Etiketli yazılar: Türkiye

Dolores aka The Cranberries ve vefatı

Yaklaşık 15 sene önce, henüz VCD oynatıcıların yeni yeni ülkede yaygınlaşmaya başladığı dönemde duymuştum sesini. Pazardan alma, içi kaçak 140 küsür yabancı şarkı MP3 dolu bir CD’de idi. CD’yi ilk kurcalarken grubunun şarkılarını duysam da hiç ilgimi çekmemişti başta. Her ne kadar rak ve metal müzikler dinlesem de aslında benim tınım baslı melodik trans, tekno temell şarkılardır hani. Zamanla arada o CD’de denk geldikçe duymaya alışmaya başladım sesini.


Devamını oku »

OpenStreetMap Çorlu güncellemesi

OpenStreetMap gönüllü kullanıcıların haritaya katkıları ile hazırlanan bir harita. Yani kullanıcılar uydu görsellerinden harita çizebildikleri gibi GPS izleri ile de çizimlere katkıda bulunabiliyorlar. Ya da OSMAND+ veya Maps.me gibi uygulamalarla haritaya katkıda bulunabiliyorlar. Bu tür gönüllülük işleri de Türkiye’de olmadığı için Türkiye haritası bu açıdan oldukça zayıf bir durumda. Bir avuç düzenli güncelleme yapabilen kullanıcı ile de kolay kolay büyümesi kolay olmayan bir harita. Harita açısından küçük ama gönüllü açısından büyük bir operasyon ile Çorlu merkez yol adları ve Bing haritasına göre binalar da OpenStreetMap haritasına eklendi. Devamını oku »

Yavrularım filmi

Yavrularım, pek izlemediğim TV’de denk geldiğim bir filmdir. Sanırım orijinali Who Will Love My Children adlı bir Amerikan filminden Türkçe’ye Türkiye’ye uyarlama bir filmmiş. Film ağır bir dram tabi. Devamını oku »

Telegeography 2016 Orta Doğu denizaltı fiber haritası

TeleGeography, karasal ve denizaltı İnternet ağları konusunda yapıp yayınladığı araştırmalar ve yayınladığı haritalarla geçinen bir hizmet. Son olarak da 2016 için bir denizaltı fiber haritası yayınlamış. Haritalar harita olmak adına oldukça kabataslak olsa da genel durumu anlamaya yeterli oluyor. TeleGeography 2016 Orta Doğu denizaltı fiber haritasına buradan ulaşabilirsiniz. Devamını oku »

Derecik, Balkayalar eteklerinde biraz yürüyüş

Hakkari, Şemdinli, Derecik, Balkayalar dağı eteklerinde biraz yürüyüş.

Connect:
Devamını oku »

Derecik, Başaklı civarı yürüyüş

Hakkari, Şemdinli, Derecik, Başaklı civarı biraz yürüyüş. Güzel yağmur sonrası hafif atıştırmalı bir hava, yeşil çimler vs…

Connect:
Devamını oku »

Avea, TTnet ve Turk Telekom birleşimi, tek telekom Türk Telekom

Turk Telekom grup şirketleri Avea, TTnet ve Turk Telekom markaları tek şirket altında birleşerek Turk Telekom markası ile iş yapmaya devam edecekler. Hepsi de sevmediğim markalar aslında. Avea en sempatik olduğumdur, ucuz etin yahnisi olsa da ucuz olma gibi bir bahanesi vardır sonuçta. TTnet Turk Telekom altyapısının üzerinde bir addır, düşük hızlı, kopan, kotalı, Adil Kullanım Kotalı ve pahalı bir şirkettir. Turk Telekom da devletten aldığı altyapıyı on senede bir o kadar geliştirememiş, ama onunla böbürlenmesini bilen, telefonu kaldırıp alo bile demediğim halde TTnet hattım olduğu için sabit ücret ödemek zorunda olduğum bir şirkettir. Devamını oku »

Derecik 2015 Kasım ayı hava durumu

Şemdinli’nin Derecik beldesinde tuttuğum 2015 yılı Kasım ayı ile ilgili hava notlarımdır.

En yüksek sıcaklık 21,8, en düşük sıcaklık 0,9 derece olmuş.

İndir “Derecik Kasim 2015 hava durumu”

Kasim-Hava.xls – 109857 defa indirildi – 14,00 KB
Not: Nem değerleri gerçek dış ortam değerleri değildir, görmezden geliniz.

Turkcell 3G yolculukta video testi

3G üzerinden arada TuneIn Radio programı ile radyo dinlerim de -özellikle 96 kbit hızda iken- çok takılma olur. Acaba video da nasıl olacak diye bir deneme yaptım. Denemeyi Samsung Galaxy S5 G900FQ cihazımla Turkcell hattım ile yaptım. Cihazım çift taşıyıcı destekli ve turbo paket ile de 43 Mbit’e kadar kullanma hakkına sahibim test esnasında. Test İstanbul Anadolu yakasından Van’a kadar yapıldı İstanbul, Amasya, Erzurum, Ağrı, Van güzergahında yapıldı. Ancak 3G kapsamasının azalması ve de uyumam nedeniyle Amasya’dan öte test sürekliliği yoktu.

İstanbul Anadolu yakasında bir yerlerde idi sanırım NTV, Habertürk, Cine5 sitelerinin canlı yayın sayfalarını Samsung S5 telefonumda Opera ile açıp ara ara değiştirerek izledim. Genel anlamda gayet yeterli idi. Ancak arada kısa takılmalar olabiliyordu, bunlar daha çok baz istasyonu geçişlerinde oluyordu. Mesela boğaz köprüsünü geçince birkaç MB videoyu gönderene kadar telefon 4 hücre değiştirmişti. Her geçişte de hız aşırı derecede düştüğünden beş on saniyede gönderilecek videoyu göndermek yarım dakikadan uzun sürmüştü. Dilovası tünelinde de takılmadan sonra yayını tekrar etkinleştirmek için sayfayı yenilemem gerekti.

3G üzerinden otobüs yolculuğunda 1080p Youtube testi.

3G üzerinden otobüs yolculuğunda 1080p Youtube testi.

Devamını oku »

Turkcell 4G stratejisi

Londra’da sermaye piyasaları günü sonrası Turkcell CTO’su İlker Kuruöz bazı açıklamalarda bulunmuş.

Söylediğine göre 4G, 1 Nisan’da devreye girdiğinde 375 Mbps hıza varabilen üç taşıyıcı ile hizmet sunacakmış. 2017 yılında kullanıcılar dört taşıyıcı ile 600 Mbit hızlara ulaşabilecekmiş. 2019’da ise daha fazla taşıyıcının entegrasyonu ile 1600 Mbps hızlara ulaşılabilecekmiş. Şebeke Ericsson ve Huawei ekipmanları ile 4G uyumlu hale getiriliyormuş.

Devamını oku »