Fotoğraflar Negatif Bir Başka Güzel

____________________________________________________________________

Eskiden fotoğraf makinemizle çaktiğimiz fotoğrafların negatif filmelerine bakmayı severdim (her ne kadar filmi eskiteceğim için bizimkiler sevmese de). Bu aralar da telefonumun PhotoDJ yazılımıyla fotoğrafları negatif hale getirip duruyorum. Fotoğrafta her zaman gördüğünüz renklerden farklı bir şeyler görünce fotoğraf bir değişik oluyor. Örneğin mavi gökyüzü siyah bir renge bürünüyor. Siyah bir gece ise bembeyaz oluyor. Sanki gökyüzüne kar yağmış gibi. 😀 Kırmızı ve yeşilde oldukça güzel bir şekilde renk değiştiriyor. Geçen uygulama dersi okulumdan gelirken Porsuk çayının bir fotoğrafını çekmiştim, gerçi kalabalık nedeniyle istediğim konumdan çekemiştim ama yine de güzel bir fotoğraftı. Negatifi ise orjinalinden çok farklı bir fotoğraftı. Siyah gökyüzü beyaz ağaçlar ve sudaki yansımaları. Mavi korkuluklar ise turuncu bir renge bürünmüş. İlginç bir görüntü oldu. Şu aşağıdakini diyorum. Üstüne tıklayarak tam boy görüntüleyebilirsiniz.

Eskişehir > Porduk > Negatif

Aslında fark ettim de her resimde negatif çok iyi durmuyor. Örneğin aşağıdaki Eskişehir, KYK Dumlupınar Yurdu’nun mor yemekhanesinde ne kadar iştahlı bir yemek yenir bilemiyorum.

KYK Dumlupınar Yemekhanesi - Negatif

Bu da yemekhanenin standart görünümü;

KYK Dumlupınar Yurdu Yemekhanesi

8 Yorum

  • Yazan: Onur, 1 Mart 2008 @ 6:01 pm

    Bence yemekhanenin negatif resmi çok daha güzel olmuş. Bu haliyle bir laboratuara benzettim. Benim ilgim daha çok siyah beyaz resimlere. Bunun nedeninin renkli resimlerde kendimi pek yakışıklı bulamamam sanırım:)
    Aslında bir çok fotografın gerçekte olduğundan daha güzel göründüğünü düşündüğümde resme olan ilgim azalıyor. Birçok forograf makinesi bize gözümüzün gördüğünden daha güzelini gösterdiği için yüzlerce liraya satılıyor.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Mart 2008 @ 9:55 pm

    Aslında resim hoş duruyor. Fakat tavandaki floresan ampullerin negatif görüntüde siyah görünmesi ve zemindeki siyah yansımaları havayı tamamen değiştiriyor, sanki yemekhane bir yangından çıkmış gibi. 😀
    Fotoğraf makineleri vs. görüntüleri biraz parlatıp renkleri de kendilerine göre ayarladıkları için ne yazıkki bize olmayan görüntüler gösteriyorlar, hani bizim çektiğimiz ama çekerken görmediğimiz. Bu yüzden de çok pahalı makineler almamakta fayda var. 😀

  • Yazan: cansel, 3 Mart 2008 @ 2:28 pm

    Hayır bence köprü resmi daha güzel görünmekte.

  • Yazan: FeRHaD, 3 Mart 2008 @ 9:06 pm

    @cansel
    Kesinlikle, acaba hava biraz bulutlu olsa o resim nasıl olurdu diye merak ediyorum. 🙂

  • Yazan: çilekli süt, 7 Mart 2008 @ 12:10 pm

    Google Picasa ile de resimlerde harika ışık oyunları yapmak mümkün (:

  • Yazan: FeRHaD, 7 Mart 2008 @ 1:13 pm

    Evet o da çok iyi. Gerçi ben XNview kullanıyorum, Harry’s Filters eklentisi bir çok işlemi kolayca yapmanızı sağlıyor.

  • Yazan: yaşar, 12 Ekim 2009 @ 8:41 am

    bende siyah beyaz negatif onu pc ye nasıl aktarabilirim.

  • Yazan: FeRHaD, 12 Ekim 2009 @ 6:34 pm

    Yaşar sorunu tam olarak anlayamadım, resimleri siyah beyaz mı yapmak istiyorsun yoksa siyah beyaz resimlerin var da bunları bilgisayara mı aktarmak istiyorsun?

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz