SIMFi ile WiFi Kablosuz Ağ’dan Ağ paylaşımı

____________________________________________________________________

Cep telefonlarımız üzerinden Ağ bağlantımızı bilgisayarla paylaşarak bilgisayardan sörf yapmak cep telefonundan sörf yapmaktan şimdilik daha keyifli ve rahat. Böyle olunca da cep telefonundaki Ağ bağlantımızı bilgisayarla paylaşacak çözümlere yöneliyoruz. Bunlar da genellikle telefonumuzla bilgisayarımız arasındaki kablo, Bluetooth veya WiFi bağlantısı ile yapılıyor. Bunlar için de Bluetooth ya da WiFi özelliğini kullanabilmek için programlar gerekebiliyor. SIMFi diye bir olay ise bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

SIMFi ile doğrudan SIM karttan WiFi ağ paylaşımı.

SIMFi ile doğrudan SIM karttan WiFi ağ paylaşımı.

SIMFi’de SIM kart üzerinde bir WiFi anteni var. Bu sayede SIM kart üzerinden ağ bağlantısını WiFi anteni ile paylaşabiliyor. Yani bilgisayarınızdan SIM kartın WiFi sinyalini bulup bağlanıyorsunuz SIM karta ve alın size sörf keyfi.

Şimdilik bu SIMFi kart ile ilgili fazla bilgi yok. Bu kadar şeyin içine nasıl sığdırmışlar o kadar anteni! Daha da önemlisi peki bu küçücük parçadaki anten çalışacak tamam ama ne kadar iyi bir sinyal üretecek. Hani WiFi kapsama alanı ne kadar olacak. Çünkü ufacık bir parça ve de ince! Diğer bir mesele de bu WiFi anteninin cihazın bataryasından ne kadar akım çekeceği. Devamlı şarja bağlı duracak bir şey değildir herhalde. 🙂 Neyse bu sorular muhtemelen MWC’de cihazın tanıtımlarında yayınlanacaktır.

Son olarak SIMFi tüm cep telefonları ile uyumlu. Yani bunu kullanmak için bir akıllı telefon yada cep bilgisayarı ya da iPhone sahibi olmanız gerekmez. Nokia 5110 ile bile çalışırmış yani. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz