Etiketli yazılar: Fenix

Garmin Fenix 6X Pro Disassembly or Teardown whatever you say…

It’s been a long time since I torn something down. So lets destroy something, but what? ? Oow, Garmin released 6 series of its Fenix line. And I have a Garmin Fenix 6X Pro on my arm. So? I can start opening it and it’s definitely a nice thing to post on the blog. 😀 Where’s my T6 or…?

Devamını oku »

Garmin Fenix 5X inner parts, teardown, disassembly, assembly etc… (No Disassemble! )

When I see some circuit boards, get my camera out and take some photos. This time my turn was for Garmin Fenix 5X. Garmin Fenix 5X is Garmin’s sport watch from Fenix series. What makes it different from other Fenix 5 watches is MAPS and mapping functions. It can display the map of the area, search in the map and help you navigate around using the map. It was released last year and Garmin released other products based on that platform. Now lets dive into the watch.

Garmin Fenix 5X

Garmin Fenix 5X

Devamını oku »

ConnectIQ Türkiye Hava Radar uygulaması

Havaların kötü olduğu dönemlerde MGM yani Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün radar sistemini takip ediyorum. Bu şekilde yaklaşan yağış olup olmadığı ya da nerelerde yağış olduğu, ne şiddette olduğu gibi şeyleri öğrenebiliyorum. MGM’nin radarlarını saatimde de görebilmek için bir resim gösterme uygulaması kullanıyordum ama neden bunları biraz daha düzenli bir hale getirmeyeyim dedim ve saate bir uygulama hazırladım. Uygulama Garmin’in ConnectIQ uygulama platformunu destekleyen saatlerinde çalışabiliyor. Devamını oku »

Garmin Fenix 5X

Garmin Fenix 5X, Garmin’in multisport ya da dağcılık temalı Fenix serisi ürünlerinin 2017’de satışa başlayan Fenix 5 ailesinin bir üyesi. Saat tüm spor aktivitelerinizi ve günlük fitness denen belli aktivite, uyku vs. değerleri kaydetmeye yarayan ciddi bir spor saati. Fenix 5 serisi üç üyeden oluşuyor. Küçük bilekler ve küçük sevenler için Fenix 5S, normal model Fenix 5 ve harita ve navigasyon özellikleri eklenmiş ve bir miktar farklı donanıma sahip bir Fenix 5X. Bahsedeceğim cihaz Garmin Fenix 5X ki harita artısı ile serinin en donanımlı cihazı da bu.

Garmin Fenix 5X

Garmin Fenix 5X

Devamını oku »

Garmin cihazlara OpenStreetMap haritaları

Garmin navigasyon cihazları kendi harita biçiminde haritalar destekler ve BaşarSoft gibi harita şirketlerinin harita verilerini temel alan haritalar sunar. Bu haritaları belli bir süre güncelleme imkanı olsa da sonrasında bunu yapmak ücretli hale gelebilmekte. Ya da cihazınızda haritası olmayan bir ülkeye gitmeniz gerekebilmekte. Bu durumda ya ücretli harita satın alacaksınız, ya kaçak kullanacaksınız, ya da açık kaynak ve ücretsiz bir harita kullanacaksınız. OpenStreetMap açık haritacılığın zirvesindeki harita hizmeti. Her ne kadar OpenStreetMap üzerindeki Türkiye verisi ciddi bir kullanılabilirlikten uzak olsa da yurtdışına çıkarken cihazınıza OpenStreetMap haritaları yükleyebilirsiniz; çünkü yurtdışı verileri Türkiye verilerine oranla çok fazla ve kullanılabilir durumda. Hele Almanya gibi ülkelerde neredeyse her ağaç bile haritada işaretlenmiş. 😀 Devamını oku »