Etiketli yazılar: Japonlar

Japonlar’ın kuyruk modası [video]

Ulan biz nelerle uğraşıyoruz, bir zamanların tekno dahisi Japonlar neler ile uğraşıyor. Bkz. Japonlar’ın kuyruk modası
Devamını oku »

Teknolojide deprem

Japonya depremi görülmüş en şiddetli depremlerden biri. Japonya depremlerle yaşamayı bilen bir ülke olduğundan sonucunda yıkılan binalarla fazla can kaybı olmasa da ada ülkesi olması sebebiyle gelen tsunamiden oldukça fazla kayıp verdi. Tabi Japonya’nın teknoloji için de önemli bir nokta olduğunu unutmamalı. Japonlar teknolojide üst seviye yerlerdeler ve depremin teknolojik ürün üretimini etkileyebileceği söyleniyor. Devamını oku »

Dünya’nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Cep telefonlarında incelik taraftarı olmamışımdır çoğu zaman. Telefon dediğin çok fazla ince olmayacak, avucunun içini dolduracak, kavradın mı rahat rahat tutacaksın, elinden falan kaymayacak. Ha bir de, ilk yere düşürüşte daha kırılmayacak! Mesela Toshiba Portégé G500’üm gayet güzel takozdur, 135 gram ağırlığında bir tuğladır kendisi. Ancak iki yılda kim kaç kez düştü belli değil ancak hala sorunsuz çalışmaktadır. Samsung Omnia I900 ise daha incedir ama vidalarına dokunulmadan bile vidalarının yanları çatlamış, orası burası çatlamış haldedir, üstelik çok az düşmeyle. 😀 Neyse, NEC 7,7 MM kalınlığında MEDIAS N-04C modeli bir telefon üretmiş.

Dünya'nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Dünya'nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Devamını oku »

Balinaları Savunmak Suç ise Tutuklayın Beni :D

Greenpeace yeni bir kampanya başlatmış. Balinaları savunmak suçsa, tutukla beni kampanyası.

Japan: If defending whales is a crime, arrest me.

Mayıs ayında Japonya’lı Greenpeace gönüllüleri sözde çeşitli mallar taşınan bir gemide balina eti varlığını keşfetmiş ve taşımada kullanılan dört kutudan birini ele geçirip bunu kanıtlamışlar ve duyurmuşlardı. Sadece bir kutuda 3000 $ değerinde balina eti varmış. Peki sonra ne olmuş dersiniz, balina etini bu şekilde taşımak ticaretini yapmak vs. suç değil mi, cezalandırılması gerekmez mi? Gerekir, ama o kutuyu çalan gönüllülerin de cezalandırılması gerekir. Devamını oku »

Japon Vs. Bizim Temel

Japon’ un biri, Rize’de bir kahveye girmis ve, herkese kafa tutmuş:
– ‘Var mı ? Aranızda delikanlı? Varsa çıksın dışarı…’
TEMEL kapıya doğru yürümüş,
– ‘Çıkıyorum ulan! Görelim bakalım erkekliğini…’
Birkaç dakika sonra, TEMEL ağzı-burnu dağılmış bir vaziyette, kahveye geri dönmüş…
Peşinden de, JAPON kasılarak içeri girmiş ve kahvedekilere TEMEL’i göstererek :
– ‘Ona, ‘Toyokumi’ ustanın, ‘Katakori’ tekniğiyle vurdum.’
Ertesi gün JAPON yine gelmiş. Yine meydan okuma. Yine TEMEL’ den rest. Ve birkaç dakika sonra kapıda yine, ağzı burnu dağılmış bir TEMEL. Ve peşinden kasılarak yaptığı oyunu açıklayan JAPON : Devamını oku »