Etiketli yazılar: Samsung Omnia i900

Samsung Omnia i900 SMS uygulaması SMS sınırı

Windows Mobile telefonlarımda bugüne kadar bir kez ciddi sayıda SMS’i silmiştim, bu yakınlarda bir kez daha bunu yaptım. İlkinde Samsung Omnia i900 cihazımda artan SMS sayısı Windows Mobile 6.5 işletim sisteminin mesaj uygulamasında sohbet modunda sorun çıkarıyordu. Çözüm olarak hava durumu ve maç gibi CB iletilerini silmiştim. Şimdi de yaklaşık olarak 30 bin SMS sildim. Devamını oku »

Windows Mobile Shell32.exe aşırı CPU ve RAM kullanımı

Bill Gates’e son zamanlarda sık sık küfretmeme neden olan Windows Mobile mesaj uygulamasının garip çalışmasından dolayı Samsung Omnia i900 telefonumu sıfırlamak zorunda kaldım. Sonrasında ise telefon normal şekilde açıldı ancak shell32.exe dosyası %100 işlemci ve 25 MB kadar RAM kullanıyordu ki, birkaç MB üzeri RAM normalde kullanmaz. Tüm Windows klasöründeki görselleri yüklemesi lazım o iş için. 🙂 Çözümü biraz uğraştırdı ama bulunca zor da olmadı. Devamını oku »

Microsoft MyPhone kapanıyor

Microsoft MyPhone, Microsoft’un eski Windows Mobile dönemi cihazları için çevrimiçi veri yedekleme ve eşitleme uygulaması idi. Windows Phone 7 ve Windows Phone 8 ya da Mango ile uğraşan Microsoft Windows Mobile serilerine desteği kaldırırken MyPhone servisini de kapatıyor. Devamını oku »

Windows Mobile ile ücretsiz veri içeriklerinde ücretlendirilme

Günümüzde mobil iletişim operatörleri biraz kampanya biraz da kullanıcılarınn gözlerine iyi görünmek için kendi bağlantıları üzerinden veri iletişimi ile Internet üzerindeki bazı içeriklere ulaşmaya izin veriyorlar. Bunlar 0.facebook.com ve ücretsiz  Twitter gibi hizmetler. Turkcell’in bir de ücretsiz NTV Mobil Haber paketi var. Yalnız işte Windows Mobile 6.5 kullanan iki farklı cihazımda da bu içeriklerden ücretlendiriliyorum ben. 🙂 Devamını oku »

Windows Mobile için Wi-Fi bağlantısında DNS sunucu ayarı

WM Wi-Fi adaptör seçim sayfası.

WM Wi-Fi adaptör seçim sayfası.

Windows Mobile işletim sistemli akıllı telefonumda WiFi ile Youtube’a girememenin çok cefasını çekmiştim… Şebeke üzerinden EDGE/3G bağlantılarda operatörün ayarları kullanıldığından bunların DNS ayarlarını değiştirdiğimizde Youtube vs. sorunu gidiyordu. Ancak WiFi ile bağlandığımda böyle bir şey yapamıyordum ve yapılabilirliği ile ilgili bir kaynak da bulamıştım. Ama Samsung Omnia i900 cep bilgisayarını (Pocket PC) kurcalarken bunda böyle bir ayarı yapabildim. Belki bunu akıllı telefonlarda da yapmak mümkündür ama ben bir yol bulamamıştım, yani sadece cep bilgisayarlarına yönelik bir yöntem de olabilir. Ya da bu belki sadece Windows Mobile 6.5’e ait bir özellik de olabilir ama eski sürümlerde de olmalı diyorum. Devamını oku »

Samsung Omnia i900 dokunmatik yüzeyi değiştirme

Samsung Omnia i900 serilerinin 2008 yılında üretilen özellikle 16 GB modellerin dokunmatik panelleri galiba biraz duyarsızmış. Hani benimki de bu tür bir cihaz da. Parmağınızı bastırarak ya da tırnakla kullanmanız gerekiyor, normal dokunuşları algılamıyor. Bunları sanırım teknik servise verip değiştirtebiliyormuşuz, tabi birkaç hafta (…) sürüyormuş. Bunu değiştirmenin diğer yolu da bu dokunmatik yüzeyleri kendimiz alıp kanlı canlı cihazı söküp dağıtıp değiştirip tekrar toplamak. 😀 Bununla ilgili Youtube’da iki video buldum da, bir inceleyebilirsiniz. Gayet ayrıntılı, sadece dil biraz Almanca, o da ufak notlar çıkıyor orada… Devamını oku »

ThrottleLauncher 1.0 Final

ThrottleLauncher Windows Mobile işletim sistemli cep bilgisayarı (Pocket PC) cihazlar için bir ana ekran uygulaması. Aslında sadece bir uygulama olarak da kullanılabiliyor, ana ekranda da kullanılabiliyor. Devamını oku »