Etiketli yazılar: Navigasyon cihazı

Xiaomi Mi 8, ilk çift frekans GNSS yongalı akıllı telefon

Iphone ve Android rekabeti başladığından beri çevremizdeki akıllı telefon sayısı sürekli artıyor. Akıllar azalıyor ama akıllı telefonlar artıyor. İlk başlarda çeşitlilikle ilerleyen pazarda zamanla tekdüzelik hakim oldu. Her üreticiden gelen bar tipi telefonlar, hepsinin aynı Qualcomm yongayı kullanması, zamanla tüm üreticilerin harici batarya özelliğini lüks görmeye başlayıp kullanıcılarını süründürmesi vs. Xiaomi Mi 8 de son zamanlarda son akımlara uyarak piyasaya giren fiyat performans seviyesi amiral gemilerden biri. İhtiyacım olmadığı için çok önemsemediğim bir cihazdı ama bir haber başlığı ile keşke benim olsa deyiverdim. 😀 Devamını oku »

TomTom navigasyon what3words konum adresleme sistemine geçiyor

TomTom navigasyon ürünleri geliştiren eskice firmalardan biri. Normalde konum ya da koordinat olaylarında aklımıza eski filmlerden derece dakika saniye vs. diye okunan kodlar gelir. Kuzey ve güney diye ikiye ayrılmış, aralarında değişik semboller olan hafif karışık ama havalı rakamlar. Bir de dünyada bazı fikirler vardır. Böyle çok zor bir şey değil gibi görünebilir ama üretildiği amaç için gayet kullanışlı, gayet mantıklı çözümler sağlayabilir. Ancak çok az kişinin aklına, çok nadir durumda da gelebilir aynı şekilde. Bunlardan biri de üç kelimelik adresleme sistemi. Devamını oku »

ConnectIQ Türkiye Hava Radar uygulaması

Havaların kötü olduğu dönemlerde MGM yani Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün radar sistemini takip ediyorum. Bu şekilde yaklaşan yağış olup olmadığı ya da nerelerde yağış olduğu, ne şiddette olduğu gibi şeyleri öğrenebiliyorum. MGM’nin radarlarını saatimde de görebilmek için bir resim gösterme uygulaması kullanıyordum ama neden bunları biraz daha düzenli bir hale getirmeyeyim dedim ve saate bir uygulama hazırladım. Uygulama Garmin’in ConnectIQ uygulama platformunu destekleyen saatlerinde çalışabiliyor. Devamını oku »

OpenStreetMap Çorlu güncellemesi

OpenStreetMap gönüllü kullanıcıların haritaya katkıları ile hazırlanan bir harita. Yani kullanıcılar uydu görsellerinden harita çizebildikleri gibi GPS izleri ile de çizimlere katkıda bulunabiliyorlar. Ya da OSMAND+ veya Maps.me gibi uygulamalarla haritaya katkıda bulunabiliyorlar. Bu tür gönüllülük işleri de Türkiye’de olmadığı için Türkiye haritası bu açıdan oldukça zayıf bir durumda. Bir avuç düzenli güncelleme yapabilen kullanıcı ile de kolay kolay büyümesi kolay olmayan bir harita. Harita açısından küçük ama gönüllü açısından büyük bir operasyon ile Çorlu merkez yol adları ve Bing haritasına göre binalar da OpenStreetMap haritasına eklendi. Devamını oku »

Yıldız kapıları [#belgesel] [#nationalgeographic] [#video]

1994’te Amerika’da bir deprem olur ve Los Angeles şehrinde elektrik kesilir. İnsanlar gözlemevine telefon açıp gökyüzünde binlerce garip ışık gördüğünü söyler. Çok sayıda aramadan sonra gözlemevindekiler durumu farkeder. O binlerce garip ışık, aslında gökyüzündeki yıldızlardır. 😀 İşte yıldızlar hakkında size güzel bir belgesel, izleyin anacım(!). 😀
Devamını oku »

Cep telefonlarının yerine geçtiği şeyler

Cep telefonları ve akıllı telefonlar, daha fazla uygulama ve işlevsellik kazandıkça hayatımızdak daha fazla şeyin yerine geçiyorlar. Bunlar aşaıdakilerle sınırlı olmayan uzun bir liste… Devamını oku »

Ekransız Windows CE navigasyon cihazı

Springteq WeGo MiniŞimdi tanıtacağım cihaz ekransız bir Windows CE işletim sistemli navigasyon cihazı. 🙂 Ekransız dediğim tabii ki size her şeyi seslenerek anlatıyor demiyorum, sadece kendi üzerinde ekranı yok. Bunun yerine görüntüyü aracın camına projeksiyon sistemiyle veriyor ve siz de oradan yansıyan görüntüyü görüyorsunuz. 😀 Sonuç daha büyük bir görüntü alanı. Devamını oku »