Etiketli yazılar: Internet Explorer

Yeni İnternet gezginimiz Vivaldi

Bilgisayarla tanıştığım ilk yıl Opera İnternet gezgini ile de tanışmıştım. O zamanki Internet ExploDer 6’ya göre daha performanslı ve hızlı idi. O zamandan beri de Opera kullanır dururum. Gerek performans olarak beğeniyorum, gerek de telefondaki Opera Mini ve Opera Mobile ile uyum ve eşitleme kolaylıklarından, gerek de bu sektörde ilkler getirebilmiş bir firma olmasından vs. Yalnız Opera 12 sürümünden sonra Opera biraz yoldan çıkmaya başlamıştı. Altyapısı Chrome’laştıkça diğer özellikleri de piyasadaki diğer ağ gezginleri ile aynılaşmaya başlamıştı. Bu durumda da fark olarak pek bir şey kalmamıştı geri. Sonradan Opera kurucularından Jon Stephenson von Tetzchner Opera’dan ayrıldıktan sonra Vivaldi adında bir ağ gezgini geliştirmeye başlamıştı. Arada sırada betalarını denedim ama verimli olmamıştı. Sonunda ilk Vivaldi 1.0 sürümü yayınlandı ve şu anda bu yazıyı Vivaldi 1.0 ile yazıyorum, yazdım… 🙂 Devamını oku »

Windows Mobile için Opera Mobile 11 olmayacak

Windows Mobile artık Microsoft’un geliştirmeye pek yanaşmadığı ve sürekli pazar payı azalıp, ortadan kalkmaya yaklaşan mobil bir işletim sistemi. Opera Mobile bu platformdaki önemli uygulamalardan biriydi ama, artık Opera Mobile yeni sürümleri Windows Mobile serisi için geliştirilmeyecek. Devamını oku »

Opera 10.50 tam sürüm ve Opera Mini 5 beta WM

Bugünler biraz Ağ’daki olaylardan uzak kaldığım için ne oluyor ne gidiyor diye ilgilenmemiştim pek. Bir de Opera’ya baktım ki neler olmuş anam… Opera 10.50 alfa ve beta sürümlerden kurtulup tam sürüm olarak yayınlanmış. Bir de Windows Mobile işletim sistemleri için Java gerektirmeyen Opera Mini 5 beta yayınlanmış. Devamını oku »

Ağ gezginleri sandalye olsa idi

Şöyle güzel bir şey var oralarda buralarda. Ağ gezginleri sandalye olsa nasıl olurdular diye gerçekçi bir grafik. Yalnız Chrome’a biraz acısalar imiş… 😀 Devamını oku »

Opera 10.5 pre-alpha sürümü

Opera bugün noel hediyesi olarak Opera 10.5 sürümünün pre-alpha yani Alpha öncesi sürümünü yayınladı. Devamını oku »

MiM : Hangi Tarayıcıyı Kullanıyorum?

Müjdat Korkmaz‘dan gelen bir mim. Hangi tarayıcıyı kullandığım ile ilgili. Devamını oku »

Microsoft MyPhone ile senkronizasyon

Microsoft MyPhone kullanıcıların verilerini yedeklemelerini sağlayan en yeni Windows Mobile servisi, hatta şu an Beta aşamasında. Bu servis ile kişilerinizi, e-postalarınızı, resim, ses vs. dosyalarınızı çevrimiçi olarak Microsoft’un sağladığı alanla eşitleyebiliyorsunuz.
Devamını oku »

Internet Explorer değil Exploder, Exploder

Neredeyse artık ağzım bile alıştı şuna, şu Microsoft’un Internet Explorer adlı canavarına Internex Exploder diyorum. Explorer kelimesi Türkçe kaşif demek. Exploder da patlatıcı gibi bir anlamı var. 🙂 IE ise İnternet’i keşfetmiyor, sadece Microsoft’u keşfediyor, Microsoft yapımı şeyleri. Geri kalanını da yıkıyor, ondan da Internet Exploder demeyi uygun buluyorum. Bir de R harfini söyleyemediğimden exploder kelimesi daha kolayıma gidiyor ama onu karıştırmayayım. 🙂
Devamını oku »

İnternet gezginleri güvenlik testi

İnternet’te birşey ararken, Browser Security Test yani Türkçe’si ile Gezgin (Tarayıcı) Güvenlik Testi diye birşey karşıma çıktı. Biraz kurcaladım, kullandığınız İnternet gezgini programının bilinen çeşitli güvenlik sorunlarına karşı test ediyor. Devamını oku »

Yeni F-Blog Alexa sıralaması 346,371

7 Aralık’ta yazdığım Sitenizin Alexa Sıralamasını Yükseltmek yazımda artık Alexa araç çubuğu yüklü Internet Explorer kullanmayacağımı ve bu sebeple Alexa sıralamamın düşmesini beklediğimi söylemiştim. Bugün 17 Aralık ve dediğim gibi Alexa sıralamam düştü. Devamını oku »