Marvell PXA978 ve Marvell Kinoma platformu

____________________________________________________________________

Marvell PXA978’i duyurdu, 1.2 GHz hızında, GPU, video hızlandırıcı, iletişim işlemcisi içeren bir mobil işlemci.

Marvell PXA978, 3G modem olarak da çalışıyor ve UMTS, TD-SCDMA (Çin 3G’si) ve HSPA destekliyor. Marvell’a göre işlemci Dünya’da hem UMTS hem de TD-SCDMA’i destekleyen ilk işlemci. Tabi TD-SCDMA Çinle sınırlı. Bir de işlemcinin GSM ve CDMA desteklediği ile ilgili bir bilgi bulamadım. Yani sadece 3G destekleyen bir işlemci de olabilir, 2G şebekeler için telefona ayrı bir işlemci gerekebilir. 🙂
Marvell PXA978, 1.2GHz frekansta bir işlemciye, gelişmiş 3D grafik desteğine ve 1080p ortam desteğine sahip. Tabi performans değerleri ile ilgili bir veri sunmuyor Marvell. Çift bant Wi-Fi 802.11n de çoklu anten ile destekleniyor. İşlemci tüm güncel işletim sistemlerini destekliyor. Üretim teknolojisi ise 40nm ki Marvell’in eski çiplerine göre iyi bir güç tüketim oranına sahip olsa iyi olacak. 🙂

MarvellPXA978 hakkında ayrıntılı bilgi için buyrun, Marvell’in basın açıklaması.

Marvell bir de Kinoma® açık kaynak yazılım platformunu duyuruyor. Kinoma ile geliştirilen ilk ürün de Kinoma Play. Kinoma Play Windows Mobile cep bilgisayarı (Pocket PC) ve akıllı telefon (Smartphone) ve Symbian işletim sistemli cihazlar için bir ortam oynatıcı, şuradan ulaşabilirsiniz. Marvell da üreticisi Kinoma Inc’i satın almıştı.

Kinoma yazılım geliştirme platformu da açık kaynak olacak ve bir geliştiriciler için bir de OEM üreticiler için iki farklı SDK yayınlayacakmış.

Tabi platform hakkında henüz fazla bir bilgi yok. Ne işe yaradığı, nasıl kullanılacağı ve ne yapılacağı gibi şeyler belirsiz. Ama Marvell güzel arayüzlü ve performanslı uygulamalar vaadediyor.

Marvell Kinoma tanıtım videosu:

Marvell Kinoma hakkında ayrıntılı bilgi.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz