Etiketli yazılar: nokia

4G garipliğinden sonra 5G de mi garip olacak?

3G mobil iletişim teknolojileri arasında tam fonksiyonla hizmete girmiş son iletişim teknolojisidir. 4G temelde veri aktarımı için düşünüldüğünden belli kısımlarda yetersiz kalmış ve sonradan eklemeler almıştır. 5G’de ise henüz ne olacağı ne yapılacağı belli olmamakla birlikte bir çok üreticinin farklı frekans bantlarında testler yapması işleri garipleştirmez umarım. Devamını oku »

Nokia WindowsPhone’cu olmuş, Nokia N9 Sea Ray

Nokia, Microsoft ile anlaşıp Windows Phone ürününü cihazlarında kullanmaya başlayacağını söylemişti. İlk meyvelerden biri de ortaya çıkmış. Biraz sızdırılmış falan dense de bilerek yapılmış sanırım.

Devamını oku »

Nokia’nın Symbian planları

Hani Nokia Windows Phone işletim sistemine geçecek, Symbian’ın önemi azalacak şirkette deniyorduya, Symbian’la ilgili bir açıklama da geliştiricilere açık mektupla gitmiş. Devamını oku »

Nokia WindowsPhone’lu olacak

Nokia uzun süredir cep telefonu tanımının belki de tek karşılığı olarak düşünülse de, uzun vadede rakipleri kadar büyük atılımlar yapamaması onu değişikliğe zorlamış sanırım. Uzun süredir Nokia’nin Microsoft ile anlaşıp ürünlerinde Windows Mobile kullanacağı söyleniyordu. Bu Windows Mobile devrinde olmadı ama WindowsPhone devrinde olacak gibi görünüyor. Nokia ve Microsoft, Nokia cep telefonlarına WindowsPhone getirme konusunda anlaşmış. Devamını oku »

Windows Phone 7 Nokia

Söylenti diye bir kelime var, bir şey olacakmış ya da olmuş dediğimizde bir söylenti oluşturmuş falan oluyoruz. Bir teknolojik söylenti buldum ben de. Aslında uzun zamandır olan bir şeydi de bu, biraz daha sağlam kanıt gelmiş gibi olunca yine tekrarlanmış. Nokia Windows Phone 7 telefon üretecekmiş! Devamını oku »

SIMFi ile WiFi Kablosuz Ağ’dan Ağ paylaşımı

Cep telefonlarımız üzerinden Ağ bağlantımızı bilgisayarla paylaşarak bilgisayardan sörf yapmak cep telefonundan sörf yapmaktan şimdilik daha keyifli ve rahat. Böyle olunca da cep telefonundaki Ağ bağlantımızı bilgisayarla paylaşacak çözümlere yöneliyoruz. Bunlar da genellikle telefonumuzla bilgisayarımız arasındaki kablo, Bluetooth veya WiFi bağlantısı ile yapılıyor. Bunlar için de Bluetooth ya da WiFi özelliğini kullanabilmek için programlar gerekebiliyor. SIMFi diye bir olay ise bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Devamını oku »

Nokia N95 ve LEGO robot Rubik’in Küpü’nü çözüyor

Rubik küpü küp şeklinde her tarafında da dönebilen daha küçük küplerin olduğu ve bu küplerin kenarlarındaki renklerin aynı yüzeye getirilmesi ile oluşturulan bir küp ve oyunu. Hani alıp elimize döndürmeye başlarız, çevir babam çevir en sonunda kafamız iyiyse küpün her yüzeyinde tek renk vardır ve hiç bir renk diğer bir rengin hakim olduğu yüzeye karışmamıştır. Ben yanılmıyorsam hiç bu küpü çözememiştim ama artık cep telefonları çözebiliyor. 🙂 Devamını oku »

Nokia’dan arayüz güncelleme planları

Nokia’nın Symbian platformunun arayzü eskiliği ile eleştiriliyordu. Nokia da bir yenilik yapmaya karar vermiş. Devamını oku »

WM cihazlarda kameranın görüntü kalitesini yükseltmek

Çoğu cep telefonunda yüksek çözünürlükle kameralar bulunsa da bunlarla aynı çözünürlükte fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğrafları elde etmek pek mümkün değildir. Çözünürlük olarak eşit olsa da görüntü tam olarak karşılaştırıldığında sanki daha küçük bir çözünürlükten yükseltilmiş gibi görünmektedir. Örneğin; daha önceden kullandığım Sony Ericsson K610i cihazımda bu çok belirgindi, fotoğraflarda aşırı piksellenme vardı. Cihazda kullanılan kameranın kalitesinden başka depolama alanından tasarruf etme, bellekten tasarruf ve telefon belleğine işlemci tarafından daha çabuk yüklenebilmesi gibi amaçlar bunda ciddi bir etkendir. Devamını oku »

Sağlık açısından cep telefonları

Günümüzde neredeyse herkes cebinde en az bir tane cep telefonu taşıyor. Cep telefonlarının gelişen özelliklerinden değil ülkemizde herkesin “Ayranı yok içmeye, faytonla gider tuvalete.” hesabı kullanmasa da sahip olma veya ekonomik krizde hava atma hevesi nedeniyle bu aletlere pek merakı yüzünden, daha bir uygulama bile yüklemeden masaüstü bilgisayarı parasına aldığı telefonu eskimeden yenisini alanlar tanıyorum. Sözde akıllı telefon ama aklının en ufak bir zerresi bile kullanılmadan. Halbuki can dostu gibi taşıdığımız bu aletler aslında kuyumuzu kazıyor. Devamını oku »