Etiketli yazılar: Pocket PC

Teknoloji çağında alacak akıllı telefon olmaması

Telefonumda çok fazla uygulama var. Kasmaya başlıyor artık. Yeni bir tane alıp anneme falan vereyim bunu diyorum ama alacak telefon bulamıyorum. Aradığım özellikler değişebilen batarya ve su geçirmezlik. Destekleyen telefonlar Samsung Galaxy S5. Benim kullandığım telefon Samsung Galaxy S5. 😀 Devamını oku »

Mobil şebeke hücre avlama ve haritalama

Yabancı mobil forumlarda Cell Hunter bölümleri oluyor. Bu cep telefonu şebekelerinin hücre avcılarının olduğu bölgelerde belli bir cep telefonu operatörünün baz istasyonunun hizmet türü (2G, 3G), frekansı, kalitesi ve CellID denen hücre numarası bulunmaya çalışılıyor falan. Bunun için de kullanılan ve kendi geliştirdikleri uygulamalar bile var. Bu uygulamaların genel faydası bir bölgedeki belli bir operatörün hizmet durumu ve hizmet kalitesi hakkında bilgi verebilmesi. Mesela nerede kaç çubuk çekiyor ya da hızı nasıl vs. bilgi verebiliyor bu uygulamaların haritaları. Ayrıca benimki dört çeker muhabbetlerine de kanıt olarak sunulabilecek veri sağlıyorlar. Ben de bir süredir bu uygulamaları inceliyorum ve bunlardan birkaçı hakkında bilgi vereceğim. Öncelikle Android cihaz kullandığım için bahsettiğim uygulamalar Android uygulamaları olacak ama iPhone veya diğer platformlara da destekleri var. Tüm bunlar birer uygulama ve GPS ile mobil şebeke bilgisini toplayıp İnternet bağlantısı üzerinden ilgili sitelerine gösteriyorlar ve bu sitelerinde yer alan haritalara veri sağlıyorlar. Devamını oku »

Yunanistan LTE 4G’ye geçti

Adamlarda kriz var, battı balık yan gidiyorlar derken Yunan mobil operatörü Cosmote iki şehirde 4G LTE şebekesini devreye soktu. LTE (Long Term Evolution), başka operatörlerin 4G adını verip kullandığı HSPA bağlantıları gibi değil, harbiden şu an 4G şartnamelerine en uyan 4G teknolojisi türü. Yani çakma değil sistem. 😀 Devamını oku »

Samsung Omnia i900 SMS uygulaması SMS sınırı

Windows Mobile telefonlarımda bugüne kadar bir kez ciddi sayıda SMS’i silmiştim, bu yakınlarda bir kez daha bunu yaptım. İlkinde Samsung Omnia i900 cihazımda artan SMS sayısı Windows Mobile 6.5 işletim sisteminin mesaj uygulamasında sohbet modunda sorun çıkarıyordu. Çözüm olarak hava durumu ve maç gibi CB iletilerini silmiştim. Şimdi de yaklaşık olarak 30 bin SMS sildim. Devamını oku »

Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs ile

Turkcell kendinden beklenmeyen işler yapacak gibi oluyor rekabet zorladıkça. Aslında daha fazlasını yapabilir ama, rekabeti azaltacağından yapmamak zorunda biraz da. Son hamlesi sınırsız internet yönünde. Turkcell sınırsız internet 19.90 TL 1 GB adil kullanım sonrası 96 kpbs hıza düşüyor. Devamını oku »

Windows Mobile Shell32.exe aşırı CPU ve RAM kullanımı

Bill Gates’e son zamanlarda sık sık küfretmeme neden olan Windows Mobile mesaj uygulamasının garip çalışmasından dolayı Samsung Omnia i900 telefonumu sıfırlamak zorunda kaldım. Sonrasında ise telefon normal şekilde açıldı ancak shell32.exe dosyası %100 işlemci ve 25 MB kadar RAM kullanıyordu ki, birkaç MB üzeri RAM normalde kullanmaz. Tüm Windows klasöründeki görselleri yüklemesi lazım o iş için. 🙂 Çözümü biraz uğraştırdı ama bulunca zor da olmadı. Devamını oku »

WM 6.5 Professional için Home Screen Customizer

Kabul, Windows Mobile şu an çok eski bir işletim sistemi gibi. Tabi kullanıcısı olarak oldukça işe yarayan bir Home Screen Customizer diye bir uygulaması var, onu buraya bir kaydedeyim dedim. Uygulamaya ilk Windows Marketplace içinde rastlamıştım, ücretsiz bir şeydi. Ancak Marketplace çalışmaz olunca bir daha bulamadım. Biraz arama ile en sonunda yine uygulamayı buldum işte. Home Screen Customizer, Windows Mobile’ın Chome Titanium yani standart panelli ekranını kullanıyorsanız bu ekrandaki panelleri sıralamak, eklemek ve kaldırmak için bir uygulama. Devamını oku »

Satılık Windows Phone 7’li Toshiba TG01

Toshiba TG01, Windows Mobile 6.5 işletim sistemiyle piyasaya çıkmış ve ilk 1GHz hızda işlemciye sahip cep telefonu olarak bahsedilir. Tabi teknik ve Toshiba’nın yazılımsal ilgisizliği nedeniyle pek başka bir sükse yaratamadı cihaz. Zaten ilk 1 GHz hızda çalışan mobil işlemci de o değildi. 😉 Devamını oku »

HTC Eternity boy karşılaştırması

HTC Eterniy, HTC ve Windows Phone 7 ailelerinin ölçü olarak biraz büyük bir üyesi. Bir HTCinside.de görselinde bunu açıkça görebiliyoruz. HTC Eternity; HTC HD7, Samsung Omnia 7 ve Samsung Focus ile yan yana aynı görselde.

HTC Eternity boyut karşılaştırma

HTC Eternity boyut karşılaştırma

Devamını oku »

HTC Eternity Özellikler

HTC Eternity teknik özellikler

Ölçüler: 130,6 x 70,63 x 9,9
Ağırlık: 170 gramdan az
ŞEbeke: GSM, WCDMA, HSDPA 14,4 Mbps, HSUPA 5,76 Mbps
İşlemci: Qualcomm MSM 8255, 1,5 GHz
İşletim sistemi: Windows Phone 7 (Mango)
Ekran: 4.7″ WVGA Super LCD, kapasitif dokunmatik
Kamera: 8 MP, AF, 2x LED,
1,3 MP ön kamera
720p video
Hafıza: 16 GB eMMC, 500 MB RAM
Pil: 1650 mAh Devamını oku »