Etiketli yazılar: Cep Bilgisayarı

Teknoloji çağında alacak akıllı telefon olmaması

Telefonumda çok fazla uygulama var. Kasmaya başlıyor artık. Yeni bir tane alıp anneme falan vereyim bunu diyorum ama alacak telefon bulamıyorum. Aradığım özellikler değişebilen batarya ve su geçirmezlik. Destekleyen telefonlar Samsung Galaxy S5. Benim kullandığım telefon Samsung Galaxy S5. 😀 Devamını oku »

Mobil şebeke hücre avlama ve haritalama

Yabancı mobil forumlarda Cell Hunter bölümleri oluyor. Bu cep telefonu şebekelerinin hücre avcılarının olduğu bölgelerde belli bir cep telefonu operatörünün baz istasyonunun hizmet türü (2G, 3G), frekansı, kalitesi ve CellID denen hücre numarası bulunmaya çalışılıyor falan. Bunun için de kullanılan ve kendi geliştirdikleri uygulamalar bile var. Bu uygulamaların genel faydası bir bölgedeki belli bir operatörün hizmet durumu ve hizmet kalitesi hakkında bilgi verebilmesi. Mesela nerede kaç çubuk çekiyor ya da hızı nasıl vs. bilgi verebiliyor bu uygulamaların haritaları. Ayrıca benimki dört çeker muhabbetlerine de kanıt olarak sunulabilecek veri sağlıyorlar. Ben de bir süredir bu uygulamaları inceliyorum ve bunlardan birkaçı hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Android cihaz kullandığım için bahsettiğim uygulamalar Android uygulamaları olacak ama iPhone veya diğer platformlara da destekleri var. Tüm bunlar birer uygulama ve GPS ile mobil şebeke bilgisini toplayıp İnternet bağlantısı üzerinden ilgili sitelerine gösteriyorlar ve bu sitelerinde yer alan haritalara veri sağlıyorlar. Devamını oku »

Android’de gömülü uygulamaları devre dışı bırakma

Android işletim sisteminde RAM ve işlemci kaynaklarımızı haddinden fazla tüketen pek çok uygulama var. Bu durum bu cihazların batarya kapasitesi ve dayanma sürelerini göz önünde bulundurunca istenmeyen bir duruma dönüşüyor. Bir uygulama belki birkaç günde ya da haftada hatta ayda bir kez kullanacak olsak bile arkaplanda durup bir şeyler yapmaya devam edebiliyor. Kendi yüklediğimiz uygulamalarda söz sahibi sayılırız ama bu derdimize bir de telefon üreticisi ya da operatörün telefonun ROM’una gömdüğü uygulamalar da ekleniyor. Bunları cihazımızda ROOT yetkisi elde etmeden kaldırmamız mümkün değil. Ancak yeni Android sürümlerinde bunları pasifleştirerek işlemci ve bellek kaynaklarımızı kullanmalarının önüne geçebilmemize olanak verilmiş durumda. Bunun için bu uygulamaları silmeden kaldırmadan sadece devre dışı bırakıyoruz. Devamını oku »

Yunanistan LTE 4G’ye geçti

Adamlarda kriz var, battı balık yan gidiyorlar derken Yunan mobil operatörü Cosmote iki şehirde 4G LTE şebekesini devreye soktu. LTE (Long Term Evolution), başka operatörlerin 4G adını verip kullandığı HSPA bağlantıları gibi değil, harbiden şu an 4G şartnamelerine en uyan 4G teknolojisi türü. Yani çakma değil sistem. 😀 Devamını oku »

Cep telefonlarının yerine geçtiği şeyler

Cep telefonları ve akıllı telefonlar, daha fazla uygulama ve işlevsellik kazandıkça hayatımızdak daha fazla şeyin yerine geçiyorlar. Bunlar aşaıdakilerle sınırlı olmayan uzun bir liste… Devamını oku »

Vodafone’da çalışmak isteyenler için

Bir Vodafone çalışanı arkadaşımın blogum için hazırladığı yazıdır. ( XpressMusic34@DH ) İşe giriş için neler gerekli, nasıl bir Vodafone çalışanı olunur ve çalışma koşulları nedir konulu. –>

Devamını oku »

Samsung Omnia i900 SMS uygulaması SMS sınırı

Windows Mobile telefonlarımda bugüne kadar bir kez ciddi sayıda SMS’i silmiştim, bu yakınlarda bir kez daha bunu yaptım. İlkinde Samsung Omnia i900 cihazımda artan SMS sayısı Windows Mobile 6.5 işletim sisteminin mesaj uygulamasında sohbet modunda sorun çıkarıyordu. Çözüm olarak hava durumu ve maç gibi CB iletilerini silmiştim. Şimdi de yaklaşık olarak 30 bin SMS sildim. Devamını oku »

Ya proksiler de engellenirse?

Proksi siteleri ülkemizde engellenmiş durumdaki sitelere girmek için kullanılan hizmetler. Sadece basit siteler değil, bunun için sunucu kiralama vs. hikayeleri gibi daha geniş alanları var. Şimdilik bu siteler DNS değiştirme hilesi ile girilemeyen sitelere girebilmek için işe yarıyor ama, ya tepedekiler biraz daha uyanırsa! Devamını oku »

Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs ile

Turkcell kendinden beklenmeyen işler yapacak gibi oluyor rekabet zorladıkça. Aslında daha fazlasını yapabilir ama, rekabeti azaltacağından yapmamak zorunda biraz da. Son hamlesi sınırsız internet yönünde. Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs hıza düşüyor. Devamını oku »

Windows Mobile Shell32.exe aşırı CPU ve RAM kullanımı

Bill Gates’e son zamanlarda sık sık küfretmeme neden olan Windows Mobile mesaj uygulamasının garip çalışmasından dolayı Samsung Omnia i900 telefonumu sıfırlamak zorunda kaldım. Sonrasında ise telefon normal şekilde açıldı ancak shell32.exe dosyası %100 işlemci ve 25 MB kadar RAM kullanıyordu ki, birkaç MB üzeri RAM normalde kullanmaz. Tüm Windows klasöründeki görselleri yüklemesi lazım o iş için. 🙂 Çözümü biraz uğraştırdı ama bulunca zor da olmadı. Devamını oku »