Etiketli yazılar: Toshiba Portégé G500

WM 6.5 Professional için Home Screen Customizer

Kabul, Windows Mobile şu an çok eski bir işletim sistemi gibi. Tabi kullanıcısı olarak oldukça işe yarayan bir Home Screen Customizer diye bir uygulaması var, onu buraya bir kaydedeyim dedim. Uygulamaya ilk Windows Marketplace içinde rastlamıştım, ücretsiz bir şeydi. Ancak Marketplace çalışmaz olunca bir daha bulamadım. Biraz arama ile en sonunda yine uygulamayı buldum işte. Home Screen Customizer, Windows Mobile’ın Chome Titanium yani standart panelli ekranını kullanıyorsanız bu ekrandaki panelleri sıralamak, eklemek ve kaldırmak için bir uygulama. Devamını oku »

Microsoft MyPhone kapanıyor

Microsoft MyPhone, Microsoft’un eski Windows Mobile dönemi cihazları için çevrimiçi veri yedekleme ve eşitleme uygulaması idi. Windows Phone 7 ve Windows Phone 8 ya da Mango ile uğraşan Microsoft Windows Mobile serilerine desteği kaldırırken MyPhone servisini de kapatıyor. Devamını oku »

Windows Mobile ile ücretsiz veri içeriklerinde ücretlendirilme

Günümüzde mobil iletişim operatörleri biraz kampanya biraz da kullanıcılarınn gözlerine iyi görünmek için kendi bağlantıları üzerinden veri iletişimi ile Internet üzerindeki bazı içeriklere ulaşmaya izin veriyorlar. Bunlar 0.facebook.com ve ücretsiz  Twitter gibi hizmetler. Turkcell’in bir de ücretsiz NTV Mobil Haber paketi var. Yalnız işte Windows Mobile 6.5 kullanan iki farklı cihazımda da bu içeriklerden ücretlendiriliyorum ben. 🙂 Devamını oku »

Asal Sayilar v1.1

Yazın kendi keyfimden performans testi amacıyla geliştirdiğim Asal Sayilar v1.0 uygulamamı biraz ihtityaçtan düzenleyip çok hafif güncelledim. Artık verilen iki asal sayı arasındaki asal sayı sayısından başka bu sayıları da görmek mümkün olacak. Devamını oku »

Windows XP Gecikmeli Yazma

Geçenlerde Toshiba Portégé G500 akıllı telefonuma Card Export 2 yükleyip denerken yardım sayfalarında kopyalama hızını arttırma ile ilgili bilgiler görmüştüm. Bunları uyguladıktan sonra da bazı problemler oluşmaya çalışmıştı. Tabi küçük dosyalarda Active Sync kullandığımdan bunu uzun süre sonra anlamıştım, Card Export 2’yi bile kaldırmıştım hani. Neyse ki sonunda sorunu çözdüm. Devamını oku »

Toshiba Portégé G500 Windows Mobile 6.5 ROM

Sonunda bu da oldu, biz Türkler de Toshiba Portégé G500 cep telefonlarımızda artık Windows Mobile 6.5 kullanabiliyoruz. Bunu MPX‘teki manyak52 kod adlı bir arkadaş Çinlilerin WM 6.5 ROM’larından birini düzenleyerek yaptı, kendisine buradan koca koca teşekkürler gönderiyoruz. Devamını oku »

Avrupa Birliği cep telefonlarında microUSB standardını kabul etti

Cep telefonlarını şarj cihazına veya bilgisayara vs. çeşitli kablolarla bağlarız. Kabloların amacı aynıdır, şarj cihazından elektrik akımını telefona iletmek ya da bilgisayarla telefon arasında veri iletişimi sağlamak. Ancak amaçları aynı olsa bile yapıları veya şekilleri çok farklı olabilir. Bunun nedeni markaların müşterilerinin kendi ürünlerini almaya zorlaması. Yani mesela Nokia telefon ve şarj cihazınız var, şarj cihazınız arızalandığında telefonunuzu SonyEricsson veya Samsung şarj cihazı ile şarj edemezsiniz, Nokia şarj cihazı almak zorundasınız. Halbuki ikisinin de çıkış voltajı benzer veya aynı, sadece telefonla birleşecek parçaların şekli farklı. Bunun olumsuz yanı da farklı ürünler arasında kullanılamayıp, zamanla ürün değiştirdikçe de elinizde işe yaramayan kablo çöplüğü oluşturması. Ancak Avrupa Birliği buna karşı microUSB standardını kabul ederek buna son vermeye kararlı.
Devamını oku »

Toshiba Portégé G500

Toshiba Portégé G500, Toshiba’nın ilk akıllı telefonu, cihaz Windows Mobile 5 işletim sistemine sahip. Dokunmatik ekranlı olmadığı için cep bilgisayarı yani PocketPC değil, akıllı telefon yani Smartphone. Bu zamanda hala İnternet’te ilgili aramalara rastladığım için hakkında birşeyler yazmak istedim. Cihazın özelliklerinden bahsedip tecrübelerimi yazacağım. Devamını oku »

Windows Mobile Facebook uygulaması

Twitter’da Microsoft’un Windows Mobile işletim sistemli akıllı telefon ve cep bilgisayarları için Facebook uygulamasından bahsediliyordu. İndirip bir deneyeyim dedim.
Devamını oku »

Toshiba Portégé G500 program yükleme

Toshiba Portégé G500 gibi telefonlarda Windows Mobile işletim sistemi vardır ve bu sayede masaüstü bilgisayarınıza yükleyebildiğiniz kadar olmasa da çok sayıda program yükleyebilirsiniz. Öncelikle bu platforma iki tür program yükleyebilirsiniz; Windows Mobile programları ve Java programları. Windows Mobile programları programdan programa değişse de iki türlü yüklenir; .cab kurulum kabin dosyası ile ve ActiveSync ile.
Devamını oku »