Etiketli yazılar: rekorlar

Rubik Küp dünya rekoru

Rubik Küp dünya rekoru Samsung S4 eşliğinde Lego Mindstorm ile hazırlanmış bir donanım tarafından 3.253 saniyede çözülerek kırılmış.

Tır videoları

Tren gibi tır

Devamını oku »

Dünya’nın en küçük arabası, Peel 50

Dünya’nın en küçük arabası imiş videodaki tek kişilik araba. Adı Peel 50. Araba elektrikle çalışıyormuş. Baya çevreci yani. Uzunluğu 134 cm imiş, genişliği de 99 cm. Ağırlığı da benden hafif, 59 kilogram. Gide gide 61 km/s hız ile gidebiliyormuş en fazla bu alet. Tabi o şekille daha yüksek hızlara da ulaşmaması gayet iyi ki, başlı başına bir kişisel trafik canavarı çıkar böyle araçlardan. Devamını oku »

Yaşayan en seksi kadın [12.10.2011]

Esquire diye bir dergi henüz ölmemiş seksi kadınlar arasından EN sıfatını taşıması gerekeni seçmiş. Nasıl bir anketle bunu seçmiş bilmiyorum ama muhtemelen İnci Sözlük saldırısına uğrama benzeri bir yöntem ile seçilmiş hanım arkadaş. Seçe seçe Rihanna seçilmiş çünkü.


Devamını oku »

Dünya’nın en uzun kedisi [video]

Dünya’nın en uzun kedisi imiş.

Anakonda

Anakonda, dünyadaki yılanların en büyüklerinden biridir. Bu dev et yiyici, Güney Amerika’nın bataklık tropikal alanlarında yaşıyor. Sığ suda çok fazla zaman geçiriyor. Anakondalar Boa yılanlarına benzer. Yumurta ile doğuruyorlar imiş ama yavrular ana karnında yumurtadan çıkıyormuş ve 20 ila 40 bebek yılancık aynı anda doğuyor imiş. 🙂 En büyük örnekleri uzun 25 metre ve 550 kilogram kadar imiş. Hayvanların 35-40 metre boyutta olanları rapor edilmiş olsa da bu boyutlarda hiçbir müzede veya başka bir şekilde örneği olmadığından kesin kabul edilmez.

Anakonda

Anakonda

Devamını oku »

Microsoft Kinect nasıl çalışıyor?

Kinect Microsoft’un oyuncuların hareketlerini belirleyip oyunun içine sokan, Xbox 360 sahipleri için bir cihaz. Bununla oyuncular tüm vücut hareketleri ile oyuna dahil olarak oynayabiliyorlar. Tabi her saat 1000’er tane satılan bu cihazın teknolojisi de oldukça merak uyandırıyor. Devamını oku »

3 ayda 196 milyon yeni mobil abone

TeleGeography’nin GlobalComms Database son verilerine göre 2010’un son çeyreğinde Dünya mobil operatör pazarına 196 milyon yeni abone girdi. Devamını oku »

Güney Kore ve deriden geçen internet vakası

İnternet ya da biraz daha Türkçe’si ile Ağ deyince akla belki ilk ortaya çıkığı yer olarak ve çoğu bilimsel araştırmanın ortaya çıktığı yer olarak bilinen Amerika gelir genelde ama, Amerika’nın da bizim kadar çaylak olduğu ortadadır. Yabancıların forumlarında görüyorum, onlar da yavaş bağlantıdan şikayet ediyor. Onlar da çözümü kablo TV ve ağ erişiminde buluyor. Fiber orada da yaygın değil. 3G’leri bizim operatörlerin sunduğu hızlardan yavaş. Hatta bizim 3G diye sundukları HSPA, onlarda 4G diye satılıyor falan, vah gariplerim. İnternet deyince akla gelmesi gereken yer olabilecek yer ise Güney Kore, adamlar genişbant hız konusunda lider. Ayrıca genişbant bağlantı penetrasyonu konusunda da lider. Hız sitelerinin çoğunda bu durumu görebiliyoruz. Bunun nedenini merak ediyorum doğrusu… Devamını oku »

Microsoft Kinect 10 milyondan fazla satmış

Kinect, Microsoft’un oyun aygıtı Xbox 360 sahibine herhangi bir kontrol aletine bağımlı kalmadan oyun deneyimi sağlama amacında bir aygıt. Guinness World Records, Kinect’in 60 günde en çok satılan elektronik araç olarak rekor kırdığını onaylamış. Microsoft her gün ortalama 133,333 Kinect satmış, bu da 4 Kasım 2010 ile 3 Ocak 2011 arasında 8 milyon aygıt satmış. Ortalama her saat beş bin Kinect satılmış. Devamını oku »