Etiketli yazılar: Microstuupid

Microstuupid HomeOS ve Phorm ve özel hayat

Microsoft HomeOS diye bir şey geliştirmeye kalkmış, evimizi yönetmeye niyetlenen bir işletim sistemi! Yani artık işten eve geldiğimizde kapıyı açıp içeri girebilirsek birkaç saniye lambanın yanmasını bekledikten sonra lamba yanacak. Musluğu çevirdikten sonra da birkaç saniye beklememiz gerekecek. Zira musluk az kullanıldığından ilgili dosyalar RAM’de fazla yer tutmasın diye diske yazılmış olacak, musluk açıldıktan sonra da suyun verilebilmesi için dosyaların diskten alınıp RAM’e yüklenmesi ve işlem yapılması gerekli. 🙂 Devamını oku »

Windows Mobile Shell32.exe aşırı CPU ve RAM kullanımı

Bill Gates’e son zamanlarda sık sık küfretmeme neden olan Windows Mobile mesaj uygulamasının garip çalışmasından dolayı Samsung Omnia i900 telefonumu sıfırlamak zorunda kaldım. Sonrasında ise telefon normal şekilde açıldı ancak shell32.exe dosyası %100 işlemci ve 25 MB kadar RAM kullanıyordu ki, birkaç MB üzeri RAM normalde kullanmaz. Tüm Windows klasöründeki görselleri yüklemesi lazım o iş için. 🙂 Çözümü biraz uğraştırdı ama bulunca zor da olmadı. Devamını oku »

Windows XP 10 yaşını doldurmuş

Geç bir kutlama oldu ama… Muhtemelen tarihteki en fazla kullanılan işletim sistemi Windows XP’dir. On yıl önce doğmuş, daha ölmemiş meret. Microsoft’un öldürmek için tüm çabalarına rağmen, hala sapasağlam ayaktadır bence. Var olmuş, en stabil Windows sürümüdür. Microstuupid’in şaşılası şaheserlerindendir.

WM 6.5 Professional için Home Screen Customizer

Kabul, Windows Mobile şu an çok eski bir işletim sistemi gibi. Tabi kullanıcısı olarak oldukça işe yarayan bir Home Screen Customizer diye bir uygulaması var, onu buraya bir kaydedeyim dedim. Uygulamaya ilk Windows Marketplace içinde rastlamıştım, ücretsiz bir şeydi. Ancak Marketplace çalışmaz olunca bir daha bulamadım. Biraz arama ile en sonunda yine uygulamayı buldum işte. Home Screen Customizer, Windows Mobile’ın Chome Titanium yani standart panelli ekranını kullanıyorsanız bu ekrandaki panelleri sıralamak, eklemek ve kaldırmak için bir uygulama. Devamını oku »

Microsoft MyPhone kapanıyor

Microsoft MyPhone, Microsoft’un eski Windows Mobile dönemi cihazları için çevrimiçi veri yedekleme ve eşitleme uygulaması idi. Windows Phone 7 ve Windows Phone 8 ya da Mango ile uğraşan Microsoft Windows Mobile serilerine desteği kaldırırken MyPhone servisini de kapatıyor. Devamını oku »

Motorola kendi mobil işletim sistemini mi hazırlıyor?

Söylentilere göre Motorola cep telefonları için web standartlarına dayanan kendi işletim sistemini hazırlıyormuş. Adobe ve Apple’dan geliştirici tutmuş imiş. Devamını oku »

Windows Mobile için Opera Mobile 11 olmayacak

Windows Mobile artık Microsoft’un geliştirmeye pek yanaşmadığı ve sürekli pazar payı azalıp, ortadan kalkmaya yaklaşan mobil bir işletim sistemi. Opera Mobile bu platformdaki önemli uygulamalardan biriydi ama, artık Opera Mobile yeni sürümleri Windows Mobile serisi için geliştirilmeyecek. Devamını oku »

Nokia WindowsPhone’lu olacak

Nokia uzun süredir cep telefonu tanımının belki de tek karşılığı olarak düşünülse de, uzun vadede rakipleri kadar büyük atılımlar yapamaması onu değişikliğe zorlamış sanırım. Uzun süredir Nokia’nin Microsoft ile anlaşıp ürünlerinde Windows Mobile kullanacağı söyleniyordu. Bu Windows Mobile devrinde olmadı ama WindowsPhone devrinde olacak gibi görünüyor. Nokia ve Microsoft, Nokia cep telefonlarına WindowsPhone getirme konusunda anlaşmış. Devamını oku »

Turkcell ücretsiz çevrimiçi hizmetlerde ücretlendirilme sorunu

Bir süre önce ücretsiz Turkcell çevrimiçi hizmetleri kullanmaya kalktığımda ücretlendirildiğimi yazmıştım. Bunun sebebini Turkcell’den Cüneyt beyin yardımı ile bulmuştum. Sonra ise bir seviye çözdüm sorunu. Devamını oku »

Windows Mobile ile ücretsiz veri içeriklerinde ücretlendirilme

Günümüzde mobil iletişim operatörleri biraz kampanya biraz da kullanıcılarınn gözlerine iyi görünmek için kendi bağlantıları üzerinden veri iletişimi ile Internet üzerindeki bazı içeriklere ulaşmaya izin veriyorlar. Bunlar 0.facebook.com ve ücretsiz  Twitter gibi hizmetler. Turkcell’in bir de ücretsiz NTV Mobil Haber paketi var. Yalnız işte Windows Mobile 6.5 kullanan iki farklı cihazımda da bu içeriklerden ücretlendiriliyorum ben. 🙂 Devamını oku »