Etiketli yazılar: Fıkralar

Ufaklık, ne yapıyorsun?

Fıkradır.

İş çıkışı evine doğru yürüyen polis, evinin sokağına geldiğinde küçük bir çocuğun köşebaşında diz çökmüş toprakla oynadığını görür. ‘Vatandaşla ilgili’ imajı yaratacak ya, yanına yaklaşır ve sorar:

Polis: Ufaklık, ne yapıyorsun? Devamını oku »

Fıkra – Ama eşek yoktir

Ağanın biri dünyayı gezip göreyim demiş. Her yolculuğundan sonra köylüyü, kahvede etrafına toplayıp, gezip gördüklerini anlatırmış ki marabasının da vizyonu genişlesin. Yine bir yolculuk sonrası kahvede köylüsünü etrafına toplamış. Koylu başlamış sormaya:  Devamını oku »

Ben enayi değilem her geçene eğilem

Kaza yapan birinden bir not. 🙂 Arabasını park edip lokantaya giren adam, çıktığında arabasını akordeona dönmüş bir halde bulur. Devamını oku »

Ne Zaman?

Bir işadamı bara girer,oturur ve bir duble martini sipariş eder. İçkisini bitirdikten sonra, gömleğinin cebine bir göz atar, ardından barmene bir duble martini daha hazırlamasını söyler. Devamını oku »

Vuramadılar

Temel bir gün İstanbul’a gelmiş. Yarım saat boyunca top atışları duymuş.
Yoldan geçen adama sormuş:
– Neler oluyor? İki saattir top atışları duyuyorum.
– Kraliçe Elizabeth İstanbul’a geldi de onun için top atışı yapıyorlar.
Temel yoluna devam etmiş.
Bir bakmış yarım saat sonra hala top atışları devam ediyor.
– Ulan yarım saattir bi türlü vuramadılar.

Kahrolsun Amerika

Üç Amerikan askeri Iraklı bir amcanın bakkalına girerler alış veriş yaparken ‘kahrolsun Amerika’ diye bir ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler.  Bunun üzerine Iraklı bakkal amcaya ‘bu papağanı buradan yok et yarıngeldiğimizde görürsek seni mahvederiz’ derler. Devamını oku »

Ekipman

Bir çift, göl kıyısına tatile gider. Gölün bazı bölümlerinde balık avlamak yasaktır. Adam yasak olmayan bölümlerde avlanarak, kadın da kitap okuyarak günlerini gecirmektedirler. Adam bir öğleden sonra kestirmek üzere odasına çekilince kadın, botla açılmaya karar verir. Botla açılır ve kitabını okumaya başlar. Derken devriyeye çıkmış bir görevli kadını görür ve yanına yanaşır. Devamını oku »

Japonya’da hırsız yakalayan bir robot icat etmişler

Japonya’da hırsız yakalayan bir robot icat etmişler;
-Amerika’da ; 5 dakikada 118 hırsız yakalamış,
-İngiltere’de ; 5 dakikada 80 hırsız yakalamış,
-İtalya’da ; 5 dakikada 50 hırsız yakalamış,
-Türkiye’de; 5 dakikada robotu çalmışlar…
ler

Bir sarışın fıkrası

Varolan sarışın fıkralarının, anında yeni yeni fıkralara ipucu veren sarışın fıkralarının babalarından kabul ettim bunu. 🙂

Bardaki taburelerden birinde oturan kör adamın barmene, “Hey! Bir sarışın fıkrası duymak ister misin?” demiş. Devamını oku »

Neyin Var?

Öğretmen çocuğa sormuş: Devamını oku »