Etiketli yazılar: değersiz bilgiler

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doğmuş, büyümüş, ölmüş; küçük yaşlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili şeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama işi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, şekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuş. Kadın 11 Ağustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceğimiz ile bir şeyler söylemiş hani. Baba Vanga’ya göre geleceğimizde şöyle bir şeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduğum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleşecekmiş! Devamını oku »

Kısmi Rezerv Sistemi ile nasıl para yaratılır?.. [video]

Kısmi Rezerv Sistemi (KRS) ile bankaların nasıl yarattığını anlatan bir video.

Linux’a ücretsiz antivirüs programı Bitdefender

Her ne kadar çeşitli nedenlerden dolayı Linux’ta az virüs olsa ve görece güvenli bir işletim sistemi olsa da yine bir antivirüs programı bulundurmakta fayda var. İnternet’ten indirdiğimiz bindirdiğimiz dosyaların, alıp gönderdiğimiz e-postaların virüslü olmasını istemeyiz. Bize zararı olmasa bile başka kullanıcılara ulaşabileceği gibi Wine üzerinde çalışarak da sorun çıkarabildiğiniz unutmamalıyız. ClamTK gibi açık kaynak bazı antivirüs programları olsa da açık kaynak ruhunun biraz Linux’taki virüs bulaşmaz kanka rahatlığı ile bu alana ulaşmadığını görmekteyiz. Kısıtlı veri tabanı ve oldukça düşük hızı ile Windows’taki benzerlerinin çok gerisinde kalmaktalar. Her üretici de Linux için yazılım geliştirmeyebiliyor ya da bunları sadece kurumsal Linux kullanıcılarına lisanslıyor vs. Bitdefender ise kişisel kullanıma ücretsiz lisans veriyor ve oldukça iş görüyor. Devamını oku »

Cep telefonlarının yerine geçtiği şeyler

Cep telefonları ve akıllı telefonlar, daha fazla uygulama ve işlevsellik kazandıkça hayatımızdak daha fazla şeyin yerine geçiyorlar. Bunlar aşaıdakilerle sınırlı olmayan uzun bir liste… Devamını oku »

Ağır çekimde tekmenin insan kalçası üzerindeki etkileri

Bir ayakkabı reklamından görüntü. Kalçaya atılan bir tekmenin ağır çekim görüntüsü. Hanım abla biraz varlıklı tabi. 🙂
Devamını oku »

Raver manifestosu

Eskilerden bir raver manifestosu imiş, harika bir gaza getirici, motive edici, bilmem ne şeyedici…

Our emotional state of choice is Ecstasy. Our nourishment of choice is Love. Our addiction of choice is technology. Devamını oku »

Sadece mıknatısla çalışan motor

Küçükken, ilkokulun ilk yıllarında falan, babam elektrik santralleri nasıl çalışır falan anlatırdı, ya da kitaplardan gösterirdi. O zamanlarda aklıma, madem elektriği jeneratör üretiyor, mıknatıslardan jeneratör rotorunu devamlı döndürerek herhangi büyük bir güce ihtiyaç duymadan elektrik üretimi diye bir şey gelmişti. Babama söylediğimde de, enerjinin korunduğundan, yoktan enerji var edemeyeceğimizden, bu sebeple de jeneratörü hiçbir enerji kaynağı olmadan çalıştıramayacağımızı söylemişti. Mantıklı bir açıklama idi, ama ara ara bu konu üzerinde düşünmemi engellememişti. Devamını oku »

Dünya’nın en küçük arabası, Peel 50

Dünya’nın en küçük arabası imiş videodaki tek kişilik araba. Adı Peel 50. Araba elektrikle çalışıyormuş. Baya çevreci yani. Uzunluğu 134 cm imiş, genişliği de 99 cm. Ağırlığı da benden hafif, 59 kilogram. Gide gide 61 km/s hız ile gidebiliyormuş en fazla bu alet. Tabi o şekille daha yüksek hızlara da ulaşmaması gayet iyi ki, başlı başına bir kişisel trafik canavarı çıkar böyle araçlardan. Devamını oku »

Bir diktatör zulmünde yaşamak…

Diktatör diye geçen Kaddafi’nin ülkesinden bazı özellikler var sıradaki linkte. Halkı diktatör zulmüne baş kaldırmış idi falan. Maddelere biraz bakınız, halkın aklının hangi beyin lobu ile derdi olduğuna karar veriniz. Sonra karşılarındaki emperyalist zulme ne diyeceklerini düşünün falan… Boşverin gitsin. Devamını oku »

Gördüğüm ilk beş kelime

Aşağıdaki grafikte gördüğümüz ilk beş kelime bizi temsil ediyor imiş!

Gördüğümüz ilk beş kelime bizi temsil ediyor imiş!

Gördüğümüz ilk beş kelime bizi temsil ediyor imiş!

Gördüğüm ilk beş kelime şunlar; nutella, kalem, sonuç, kitap, yalnız. Tamam, az çok alakâlı kelimeler; ama senelerdir yemediğim Nutella ne ayak!