Microsoft MyPhone ile senkronizasyon

____________________________________________________________________

Microsoft MyPhone kullanıcıların verilerini yedeklemelerini saÄŸlayan en yeni Windows Mobile servisi, hatta ÅŸu an Beta aÅŸamasında. Bu servis ile kiÅŸilerinizi, e-postalarınızı, resim, ses vs. dosyalarınızı çevrimiçi olarak Microsoft’un saÄŸladığı alanla eÅŸitleyebiliyorsunuz.

Sistemde Microsoft size 200 MB alan ve Microsoft MyPhone uygulamasını veriyor. Kullanabilmek için Windowl Live ID sahibi olmanız gerekiyor, bunu MS sitesinde biraz dolaÅŸarak elde edebilirsiniz. Daha sonra cep telefonunuzdan (masaüstü bilgisayarınızdan da olabilir) myphone.microsoft.com/install adresine gitmeniz gerekli. Adrese gitmek için Pocket Internet Explorer kullanmanız gerekli, Opera ile giriÅŸlerde dosya indirme baÄŸlantısına ulaÅŸamayabiliyor. Microsoft’un bunu istemesinin nedeni bilindik tekel sebepleri ve de telefonun dokunmatik ekranlı bir cep bilgisayarı (Pocket PC) mı yoksa tuÅŸ takımlı bir akıllı telefon (Smartphone) mu olduÄŸunu anlamak istemesi. Daha sonra Pocket IE ile adrese girdikten sonra Yukarıdaki baÄŸlantıdan da dil seçimini yapmanız gerekli. Masaüstü bilgisayarınızdan girerseniz de telefon modeliniz için olan doÄŸru dosyayı seçmeyi unutmayın. Bundan sonra kurulum dosyasını indirip kurun ve programı çalıştırın, kurulum dosyası boyutu yaklaşık 560 KB.

Ä°lk açılışta program Windows Live ID giriÅŸi yapmanızı isteyecek. Kullanıcı adı ve parola ile giriÅŸinizi yaptıktan sonra neleri eÅŸitlemek istediÄŸinizi ve sıklığınızı yapın. 200 MB alan dahilinde istediÄŸiniz ÅŸeyi eÅŸitleyebilirsiniz, ben daha çok mesajlar, görevler ve takvim gibi kiÅŸisel veriler için kullanıyorum. EÅŸitleme sıklığı da Türkiye’de olduÄŸunuzu düşünerek Manuel yapsanız iyi olur, bu durumda programı açıp kendiniz eÅŸitleme yapmanız gerekiyor.

Eşitleme sıklığı olarak Manuel seçeneğini tavsiye ederim.

Eşitleme sıklığı olarak Manuel seçeneğini tavsiye ederim.

Microsoft MyPhone

Microsoft MyPhone

Daha sonra programdaki Sync komutu ile eÅŸitleme iÅŸlemini baÅŸlatabilirsiniz. EÅŸitleme süresi baÄŸlantınıza ve eÅŸitlenecek veri miktarına göre deÄŸiÅŸiyor. 150 KB kadar kiÅŸisel verim 10 – 15 saniye içinde eÅŸitlendi diyebilirim.

EÅŸitleme iÅŸlemi

EÅŸitleme iÅŸlemi

Daha sonra da myphone.microsoft.com adresinden eşitlediğiniz dosyalarınızı ve verilerinizi görüp kullanabilirsiniz.

Microsoft My Phone sayfası

Microsoft My Phone sayfası

Microsoft’tan çok yerinde bir uygulama olmuÅŸ. SPB Backup gibi ücretli yedekleme uygulamaları vardı ama ücretli olması iÅŸi zorlaÅŸtırıyordu. Özellikle mesajlarım için böyle birÅŸey istiyordum, SPB Backup da bütün verileri yedeklemeye kalkıyordu. Belki SPB Backup gibi yedek dosyalarını telefonda da tutsa iyi olurdu ama öyle bir özellik saÄŸlamamışlar iÅŸte. Neyse, Opera Mini’deki Opera Link zaten kullandığım birÅŸeydi, bu da eklenince tam oldu.

Åžimdi de bütün kiÅŸisel bilgimi tanıdıklarımı arkadaÅŸlarımı yapacaklarımı Microsoft’a teslim etme korkusu sardı beni. 🙂 Bir de sistemde umarım açık falan yoktur, yoksa ciddi miktarda kiÅŸisel veriye ulaÅŸabilir kötü niyetliler. 🙂

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz