Oldukça ilginç bir durum. Kesinlikle yüksek bir hayati tehlikenin olduğu bir ortam. Ama bankacı abi istifini bozmuyor, Zira(H)at Bankası’nda çalışıyorum ben diyor ve okeyin dibine vuruyor. 😀

Devamını oku »

Irkçı olma, Mario gibi ol

Madem Türk gençliği Mario ile bu vakte geldi, bu ırkçılık da nereden geldi?

Irkçı olma, Mario gibi ol.

Irkçı olma, Mario gibi ol.

Devamını oku »

Microsoft Kinect nasıl çalışıyor?

Kinect Microsoft’un oyuncuların hareketlerini belirleyip oyunun içine sokan, Xbox 360 sahipleri için bir cihaz. Bununla oyuncular tüm vücut hareketleri ile oyuna dahil olarak oynayabiliyorlar. Tabi her saat 1000’er tane satılan bu cihazın teknolojisi de oldukça merak uyandırıyor. Devamını oku »

Microsoft Kinect 10 milyondan fazla satmış

Kinect, Microsoft’un oyun aygıtı Xbox 360 sahibine herhangi bir kontrol aletine bağımlı kalmadan oyun deneyimi sağlama amacında bir aygıt. Guinness World Records, Kinect’in 60 günde en çok satılan elektronik araç olarak rekor kırdığını onaylamış. Microsoft her gün ortalama 133,333 Kinect satmış, bu da 4 Kasım 2010 ile 3 Ocak 2011 arasında 8 milyon aygıt satmış. Ortalama her saat beş bin Kinect satılmış. Devamını oku »

EVGA GTX 460 2WIN ekran kartı

AMD’nin grafik canavarına haberini almıştık. Şimdi de EVGA GTX 460 2WIN, iki adet Nvidia GTX 460 GPU (700Mhz)’dan oluşan kartını duyurdu. Bu şekilde 672 CUDA çekirdeğine sahip oluyor. Kartta 2GB DDR5 (3600 MHz), 3 DVI ve bir tane de Mini-HDMI portu bulunuyor.

EVGA GTX 460 2WIN.

EVGA GTX 460 2WIN.

Devamını oku »