Etiketli yazılar: Sağlık

Garmin Fenix 5X inner parts, teardown, disassembly, assembly etc… (No Disassemble! )

When I see some circuit boards, get my camera out and take some photos. This time my turn was for Garmin Fenix 5X. Garmin Fenix 5X is Garmin’s sport watch from Fenix series. What makes it different from other Fenix 5 watches is MAPS and mapping functions. It can display the map of the area, search in the map and help you navigate around using the map. It was released last year and Garmin released other products based on that platform. Now lets dive into the watch.

Garmin Fenix 5X

Garmin Fenix 5X

Devamını oku »

Nura; kulağınıza uyum sağlayan kulaklık

İnsan duyuları biraz garip gelir bana. Mesela gözlerimiz; insanlar mavi rengi görebilir ama acaba hepsi aynı maviyi mi görür? Mesela birimizin mavi olarak algıladığı bir rengi başka biri kırmızı olarak algılıyor olamaz mı? Hani renk körlüğünden bahsetmiyorum. Tüm mavi tonlarını kırmızı olarak görüyor ama mesela kırmızıyı da sarı olarak görüyor. Sarıyı da mavi mesela. Ya da duyduğumuz sesler herkeste aynı etkiyi mi yapıyor. Bas sesleri tiz, tiz sesleri bas olarak duyan biri olamaz mı? Neyse, bunlar başka bir konu ama ilginç bir ürüne rastladım. Müzik dinlediğimiz kulaklıklar 1 liradan başlayıp 150 bin liralara kadar çıkan fiyatlara sahip. Ancak herkesin bu kulaklıklardan aldığı verim aynı mı? Her kulaklık herkesi tatmin edebilir mi? Basit bir değiştirilebilen pedi olmadığı için pedi kulağıma küçük gelip bas seslerini duyamadığım kulaklıklar oldu mesela. Halbuki aynı kulak boşluğu biraz daha ince birinde çok daha iyi performans verebilirdi. Tam bu tür olmasa da kulaklar arasındaki farklılıklara göre ses çıkışını ayarlayabilen bir kulaklık projesi düşmüş Kickstarter’a, adına da Nura demişler. Maksat sesi stüdyoda ilk hazırlandığı orijinal haline en yakın halde dinleyebilmek. Devamını oku »

Müzik sadece müzik olmadığında

Müzik yaşamlarımızın bir parçası; az ya da çok herkesin sevdiği bir müzik eseri, bir müzik türü var. Boşa ruhun gıdası denmemiş müziğe. Devamını oku »

BOINC altyapısı ile bilime yardım edin

BOINC logosu.

BOINC logosu.

BOINC ya da tam adıyla Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (Berkeley Ağ Hesaplaması için Açık Altyapı) fikrimce her kullanıcının bilgisayarında çalışması gereken bir yazılım. Yazılımın amacı basit, işlevleri karışık. Biraz BOINC yazılımından bahsetmek istedim. Kısaca muazzam bilgisayar gücüne ihtiyaç duyan problemleri çözmek için gönüllü kullanıcıların bilgisayarlarını kullanmayı olanaklı kılan bir altyapı. Hem İnternet tarafında bir altyapı hem de gönüllü ve bilim adamları tarafındaki yazılımları, hem de cep telefonu gibi ARM mimarili işlemcilerde çalışabilen halleri ile çok büyük bir proje. Devamını oku »

Beynimizdeki kelimeler

Bilim ve teknoloji gelişiyor. Eskiden mümkün olmasına inanmayacağımız değil, mümkün olması olacağı aklımıza bile gelmeyen pek çok şey gerçek oluyor yavaş yavaş. Bilim kurgu gerçek oluyor hani. Bunlardan biri de beynimizle ilgili. Beynimizde kelimelerin saklandığı yerler ortaya çıkıyor yavaş yavaş. Devamını oku »

Son bir yılda

Bir yıldır gerek Garmin Vivosmart ile gerek Fenix 3 ile Garmin Connect platformu üzerinde kabaca bazı yaşam istatistiklerimi tutuyorum. İstatistiklerin 2015 Nisan – Mayıs, 2016 Nisan 09 arası.

adimlar

Bir yılda 3 milyon 700 bin kadar adım atmışım. Yaklaşık 3 bin 450 KM yürüyüş ve koşum var. Ortalama günde 10 bin adım kadar atmış ve 930 bin kalori yakmışım. Tabi bu BMR kalorisi ağırlıklı, aktivitelerle ilgili kalori yok pek içinde.

Bir günde en fazla 56 bin adım atmışım. Eskişehir'i baştan aşağı dolaştığım bir gün hani. Aynı hafta 217 bin adım atmışım, aynı ay da 508 bin adım kadar... Adım hedefini en fazla 14 gün tutturmuşum...

Bir günde en fazla 56 bin adım atmışım. Eskişehir’i baştan aşağı dolaştığım bir gün hani. Aynı hafta 217 bin adım atmışım, aynı ay da 508 bin adım kadar… Adım hedefini en fazla 14 gün tutturmuşum…

Aylık adım değerleri.

Aylık adım değerleri.

Yürüyüş, koşu ve bisiklet aktivitesi olarak 1166 KM aktivite kaydı yapmışım. Tabi tabi günlük yürüyüşler yok içinde, aktivite namına yapılmış yürüyüşler treking, hiking turları vs. var. Ayrıca toplamda 14 kilometre kadar yükselmişim ama bu sonbahardan beri olan bir istatistik.

Yürüyüş, koşu ve bisiklet aktivitesi olarak 1166 KM aktivite kaydı yapmışım. Tabi tabi günlük yürüyüşler yok içinde, aktivite namına yapılmış yürüyüşler treking, hiking turları vs. var. Ayrıca toplamda 14 kilometre kadar yükselmişim ama bu sonbahardan beri olan bir istatistik.

Aktivitelere göre dağılım.

Aktivitelere göre dağılım.

Maks. nabzım 200'leri görmüş...

Maks. nabzım 200’leri görmüş…

Ve benzeri, vesaire, vesaire böyle istatistiklerimi tutuyorum işte…

Garmin Connect hesabım

ConnectIQ için saat yüzü hazırlamak kolay mı?

Connect IQ, Garmin’in akıllı spor saatleri için hazırladığı uygulama platformuna verdiği ad. Platform uygulamalar, saat yüzleri, spor aktiviteleri için veri alanları ve ekran bileşenleri içeriyor. Hazırladığım birkaç saat yüzünden sonra başka hazırlamak isteyenler de nasıl hazırlandığını sormuştu. Çok detaya girmeden bir cevap vereyim. Devamını oku »

Bir 5G testi ve elektromanyetik kirlilik

Ülkemizde hala hizmete girmemiş 4G LTE hizmeti konuşulsun elin Korelileri 5G’yi test etmeye başlamışlar. Tabi şu anda 5G üzerinde kabul edilmiş bir standart yok, bundan dolayı bu teste 5G testi demek doğru değil. Teknolojinin geliştirilmesi sırasında atılan adımlardan biri sadece bu. Adamlar da hızın dibine vurmuş tabi. Ulaştıkları değerler muazzam. Samsung testlerinde 110KM/s hızda hareket halinde 1,2Gbps ve sabit halde baz istasyonuna çok yakın bir noktada iken 7,5Gbps bant genişliğine ulaşmış! Yani saniyede yaklaşık 1 GB’a yakın bir veri indirmişler… Kullandıkları frekans bandı 28GHz, oldukça yüksek bir frekans bandı.


Devamını oku »

Alfa da gitti

Beta balığı merakıma uzunca bir süre ara vermek zorundayım. Çünkü balığım Alfa’yı sabah hareketsiz bir şekilde dibe çökmüş buldum.

Alfa

Alfa

Devamını oku »

Nüfus artışına çözüm olarak AIDS? :)

AIDS virüsü laboratuvar ortamında üretilip yayıldı deniyorya, mantıklı mı acaba?

Yay kötü yaşam koşullarının olduğu yerlerde, acı çekmesinler bari! Dünya nüfusunu azaltmak ya da artışını yavaşlatmak için böyle bir virüs üretip yaymak işe yarayabilir bir çare gibi görünüyor. Doğru bir uygulama olmadığı muhakkak ama çözüm olarak kullanmayı düşünenler mutlaka olacaktır, belki de olmuştur. Aç susuz acı çekerek yaşayacağına hiç yaşamasın da acı çekmesin. Kıt kaynaklar da başkalarına verilerek değerlendirilir vs. Harbiden bir nüfus kontrol tekniği olarak düşünülmüş bir şey olabilir. 😀