Etiketli yazılar: Microsoft

Windows Mobile Shell32.exe aşırı CPU ve RAM kullanımı

Bill Gates’e son zamanlarda sık sık küfretmeme neden olan Windows Mobile mesaj uygulamasının garip çalışmasından dolayı Samsung Omnia i900 telefonumu sıfırlamak zorunda kaldım. Sonrasında ise telefon normal şekilde açıldı ancak shell32.exe dosyası %100 işlemci ve 25 MB kadar RAM kullanıyordu ki, birkaç MB üzeri RAM normalde kullanmaz. Tüm Windows klasöründeki görselleri yüklemesi lazım o iş için. 🙂 Çözümü biraz uğraştırdı ama bulunca zor da olmadı. Devamını oku »

Apple dava yerine lisanslamayı tercih etse…

3LP Advisors LLC’den Kevin Rivette demiş ki, Apple dava açmak yerine patentlerini kullanan firmaları lisanslasa satılan her Android cihazdan 10$ para kazanabilirdi. Microsoft mesela öyle yapıyor, üretilen Android cihazlardan üç beş dolar kazanıyor cihaz başına. Apple ise daha sert ve kuul takınıyor, kulvarında başkasını kesinlikle istemiyor…

Windows XP 10 yaşını doldurmuş

Geç bir kutlama oldu ama… Muhtemelen tarihteki en fazla kullanılan işletim sistemi Windows XP’dir. On yıl önce doğmuş, daha ölmemiş meret. Microsoft’un öldürmek için tüm çabalarına rağmen, hala sapasağlam ayaktadır bence. Var olmuş, en stabil Windows sürümüdür. Microstuupid’in şaşılası şaheserlerindendir.

HTC Eternity boy karşılaştırması

HTC Eterniy, HTC ve Windows Phone 7 ailelerinin ölçü olarak biraz büyük bir üyesi. Bir HTCinside.de görselinde bunu açıkça görebiliyoruz. HTC Eternity; HTC HD7, Samsung Omnia 7 ve Samsung Focus ile yan yana aynı görselde.

HTC Eternity boyut karşılaştırma

HTC Eternity boyut karşılaştırma

Devamını oku »

Microsoft MyPhone kapanıyor

Microsoft MyPhone, Microsoft’un eski Windows Mobile dönemi cihazları için çevrimiçi veri yedekleme ve eşitleme uygulaması idi. Windows Phone 7 ve Windows Phone 8 ya da Mango ile uğraşan Microsoft Windows Mobile serilerine desteği kaldırırken MyPhone servisini de kapatıyor. Devamını oku »

Windows için App Store!

iPhone cihazlar ile App Store diye bir deyim ünlendi. Uygulama deposu karşılığı. İçinde bir sürü uygulama olan, oradan indirip kaldırabileceğiniz, satın alabileceğiniz bir mekan. Linux’ta uzun yıllardır paket deposu şeklinde yerini almıştı. Sonra Android’e de geldi, Windows Phone’lara da geldi, en sonunda da Windows 7 ve 8’e de geliyormuş sanırım. Aslında bunu uzun zamandır düşünüyordum arada sırada ben de. Devamını oku »

Nokia’nın Symbian planları

Hani Nokia Windows Phone işletim sistemine geçecek, Symbian’ın önemi azalacak şirkette deniyorduya, Symbian’la ilgili bir açıklama da geliştiricilere açık mektupla gitmiş. Devamını oku »

Microsoft Kinect nasıl çalışıyor?

Kinect Microsoft’un oyuncuların hareketlerini belirleyip oyunun içine sokan, Xbox 360 sahipleri için bir cihaz. Bununla oyuncular tüm vücut hareketleri ile oyuna dahil olarak oynayabiliyorlar. Tabi her saat 1000’er tane satılan bu cihazın teknolojisi de oldukça merak uyandırıyor. Devamını oku »

Motorola kendi mobil işletim sistemini mi hazırlıyor?

Söylentilere göre Motorola cep telefonları için web standartlarına dayanan kendi işletim sistemini hazırlıyormuş. Adobe ve Apple’dan geliştirici tutmuş imiş. Devamını oku »

Windows Mobile için Opera Mobile 11 olmayacak

Windows Mobile artık Microsoft’un geliştirmeye pek yanaşmadığı ve sürekli pazar payı azalıp, ortadan kalkmaya yaklaşan mobil bir işletim sistemi. Opera Mobile bu platformdaki önemli uygulamalardan biriydi ama, artık Opera Mobile yeni sürümleri Windows Mobile serisi için geliştirilmeyecek. Devamını oku »