Samsung Galaxy S II iÅŸlemcisi 1836 MHz

____________________________________________________________________

samsung Galaxy S II zaten son teknolojinin nimetlerinin kullanıldığı, gayet akıllı ötesi bir akıllı telefon. Ama insanoÄŸluna yetmiyor iÅŸte. Zavallı aletin iÅŸlemcisini 1836 MHz’a kadar hız aşırtmışlar. Cebimdeki aletin bilgisayarımdaki iÅŸlemci ile aynı hıza ulaÅŸması, PC’ye bakışını deÄŸiÅŸtirir yav.

Samsung Galaxy S II iÅŸlemcisi 1836 MHz frekansta.

Samsung Galaxy S II iÅŸlemcisi 1836 MHz frekansta.

2 Yorum

  • Yazan: enes, 7 Kasım 2011 @ 7:29 pm

    Merhaba Ferhat bey.
    Cep telefonlarına bunun gibi hızlı işlemciler konuyorsa, artık cep telefonlarında exe uzantılı programlar çalışmalı ki cep telefonlarının bilgisayardan farkı hiç kalmasın.
    İyi günler.

  • Yazan: FeRHaD, 8 Kasım 2011 @ 1:04 am

    Enes bey, eskiden buna bir miktar imkân vardı ama yavaş yavaş o olasılık çok daha azaldı.
    Eskiden Windows Mobile 6.5 ve öncesi sürümlerde .exe uygulamaları kullanılıyordu. Tabi Win32 uygulamaları deÄŸil, yine ARM iÅŸlemciler için hazırlanmış mobil EXE uygulamaları. Yalnız Microsoft’un farklı platformlar için ortak çatı olarak gördüğü .NET Framework yazılımının Compact Edition sürümleri vardı Windows Mobile iÅŸletim sisteminde. Bu çatı üzerinde yazılmış uygulamalar da yüksek donanım ve PC bağımlı bileÅŸenlere gerek duymuyorsa hem Windows Mobile yüklü akıllı telefonlarda, hem de Windows iÅŸletim sistemli bilgisayarlarda çalışabiliyordu.
    Neler deÄŸiÅŸti?
    Microsoft, Windows Mobile’ı doÄŸru zamanda doÄŸru ÅŸekilde geliÅŸtirmeyi sürdüremediÄŸi için diÄŸer mobil iÅŸletim sistemlerinin gerisinde kaldı. Hem onlara yetiÅŸmek hem de farklılaÅŸabilmek için Metro dediÄŸi arayüzle, yeni cihazlarına Windows Phone adını vererek Windows Phone 7 iÅŸletim sistemini geliÅŸtirdi. Bu iÅŸletim sisteminde de yanlış bilmiyorsam .NET Compact Framework ve EXE uygulamaları yok. Ya da varsa bile eski iÅŸletim sistemine göre çok farklı bir ÅŸekilde. Bunu yaparak Microsoft geliÅŸtiriciler için daha iyi bir geliÅŸtirme ortamı ve kullanıcılara da daha iyi bir kullanıcı deneyimi saÄŸlamak istiyordu.
    Özetle, geçen zamanla birlikte, cep telefonumuzda .EXE uygulamaları kullanma ihtimalimiz azalmış gibi. Ama hala Windows CE iÅŸletim sistemi PDA’lar ve el terminalleri var. Windows Phone 7 ve son sürümü Windows Phone 7.5 Mango’nun altında da Windows CE 6.0 iÅŸletim sistemi vardı sanırım. Eski Windows Mobile 6 ve 6.5’in temelinde ise Windows CE 5.2. Yani biraz hekırlık vs. yöntemlerle Windows Phone 7 benzeri bir yazılıma sahip Microsoft Zune eÄŸlence araçlarında eski Windows Mobile .EXE uygulamaları çalıştırılabilmiÅŸti; Windows Phone 7.X’te de bu mümkün olabilir ama, tadı olmaz pek olayın.
    .EXE uygulamaları, bilgisayarlar gibi sınırları çok geniş ve enerji sorunu pek düşünülmeyerek, bellek ve işlemci hızı düşünülerek geliştirilmiş uygulamalar genelde. Yani uygulama bilgisayarda 1 GB bellek kullanması düşünülerek geliştirilmiş. Ama mobil ortamda enerji tüketimi derdi var. Bu durumda cihaza bol miktarda bellek doldurmak, işlemci hızını çok doldurmak, cihazın mobilite özelliğini azaltacağından çok kullanışlı değil.
    Yerine .EXE sürümü ile aynı iÅŸi yapacak, ama daha verimli ve tasarruflu, performanslı, daha akıllıca yazılmış kodlarla hazırlanan mobil uygulamalar daha mantıklı. Ãœstelik, her yeni mobil platform, geliÅŸtiriciler için yeni bir mobil uygulama pazarı demek. Gelir elde etme alternatifleri yani…

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz