Etiketli yazılar: ARM

Garmin Fenix 7X Solar Teardown (Non Destructive)

Sometimes you have an urge to consume some money. You simply want to burn it and then, you lose it. In the end, you’re with a toy that’s kinda same with an older model, but with some tiny differences and a few more installed games. 🙂 The worse is, you want to see what’s inside it. 😀 You start to prepare your tools; screwdrivers, tweezers, balls etc. etc…

Garmin Fenix 7X Solar.
Devamını oku »

BOINC altyapısı ile bilime yardım edin

BOINC logosu.

BOINC logosu.

BOINC ya da tam adıyla Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (Berkeley AÄŸ Hesaplaması için Açık Altyapı) fikrimce her kullanıcının bilgisayarında çalışması gereken bir yazılım. Yazılımın amacı basit, iÅŸlevleri karışık. Biraz BOINC yazılımından bahsetmek istedim. Kısaca muazzam bilgisayar gücüne ihtiyaç duyan problemleri çözmek için gönüllü kullanıcıların bilgisayarlarını kullanmayı olanaklı kılan bir altyapı. Hem Ä°nternet tarafında bir altyapı hem de gönüllü ve bilim adamları tarafındaki yazılımları, hem de cep telefonu gibi ARM mimarili iÅŸlemcilerde çalışabilen halleri ile çok büyük bir proje. Devamını oku »

Diving inside Garmin Fenix 3, tear down etc…

I have the silver version of F3. I really like it but I’m teacher and wear a formal uniform. As I usually don’t even wear a red tie to fit with F3, I decided to buy a strap to let it seem more formal.
I wasn’t planning an original band but I bought to have the screwdrivers to change the band. I changed the band and tatatataaaa… Devamını oku »

Samsung Galaxy S II iÅŸlemcisi 1836 MHz

samsung Galaxy S II zaten son teknolojinin nimetlerinin kullanıldığı, gayet akıllı ötesi bir akıllı telefon. Ama insanoÄŸluna yetmiyor iÅŸte. Zavallı aletin iÅŸlemcisini 1836 MHz’a kadar hız aşırtmışlar. Cebimdeki aletin bilgisayarımdaki iÅŸlemci ile aynı hıza ulaÅŸması, PC’ye bakışını deÄŸiÅŸtirir yav.

Samsung Galaxy S II iÅŸlemcisi 1836 MHz frekansta.

Samsung Galaxy S II iÅŸlemcisi 1836 MHz frekansta.

Qualcomm böcek sirki jeneratörü

Qualcomm, Snapdragon işlemcilerinin düşük güç tüketimlerini göstermek amacıyla bir video hazırlamış. Video gerçeği ne kadar yansıtıyor bilinmez ama ilginç bir video olmuş. Sirk benzeri oyuncaklara bağlı jeneratörler, oyuncakları hareket ettiren böcekler tarafından döndürülerek elektrik üretiliyor ve bir telefonun bataryası şarj ediliyor.
Devamını oku »

Dünya’nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Cep telefonlarında incelik taraftarı olmamışımdır çoÄŸu zaman. Telefon dediÄŸin çok fazla ince olmayacak, avucunun içini dolduracak, kavradın mı rahat rahat tutacaksın, elinden falan kaymayacak. Ha bir de, ilk yere düşürüşte daha kırılmayacak! Mesela Toshiba Portégé G500’üm gayet güzel takozdur, 135 gram ağırlığında bir tuÄŸladır kendisi. Ancak iki yılda kim kaç kez düştü belli deÄŸil ancak hala sorunsuz çalışmaktadır. Samsung Omnia I900 ise daha incedir ama vidalarına dokunulmadan bile vidalarının yanları çatlamış, orası burası çatlamış haldedir, üstelik çok az düşmeyle. 😀 Neyse, NEC 7,7 MM kalınlığında MEDIAS N-04C modeli bir telefon üretmiÅŸ.

Dünya'nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Dünya'nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Devamını oku »

Marvell PXA978 ve Marvell Kinoma platformu

Marvell PXA978’i duyurdu, 1.2 GHz hızında, GPU, video hızlandırıcı, iletiÅŸim iÅŸlemcisi içeren bir mobil iÅŸlemci. Devamını oku »

Ä°lk 1 GHz mobil iÅŸlemci?

Cep bilgisayarı ve akıllı telefon dünyasını takip eden ve bunlardan birini kullanan çoÄŸu kiÅŸi ilk 1 GHz hızdaki ARM tabanlı SoC mobil iÅŸlemcinin Qualcomm Snapdragon olduÄŸunu bilir! Aslında sadece bildiÄŸini sanır. 🙂 Çünkü ilk 1 GHz ARM tabanlı SoC iÅŸlemci Intel/Marvell PXA320’dir. 😀 Devamını oku »

Ekransız Windows CE navigasyon cihazı

Springteq WeGo MiniÅžimdi tanıtacağım cihaz ekransız bir Windows CE iÅŸletim sistemli navigasyon cihazı. 🙂 Ekransız dediÄŸim tabii ki size her ÅŸeyi seslenerek anlatıyor demiyorum, sadece kendi üzerinde ekranı yok. Bunun yerine görüntüyü aracın camına projeksiyon sistemiyle veriyor ve siz de oradan yansıyan görüntüyü görüyorsunuz. 😀 Sonuç daha büyük bir görüntü alanı. Devamını oku »

Texas Instruments 1 GHz ARM SoC iÅŸlemcilerini duyurdu

Sitara - Texas InstrumentsARM tabanlı mobil iÅŸlemcilerde 1 GHz sınırı ticari olarak ilk Qualcomm’un Snapdragon iÅŸlemcileri ile aşılmıştı. Sonrasında da Apple A4 vs. farklı iÅŸlemciler çıktı. Åžimdi de Texas Instruments (TI) 1 GHz ARM SoC iÅŸlemcilerini duyurdu. Devamını oku »