Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs ile

____________________________________________________________________

Turkcell kendinden beklenmeyen işler yapacak gibi oluyor rekabet zorladıkça. Aslında daha fazlasını yapabilir ama, rekabeti azaltacağından yapmamak zorunda biraz da. Son hamlesi sınırsız internet yönünde. Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs hıza düşüyor.

Sınırsız internet dediğimiz, ADSL ve fiber sağlayıcıları bile sınırsızı bırakmaya çalışıyor ve Verizon bile sınırsız tarifelerini tedavülden kaldırmaya çalışırken mobil operatörler tarafında daha zor. O zaman nasıl sınırsız internet verebilirsin? Adil kullanım kotası (AKK) koyup bu noktadan sonra hızı düşürerek. Bu şekilde Turkcell 1 GB adil kullanım noktalı sınırsız internet veriyor ve bu noktayı geçtikten sonra da hız 96 kbps değerine düşüyor. 96 kbps demek saniyede 12 KB veri indirebilmek demek, yani 56k devrinden iki kat yüksek hızımız oluyor kotayı aşınca demek.

Vodafone uzun zamandır Cepnet’i ile sınırsız internet veriyordu ama bunu son zamanlarda sadece haftalık paket ile mümkün kılmış, aylık paketi kaldırmıştı. Tekrar başladı tabi. Avea da gayet iyi tarifelerle hem bolbol konuşma, hem SMS hem de 1 ya da 2 GB kota sonrası sınırsız Internet vermişti.  Turkcell de bir ara 59 TL gibi bir fiyata 15 GB adil kullanım kotasına sahip bir sınırsız paket vermişti geçici bir süreliğine. Tabi bunların sınırsızı kota aşımı sonrası 128 kbps vs. bir hız değerinde kullanılıyor.

Peki 96 kbps hız ne işe yarar? Vodafone Cepnet kullanıcıları bilirler ki, video izlemek haricinde pek sıkıntısı yoktur bu hızın. Mobil alanda Opera Mini kullanımı ile bu hız gayet iyi bir şekilde değerlendirilebilir. PC ortamında da bu hız ile sörf yapmak mümkün, biraz beklemeli ve dinlenmeli olarak tabi.

Hatta Vodafone Cepnet’ini 24 saat açık tutup devamlı indirme için kullananlar da vardı ki, bu amaçla kullanmanın da biraz delice olmasına rağmen mümkün olduğunu biliyoruz. Tabi bu şebekede bizim için ayrılmış devamlı bir kanal demek ki, herkes böyle kullanmaya kalkarsa baz istasyonları bunun altından kalkamaz. 😀 Neyse, özetle işimizi görecek bir hız.

1 GB adil kullanım kotasına kadar ise pakette bir hız kısıtlaması yok, 3G destekli cihazımızın desteklediği ne üst moda ve bölgedeki baz istasyonunun durumuna göre alabileceğimiz en yüksek hızı alabiliyoruz. Mesela Dual Carrier yani çift taşıyıcı destekli modem ve cihazlarla 20 Mbps alanlar var, tek taşıyıcıda ise 3 – 4 Mbps gibi bir hıza ulaşılabiliyor genelde.

1 GB adil kullanım sonrası 96 kbps hızlı sınırsız internet paketinin fiyatı 12 aylığına 19,90 TL, yani 20 TL. 12 ay sonra paketi iptal etmezseniz 32 TL oluyor fiyatı. Hem Hazırkart hem de FAturalı müşteriler yararlanabiliyor bundan.

Kampanyadan yararlanmak için SINIRSIZ 1GB yazıp 2222’ye SMS göndermelisiniz. Bundan sonra gelen onay mesajlarından sonra hattınızdan düşüş yapılıp paketiniz etkinleşiyor. Paket iptali için de Iptal SINIRSIZ 1GB yazıp 2222’ye SMS gönderiyorsunuz. KALAN yazıp 2222’ye ücretsiz SMS göndererek de kalan kotanızı öğreniyorsunuz.

Yalnız mutlaka Turkcell’in kampanya sayfasını okumadan etmeyin, zira bu paketi alamayan, ya da bu paketi aldığında diğer paketleri alamayan kullanıcılar var.

Genel olarak Turkcell, performansı ve fiyatlandırma performansı düşünüldüğünde gayet iyi bir tarife. Sınırsız internet ve Turkcell’in böylesi bir fiyatla yan yana gelmesi mucize gözüyle bakılabilecek bir şey! 😀

Buyrun kampanya sayfasını okuyup inceleyin.

2 Yorum

  • Yazan: İncubus, 24 Haziran 2012 @ 2:06 pm

    2 yıldır vodafone cepnet sınırsızı 8TL ye kullanıyorum ve dediğiniz gibi işimi çok rahat görüyor internet başka hangi amaçla kullanılabilir ki zaten bütün online oyunları bile oynatıyor. Seviyoruz vodafonu adil kullanımı 100 den 500 e fln cekse dahada süper olucak tabi. Ama şöylede bir durum varki bundan 2 sene önce pakete ilk üye oldupum zamanlarda adil kullanım sonrası indirme hızı 512kps idi o zamanların tadı yok tabi simdi 128kps.

  • Yazan: FeRHaD, 24 Haziran 2012 @ 3:07 pm

    Dünya’da daha önceden adil kullanım noktasız sınırsız paketler sunan yabancı operatörler bile adil kullanım noktalı paketlere geçip tamamıyla sınırsız paketlerini kaldırıyor. Altyapı meselesi operatörleri sunabilecekleri tarife ve paketler konusunda çok sınırlıyor. 512 kbit bağlantıyı 365 gün 24 saat indirme için açık tutacaklar düşünüldüğünde o fiyata firma kardan çok zarar edebilir. Ancak 4G altyapıları yeterince genişlediğinde yükselteceklerdir adil kullanım hızlarını. Çünkü o zamana kadar yapacakları bir hızlandırma baz istasyonlarının kapasitesini çabuk doldurup toplamda yine yavaşlık olarak dönecek herkese.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz