Etiketli yazılar: Windows Phone

Mobil şebeke hücre avlama ve haritalama

Yabancı mobil forumlarda Cell Hunter bölümleri oluyor. Bu cep telefonu şebekelerinin hücre avcılarının olduğu bölgelerde belli bir cep telefonu operatörünün baz istasyonunun hizmet türü (2G, 3G), frekansı, kalitesi ve CellID denen hücre numarası bulunmaya çalışılıyor falan. Bunun için de kullanılan ve kendi geliştirdikleri uygulamalar bile var. Bu uygulamaların genel faydası bir bölgedeki belli bir operatörün hizmet durumu ve hizmet kalitesi hakkında bilgi verebilmesi. Mesela nerede kaç çubuk çekiyor ya da hızı nasıl vs. bilgi verebiliyor bu uygulamaların haritaları. Ayrıca benimki dört çeker muhabbetlerine de kanıt olarak sunulabilecek veri sağlıyorlar. Ben de bir süredir bu uygulamaları inceliyorum ve bunlardan birkaçı hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Android cihaz kullandığım için bahsettiğim uygulamalar Android uygulamaları olacak ama iPhone veya diğer platformlara da destekleri var. Tüm bunlar birer uygulama ve GPS ile mobil şebeke bilgisini toplayıp İnternet bağlantısı üzerinden ilgili sitelerine gösteriyorlar ve bu sitelerinde yer alan haritalara veri sağlıyorlar. Devamını oku »

Samsung Omnia i900 SMS uygulaması SMS sınırı

Windows Mobile telefonlarımda bugüne kadar bir kez ciddi sayıda SMS’i silmiştim, bu yakınlarda bir kez daha bunu yaptım. İlkinde Samsung Omnia i900 cihazımda artan SMS sayısı Windows Mobile 6.5 işletim sisteminin mesaj uygulamasında sohbet modunda sorun çıkarıyordu. Çözüm olarak hava durumu ve maç gibi CB iletilerini silmiştim. Şimdi de yaklaşık olarak 30 bin SMS sildim. Devamını oku »

Satılık Windows Phone 7’li Toshiba TG01

Toshiba TG01, Windows Mobile 6.5 işletim sistemiyle piyasaya çıkmış ve ilk 1GHz hızda işlemciye sahip cep telefonu olarak bahsedilir. Tabi teknik ve Toshiba’nın yazılımsal ilgisizliği nedeniyle pek başka bir sükse yaratamadı cihaz. Zaten ilk 1 GHz hızda çalışan mobil işlemci de o değildi. 😉 Devamını oku »

HTC Eternity boy karşılaştırması

HTC Eterniy, HTC ve Windows Phone 7 ailelerinin ölçü olarak biraz büyük bir üyesi. Bir HTCinside.de görselinde bunu açıkça görebiliyoruz. HTC Eternity; HTC HD7, Samsung Omnia 7 ve Samsung Focus ile yan yana aynı görselde.

HTC Eternity boyut karşılaştırma

HTC Eternity boyut karşılaştırma

Devamını oku »

Microsoft MyPhone kapanıyor

Microsoft MyPhone, Microsoft’un eski Windows Mobile dönemi cihazları için çevrimiçi veri yedekleme ve eşitleme uygulaması idi. Windows Phone 7 ve Windows Phone 8 ya da Mango ile uğraşan Microsoft Windows Mobile serilerine desteği kaldırırken MyPhone servisini de kapatıyor. Devamını oku »

Windows için App Store!

iPhone cihazlar ile App Store diye bir deyim ünlendi. Uygulama deposu karşılığı. İçinde bir sürü uygulama olan, oradan indirip kaldırabileceğiniz, satın alabileceğiniz bir mekan. Linux’ta uzun yıllardır paket deposu şeklinde yerini almıştı. Sonra Android’e de geldi, Windows Phone’lara da geldi, en sonunda da Windows 7 ve 8’e de geliyormuş sanırım. Aslında bunu uzun zamandır düşünüyordum arada sırada ben de. Devamını oku »

Nokia’nın Symbian planları

Hani Nokia Windows Phone işletim sistemine geçecek, Symbian’ın önemi azalacak şirkette deniyorduya, Symbian’la ilgili bir açıklama da geliştiricilere açık mektupla gitmiş. Devamını oku »

Motorola kendi mobil işletim sistemini mi hazırlıyor?

Söylentilere göre Motorola cep telefonları için web standartlarına dayanan kendi işletim sistemini hazırlıyormuş. Adobe ve Apple’dan geliştirici tutmuş imiş. Devamını oku »

Windows Mobile için Opera Mobile 11 olmayacak

Windows Mobile artık Microsoft’un geliştirmeye pek yanaşmadığı ve sürekli pazar payı azalıp, ortadan kalkmaya yaklaşan mobil bir işletim sistemi. Opera Mobile bu platformdaki önemli uygulamalardan biriydi ama, artık Opera Mobile yeni sürümleri Windows Mobile serisi için geliştirilmeyecek. Devamını oku »

Marvell PXA978 ve Marvell Kinoma platformu

Marvell PXA978’i duyurdu, 1.2 GHz hızında, GPU, video hızlandırıcı, iletişim işlemcisi içeren bir mobil işlemci. Devamını oku »