Dünya’nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

____________________________________________________________________

Cep telefonlarında incelik taraftarı olmamışımdır çoğu zaman. Telefon dediğin çok fazla ince olmayacak, avucunun içini dolduracak, kavradın mı rahat rahat tutacaksın, elinden falan kaymayacak. Ha bir de, ilk yere düşürüşte daha kırılmayacak! Mesela Toshiba Portégé G500’üm gayet güzel takozdur, 135 gram ağırlığında bir tuğladır kendisi. Ancak iki yılda kim kaç kez düştü belli değil ancak hala sorunsuz çalışmaktadır. Samsung Omnia I900 ise daha incedir ama vidalarına dokunulmadan bile vidalarının yanları çatlamış, orası burası çatlamış haldedir, üstelik çok az düşmeyle. 😀 Neyse, NEC 7,7 MM kalınlığında MEDIAS N-04C modeli bir telefon üretmiş.

Dünya'nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C

Dünya'nın en ince akıllı telefonu NEC MEDIAS N-04C


Bu hafta Japon DoCoMo yeni telefon ve akıllı telefon koleksiyonunu sunacakmış Japonya’da. Bunların arasında da NEC’in MEDIAS N-04C modeli var ki, Dünya’nın en ince akıllı telefonu diye geçiyor haberinin verildiği tüm sitelerde. NEC MEDIAS N-04C’nin kalınlığı sadece 7,7 mm imiş, yani bir santimetreden 2,3 mm daha az. Cihazın ilk görüntüsü yukarıdaki gibi. Teknik özellikleri hakkında pek bilgi yok, çünkü fotoğrafı sızdıran bu konuda bilgi vermemiş pek. Bilinenler Android 2.2 işletim sistemine sahip olduğu, 1Seg TV tunerine ve Felica NFC (Yakın Alan İletişimi) servisine sahip olduğu. Ayrıca FWVGA (854 x 480 piksel) dokunmatik ekranı ve 800 MHz ARM işlemcisi olduğu da bilinenler arasında.

Tüh, NEC Türkiye’de satış yapmıyor ki bu cihazı alıp düşürüp kırma keyfi yaşayamayacağız. 😀 Öyle ince telefonu da anca Japonlar kullanır zaten. Cebime sokarken kırarım ben onu be. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz