Etiketli yazılar: Android

OpenStreetMap Çorlu güncellemesi

OpenStreetMap gönüllü kullanıcıların haritaya katkıları ile hazırlanan bir harita. Yani kullanıcılar uydu görsellerinden harita çizebildikleri gibi GPS izleri ile de çizimlere katkıda bulunabiliyorlar. Ya da OSMAND+ veya Maps.me gibi uygulamalarla haritaya katkıda bulunabiliyorlar. Bu tür gönüllülük işleri de Türkiye’de olmadığı için Türkiye haritası bu açıdan oldukça zayıf bir durumda. Bir avuç düzenli güncelleme yapabilen kullanıcı ile de kolay kolay büyümesi kolay olmayan bir harita. Harita açısından küçük ama gönüllü açısından büyük bir operasyon ile Çorlu merkez yol adları ve Bing haritasına göre binalar da OpenStreetMap haritasına eklendi. Devamını oku »

Samsung telefonlar için bazı numara kodları

Önbelleği temizleyerek yetersiz bellek hatalarından kurtulmak ya da şebeke özelliklerini görmek için kullanılabilecek çeşitli kodlar. Bir ara atmışım buraya, boşta durmasın yayınlayayım dedim. Kullanmak için telefon tuşlarından * ve # işaretlerini de kullanarak giriş yapmak yetiyor. Devamını oku »

Android arkaplan uygulamaları güç tüketimi

Android birden çok uygulamanın arkaplanda ve önplanda aynı anda çalışmasına izin veren, tek uygulama veya arkaplanda uygulama çalıştıramama sıkıntısı olmayan bir işletim sistemi. Normalde bir avantaj olan bu durum, bazı uygulamalar tarafından dezavantaja çevrilebiliyor. Örneğin aşağıdaki görüntü cihazımı şarjdan çıkardığımdan beri çalışan uygulamaların güç tüketim yüzdeleri. Çok doğru bir ölçek olmadığını belirteyim, çünkü cihazda anlık güç tüketimini ölçüp Android’e bildiren bir devre olmadığından pil yüzdesindeki değişime göre yapılıyor her şey. Ancak benim durumumda çok da önemli değil bu.

Görüntüde çalışan uygulamalar ve tüketim yüzdeleri görünüyor, Facebook, Twitter, WeatherSignal, TuneIn Radio, Swarm vs… Ama bir dakika! Ben hiç cihazı şarjdan çıkardığımdan beri Facebook ya da Swarm kullanmadım ki!.. Twitter kullandım, Google Play üzerinden TuneIn Radio indirdim ve müzik dinledim, WeatherSignal yarım saatte bir veri göndermeye ayarlı. Ama Facebook ve Swarm ile ilgili hiçbir kullanımım olmadı. Peki hiç kullanmadığım bir uygulama neden %4 şarjımı götürsün ki!

Kullanılmayan Facebook ve Swarm CPU tüketimi

Kullanılmayan Facebook ve Swarm CPU tüketimi

Devamını oku »