Etiketli yazılar: Toplumsal Mesaj

Dolores aka The Cranberries ve vefatı

Yaklaşık 15 sene önce, henüz VCD oynatıcıların yeni yeni ülkede yaygınlaşmaya başladığı dönemde duymuştum sesini. Pazardan alma, içi kaçak 140 küsür yabancı şarkı MP3 dolu bir CD’de idi. CD’yi ilk kurcalarken grubunun şarkılarını duysam da hiç ilgimi çekmemişti başta. Her ne kadar rak ve metal müzikler dinlesem de aslında benim tınım baslı melodik trans, tekno temell şarkılardır hani. Zamanla arada o CD’de denk geldikçe duymaya alışmaya başladım sesini.


Devamını oku »

Müzik sadece müzik olmadığında

Müzik yaşamlarımızın bir parçası; az ya da çok herkesin sevdiği bir müzik eseri, bir müzik türü var. Boşa ruhun gıdası denmemiş müziğe. Devamını oku »

BOINC altyapısı ile bilime yardım edin

BOINC logosu.

BOINC logosu.

BOINC ya da tam adıyla Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (Berkeley Ağ Hesaplaması için Açık Altyapı) fikrimce her kullanıcının bilgisayarında çalışması gereken bir yazılım. Yazılımın amacı basit, işlevleri karışık. Biraz BOINC yazılımından bahsetmek istedim. Kısaca muazzam bilgisayar gücüne ihtiyaç duyan problemleri çözmek için gönüllü kullanıcıların bilgisayarlarını kullanmayı olanaklı kılan bir altyapı. Hem İnternet tarafında bir altyapı hem de gönüllü ve bilim adamları tarafındaki yazılımları, hem de cep telefonu gibi ARM mimarili işlemcilerde çalışabilen halleri ile çok büyük bir proje. Devamını oku »

Avea, TTnet ve Turk Telekom birleşimi, tek telekom Türk Telekom

Turk Telekom grup şirketleri Avea, TTnet ve Turk Telekom markaları tek şirket altında birleşerek Turk Telekom markası ile iş yapmaya devam edecekler. Hepsi de sevmediğim markalar aslında. Avea en sempatik olduğumdur, ucuz etin yahnisi olsa da ucuz olma gibi bir bahanesi vardır sonuçta. TTnet Turk Telekom altyapısının üzerinde bir addır, düşük hızlı, kopan, kotalı, Adil Kullanım Kotalı ve pahalı bir şirkettir. Turk Telekom da devletten aldığı altyapıyı on senede bir o kadar geliştirememiş, ama onunla böbürlenmesini bilen, telefonu kaldırıp alo bile demediğim halde TTnet hattım olduğu için sabit ücret ödemek zorunda olduğum bir şirkettir. Devamını oku »

Edwin Hubble

Ulan, bir Amerikalı’yı yatağından uyandırıp uzayda bir teleskop ismini sorsan vereceği cevap Hubble olurmuş. İmrendim lan adama. Hukuk oku, avukatlık yap, sonra astronomi oku gökbilime geçiş yap. Fena imrendim kıskandım lan. 🙂 Şimdi adamın adını herkes biliyor. Adamın adını artık uzay teleskopuna veriyorlar düşün. Bizim adımız nerede? Adam nasıl bir yaşam yaşadı bilmem, iyi miydi kötü müydü bilmem ama insanlığa ve bilime adanmış tam olması gerektiğine inandığım bir hayat yaşamış… Hakkını da görmüş mü? Kimse put gibi tapmayacak ama adı bir yerlere yazılmış durumda. İlk uzay teleskopunun ismi olarak kıyamete kadar yaşayacak bir isim… Hani hemen hemen bir şeyi kimseyi kıskanmam ama, bu adamı kıskandım şimdi…

Bu arada Edwin Hubble’la ilgili bilgiye Vikipedi sayfasında ulaşabilirsiniz.

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doğmuş, büyümüş, ölmüş; küçük yaşlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili şeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama işi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, şekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuş. Kadın 11 Ağustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceğimiz ile bir şeyler söylemiş hani. Baba Vanga’ya göre geleceğimizde şöyle bir şeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduğum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleşecekmiş! Devamını oku »

Çocuklardan bir kıza tokat atmaları istendiğinde

Birkaç erkek çocuk bir kız ile tanıştırılıyor. Önce kız ile ilgili sorular soruluyor ve birkaç şey yapmaları isteniyor. En sonunda ise kıza tokat atmaları isteniyor.

Tabii ki çocukların hiçbiri kıza tokat atamıyor. O zaman iki teorim var. Ya bizde bu hayvanlık sonradan gelişiyor, ya da kızlar bizi bu hale getiriyor… 🙂 Kızlardan kaynaklı olduğu teorisine daha taraftarım.

Sosyal medya çöplüğü

İnternet’e girip farenizi hangi linke tıklasanız karşınıza farklı bir sosyal medya sitesi geliyor. Yaptıkları işe gelince çoğunun özelleştiği belli alanlar var. Tabi daha uyanıkları da birden fazla alana özelleşmişki, diğerlerini kullanmayı benim için saçma hale getiriyor. Devamını oku »

Hepimiz eşitlik için, ama ben biraz daha eşitim için… #BAD2014 #Inequality #Oct16

Eşitlik, kavram olarak bahsedilirken herkese çok mantıklı gelen ama uygulamaya geçtiğinde kimse tarafından yeterince uygulanamayan bir kavram. Kavramdan öte de geçemiyor zaten. Nedense herkesin ihtiyacı olduğu anda akle geliyor eşitlik… Devamını oku »

Link: Bir doktor mesleğini bıraktı. Çünkü…

Bana ilginç gelen bir yazı. Aslında ilginç değil de, hastanelerde olup biteni bir de hastanenin içinden bir göz olarak açıklayabilen bir yazı. İstifa ile biten bir doktor hayatının nedenlerinin cevaplarını içinde barındırıyor.

Bkz. Bu doktor mesleğini bıraktı. Çünkü…