Etiketli yazılar: Sony Ericsson K610i

WM cihazlarda kameranın görüntü kalitesini yükseltmek

Çoğu cep telefonunda yüksek çözünürlükle kameralar bulunsa da bunlarla aynı çözünürlükte fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğrafları elde etmek pek mümkün değildir. Çözünürlük olarak eşit olsa da görüntü tam olarak karşılaştırıldığında sanki daha küçük bir çözünürlükten yükseltilmiş gibi görünmektedir. Örneğin; daha önceden kullandığım Sony Ericsson K610i cihazımda bu çok belirgindi, fotoğraflarda aşırı piksellenme vardı. Cihazda kullanılan kameranın kalitesinden başka depolama alanından tasarruf etme, bellekten tasarruf ve telefon belleğine işlemci tarafından daha çabuk yüklenebilmesi gibi amaçlar bunda ciddi bir etkendir. Devamını oku »

Sağlık açısından cep telefonları

Günümüzde neredeyse herkes cebinde en az bir tane cep telefonu taşıyor. Cep telefonlarının gelişen özelliklerinden değil ülkemizde herkesin “Ayranı yok içmeye, faytonla gider tuvalete.” hesabı kullanmasa da sahip olma veya ekonomik krizde hava atma hevesi nedeniyle bu aletlere pek merakı yüzünden, daha bir uygulama bile yüklemeden masaüstü bilgisayarı parasına aldığı telefonu eskimeden yenisini alanlar tanıyorum. Sözde akıllı telefon ama aklının en ufak bir zerresi bile kullanılmadan. Halbuki can dostu gibi taşıdığımız bu aletler aslında kuyumuzu kazıyor. Devamını oku »

3N (3G) İhalesi Sonuçlandı A Tipi Lisans Turkcell’in

Uzun zamandır beklenen 3N ihalesi bugün sonuçlandı. A tipi lisansı daha önce de ihaleye tek başına katılarak kazanan ama yalnız katıldığı ve numara taşınabilirliğini kabul etmediği için lisansı iptal olan Turkcell kazandı. Devamını oku »

Satıyorum, 64 MB Sony M2 Hafıza Kartı 29 YTL.

Elimde orijinal bir Sony marka 0 sınıf 64 MB M2 hafıza kartı var. 29 YTL’y satıyorum.

Devamını oku »

Mobref.com

Mobref.com cep telefonları hakkında teknik ve istatistiksel bilgi alabileceğiniz bir site. Siteye girdikten sonra istediğiniz telefon modelini seçerek hakkında teknik ve istatistiksel bilgi alabilirsiniz. Teknik bilgi olarak telefonun modeli, ekran çözünürlüğü ve renk sayısı, desteklenen ortam formatlartı, J2ME desteği (MIDP  ve CLDC versiyonu, sahip olduğu JSR bilgileri) gibi bilgiler var. İstatistiksel bilgi olarak da telefonun pazar durumu var.

Devamını oku »

Fotoğraflar Negatif Bir Başka Güzel

Eskiden fotoğraf makinemizle çaktiğimiz fotoğrafların negatif filmelerine bakmayı severdim (her ne kadar filmi eskiteceğim için bizimkiler sevmese de). Bu aralar da telefonumun PhotoDJ yazılımıyla fotoğrafları negatif hale getirip duruyorum. Fotoğrafta her zaman gördüğünüz renklerden farklı bir şeyler görünce fotoğraf bir değişik oluyor. Örneğin mavi gökyüzü siyah bir renge bürünüyor. Siyah bir gece ise bembeyaz oluyor. Sanki gökyüzüne kar yağmış gibi. 😀 Kırmızı ve yeşilde oldukça güzel bir şekilde renk değiştiriyor. Geçen uygulama dersi okulumdan gelirken Porsuk çayının bir fotoğrafını çekmiştim, gerçi kalabalık nedeniyle istediğim konumdan çekemiştim ama yine de güzel bir fotoğraftı. Negatifi ise orjinalinden çok farklı bir fotoğraftı. Siyah gökyüzü beyaz ağaçlar ve sudaki yansımaları. Mavi korkuluklar ise turuncu bir renge bürünmüş. İlginç bir görüntü oldu. Şu aşağıdakini diyorum. Devamını oku »

Siemens C(ommodore) 65’imi Emekli Ettim

Sonunda 16530 saatlik çalışma süresinden sonra Siemens C(ommodore) 65’imi emekli ediyorum. Yerine zorla parayı kıyarak büyük bir kararsızlıkla bir Sony Ericsson K610i aldım. Bu aygıt toplam performans sıralamasına göre şuradaki sonuçlarla jbenchmark’ın testlerinde ilk sayfada yer alıyor. Aygıtın genel özellikleri şöyle; Devamını oku »