Etiketli yazılar: İşlemciler

Qualcomm böcek sirki jeneratörü

Qualcomm, Snapdragon işlemcilerinin düşük güç tüketimlerini göstermek amacıyla bir video hazırlamış. Video gerçeği ne kadar yansıtıyor bilinmez ama ilginç bir video olmuş. Sirk benzeri oyuncaklara bağlı jeneratörler, oyuncakları hareket ettiren böcekler tarafından döndürülerek elektrik üretiliyor ve bir telefonun bataryası şarj ediliyor.
Devamını oku »

Teknolojide deprem

Japonya depremi görülmüş en ÅŸiddetli depremlerden biri. Japonya depremlerle yaÅŸamayı bilen bir ülke olduÄŸundan sonucunda yıkılan binalarla fazla can kaybı olmasa da ada ülkesi olması sebebiyle gelen tsunamiden oldukça fazla kayıp verdi. Tabi Japonya’nın teknoloji için de önemli bir nokta olduÄŸunu unutmamalı. Japonlar teknolojide üst seviye yerlerdeler ve depremin teknolojik ürün üretimini etkileyebileceÄŸi söyleniyor. Devamını oku »

Marvell PXA978 ve Marvell Kinoma platformu

Marvell PXA978’i duyurdu, 1.2 GHz hızında, GPU, video hızlandırıcı, iletiÅŸim iÅŸlemcisi içeren bir mobil iÅŸlemci. Devamını oku »

1,5 GHz, üç çekirdekli ARMADA 628 uygulama işlemcisi

Marvell mobil iÅŸlemci olayına Intel’den satın aldığı XScale bandı ile girmiÅŸti. Intel XScale serisi iÅŸlemciler yüksek frekansları ve WMMX yardımcı iÅŸlemcileri ile özellikle Windows Mobile iÅŸletim sistemli akıllı telefonlarda ve farklı araçlarda kullanılıyordu. Tabi sonrasında Qualcomm’un daha ucuz ve özellik süslü iÅŸlemcileri piyasada daha çok duyulmaya baÅŸlasa da Marvell da hala rekabet içinde ciddi bir yere sahip ve son duyurduÄŸu ARMADA 628 iÅŸlemcisi ile de ciddi bir yer hedeflediÄŸini görüyoruz. Devamını oku »

Hindistan öğrenciler için 35$’lık dizüstü bilgisayar geliÅŸtiriyor

Hindistan 35$ değerinde dizüstüler geliştirmeyi planlıyor. Hedef kitle ise ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir öğrenci kitlesi.

Hintlilerin dizüstüleri.

Hintlilerin dizüstüleri.

Devamını oku »

Ä°lk 1 GHz mobil iÅŸlemci?

Cep bilgisayarı ve akıllı telefon dünyasını takip eden ve bunlardan birini kullanan çoÄŸu kiÅŸi ilk 1 GHz hızdaki ARM tabanlı SoC mobil iÅŸlemcinin Qualcomm Snapdragon olduÄŸunu bilir! Aslında sadece bildiÄŸini sanır. 🙂 Çünkü ilk 1 GHz ARM tabanlı SoC iÅŸlemci Intel/Marvell PXA320’dir. 😀 Devamını oku »

Ekransız Windows CE navigasyon cihazı

Springteq WeGo MiniÅžimdi tanıtacağım cihaz ekransız bir Windows CE iÅŸletim sistemli navigasyon cihazı. 🙂 Ekransız dediÄŸim tabii ki size her ÅŸeyi seslenerek anlatıyor demiyorum, sadece kendi üzerinde ekranı yok. Bunun yerine görüntüyü aracın camına projeksiyon sistemiyle veriyor ve siz de oradan yansıyan görüntüyü görüyorsunuz. 😀 Sonuç daha büyük bir görüntü alanı. Devamını oku »

Texas Instruments 1 GHz ARM SoC iÅŸlemcilerini duyurdu

Sitara - Texas InstrumentsARM tabanlı mobil iÅŸlemcilerde 1 GHz sınırı ticari olarak ilk Qualcomm’un Snapdragon iÅŸlemcileri ile aşılmıştı. Sonrasında da Apple A4 vs. farklı iÅŸlemciler çıktı. Åžimdi de Texas Instruments (TI) 1 GHz ARM SoC iÅŸlemcilerini duyurdu. Devamını oku »

HTC HD2 yanarsa… :)

Teknoloji dünyası iyi de ne yazık ki kusursuz deÄŸil. Ara sıra problemler çıkardığı da oluyor. Mesela o 1.5oo TL deÄŸerindeki cep bilgisayarınız elinizde film izlerken alev alev yanmaya, tamam abarttım, erimeye baÅŸlayabiliyor. Ä°ÅŸte burada da eÄŸlence bitiyor. 😀 Devamını oku »

Qualcomm çift çekirdek 1.2 GHz Snapdragon işlemcileri

Qualcomm çift çekirdekli 1.2 GHz Snapdragon iÅŸlemcilerini üretmeye baÅŸladığını duyurdu. Qualcomm biliyorsanız ilk sürüm Snapdragon iÅŸlemcileri ile 1 GHz hızda ve bu hızı aÅŸabilen ilk cep telefonu iÅŸlemcileri olarak üretmiÅŸ ve bunlar çeÅŸitli cep bilgisayarı ve akıllı telefonlarda kullanılmıştı. Devamını oku »