Etiketli yazılar: Karşılaştırma

Mobil şebeke hücre avlama ve haritalama

Yabancı mobil forumlarda Cell Hunter bölümleri oluyor. Bu cep telefonu şebekelerinin hücre avcılarının olduğu bölgelerde belli bir cep telefonu operatörünün baz istasyonunun hizmet türü (2G, 3G), frekansı, kalitesi ve CellID denen hücre numarası bulunmaya çalışılıyor falan. Bunun için de kullanılan ve kendi geliştirdikleri uygulamalar bile var. Bu uygulamaların genel faydası bir bölgedeki belli bir operatörün hizmet durumu ve hizmet kalitesi hakkında bilgi verebilmesi. Mesela nerede kaç çubuk çekiyor ya da hızı nasıl vs. bilgi verebiliyor bu uygulamaların haritaları. Ayrıca benimki dört çeker muhabbetlerine de kanıt olarak sunulabilecek veri sağlıyorlar. Ben de bir süredir bu uygulamaları inceliyorum ve bunlardan birkaçı hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Android cihaz kullandığım için bahsettiğim uygulamalar Android uygulamaları olacak ama iPhone veya diğer platformlara da destekleri var. Tüm bunlar birer uygulama ve GPS ile mobil şebeke bilgisini toplayıp İnternet bağlantısı üzerinden ilgili sitelerine gösteriyorlar ve bu sitelerinde yer alan haritalara veri sağlıyorlar. Devamını oku »

HSPA+ vs. LTE

Günümüzde 3G için kullanılan HSPA+ standardı ile 4G için kullanılacak LTE standartları arasında bir karşılaştırma. Aynı bant genişliği ve anten sayısıyla yapılan bir karşılaştırma. Hatta HSPA+ multicarrier ve DL Interference Cancellation gibi gelecek yeni özellikler de eklenmemiş karşılaştırmaya, Qualcomm bunlar da geldiğinde fark daha da azalacak diyor. Devamını oku »

Yunanistan LTE 4G’ye geçti

Adamlarda kriz var, battı balık yan gidiyorlar derken Yunan mobil operatörü Cosmote iki şehirde 4G LTE şebekesini devreye soktu. LTE (Long Term Evolution), başka operatörlerin 4G adını verip kullandığı HSPA bağlantıları gibi değil, harbiden şu an 4G şartnamelerine en uyan 4G teknolojisi türü. Yani çakma değil sistem. 😀 Devamını oku »

Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs ile

Turkcell kendinden beklenmeyen işler yapacak gibi oluyor rekabet zorladıkça. Aslında daha fazlasını yapabilir ama, rekabeti azaltacağından yapmamak zorunda biraz da. Son hamlesi sınırsız internet yönünde. Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs hıza düşüyor. Devamını oku »

Kadınlar ne gibidir?

Facebook duvar yazısı alıntısıdır… 🙂
Kadınlar termos gibidir; Her tartışmayı ilk günkü gibi sıcak tutarlar. Devamını oku »

Windows Vista VS. Linux XGL

Hasan Yılmaz‘ın blogunda Linux’tan korkmak adlı bir yazı vardı. Burada Hasan Yılmaz linux’a geçişi ile ilgili şeyler anlatıyor.Buradan okuyabilirsiniz.Yazı da Windows Vista arayüzü ile linux Xgl’in karşılaştırıldığı bir video vardı. Video oldukça ilgi çekici ve eğlenceli. Linux XGL’in farkını açıkça ortaya koyuyor.İşte video bu:

Ayrıca Linux XGL’in dokunmatik ekran ile kullanımını gösteren bir video da buldum. Bu da oldukça eğlenceli izlemenizi tavsiye ederim.Video: Devamını oku »