Sosyal medya çöplüğü

____________________________________________________________________

Ä°nternet’e girip farenizi hangi linke tıklasanız karşınıza farklı bir sosyal medya sitesi geliyor. Yaptıkları iÅŸe gelince çoÄŸunun özelleÅŸtiÄŸi belli alanlar var. Tabi daha uyanıkları da birden fazla alana özelleÅŸmiÅŸki, diÄŸerlerini kullanmayı benim için saçma hale getiriyor.

Mesela bir Ä°nstagram, yapabildikleriniz biraz süsleyip püsleyerek resim ya da video paylaÅŸmak. Resim paylaşım iÅŸini Twitter, Facebook vs. yerlerde de yapabiliyorsunuz zaten. Sonra o Ä°nstagram’da paylaÅŸtığınız resimleri görsünler diye bir de Twitter ve Facebook’ta paylaşıyorsunuz.

Konum paylaşmak için Swarm ya da eski haliyle FourSquare adında bir platform hizmet veriyor uzun zamandır. Ancak konum paylaşma işini de Facebook ve Twitter üzerinde yapabiliyorsunuz.

Bunlar gibi daha birçok sosyal medya sitesi adında Ä°nternet’i iÅŸgal eden çok sayıda site var. Tamam, sitelerin geliÅŸtiricileri ve yatırımcıları için bir ÅŸekilde gelir kaynağı. Ancak benim gibi bir kullanıcı için tamamen kafa karışıklığı yaratıcı. Hani çok bir ÅŸey deÄŸil ama Twitter’da zaten resim paylaÅŸabilirken ya da Facebook’ta video paylaÅŸabilirken, neden Ä°nstagram veya Vine’da ekstradan üyelik zahmetine katlanarak orada paylaÅŸayım ki?..

Belki de bu sosyal medya siteleri artık günümüzün caddeleri, sokakları gibi. Her birinin ayrı bir amacı ve her birinin ayrı bir tadı var. Her birinde yapabildikleriniz benzer olsa da çeşitli şekillerde kullanıcıların ilgisini çekip bir şekilde eğlence kaynağı gibi görev görüyorlar herhalde.

Aynı amaçtaki bu kadar çok ortam olunca da ortalığı ne yazık ki biraz çöplüğe benzetiyorum. DeÄŸerli zamanınızı öldürmek için oluÅŸturulmuÅŸ bir sürü site, öldür öldürebildiÄŸin kadar…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz