OpenStreetMap Çorlu güncellemesi

____________________________________________________________________

OpenStreetMap gönüllü kullanıcıların haritaya katkıları ile hazırlanan bir harita. Yani kullanıcılar uydu görsellerinden harita çizebildikleri gibi GPS izleri ile de çizimlere katkıda bulunabiliyorlar. Ya da OSMAND+ veya Maps.me gibi uygulamalarla haritaya katkıda bulunabiliyorlar. Bu tür gönüllülük işleri de Türkiye’de olmadığı için Türkiye haritası bu açıdan oldukça zayıf bir durumda. Bir avuç düzenli güncelleme yapabilen kullanıcı ile de kolay kolay büyümesi kolay olmayan bir harita. Harita açısından küçük ama gönüllü açısından büyük bir operasyon ile Çorlu merkez yol adları ve Bing haritasına göre binalar da OpenStreetMap haritasına eklendi.

OpenStreetMap güncellemesi toplamda iki değişiklik seti (changeset) ile yapıldı ve 61708 değişiklik yapıldı. Bunlardan 49159’u nokta, 12544’ü de yol tipi değişiklikler. 61708 değişiklik iki değişiklik seti ile yüklendi ki JOSM’un bir sette en fazla 50 bin değişiklik yükleyebildiğini görmüş olduk. 🙂 İndirilen bölge dosyası 2.2MB iken yüklendiği esnada 11.9 MB idi.

Çorlu OSM haritası

Çorlu OSM haritası

Güncellemede sadece Çorlu merkez üzerinde çalışıldı. Çorlu haritasında yer almayan pek çok yol ismi eklendi ve bazı yollar güncellendi. Çorlu’daki 11400 kadar bina haritaya çizim olarak eklendi. Ancak bölgedeki bazı aşırı plansız yapılaşma bulunan yerler tek bina olarak toplu etiketlendi ki ayrı ayrı binaları uydu görsellerinden tanımlamak çok uzun sürecek bir işti.

Değişiklik 1, Değişiklik 2.

Haritanın adres ve ilgi noktaları güncellemesini yapacak OpenStreetMap gönüllüleri beklenmektedir. 😀

1 Yorum

  • Yazan: clubcadde, 24 Mayıs 2019 @ 8:45 am

    bu güncellemeler bazı yerlerde çok yavaş ilerliyor navigasyon bazen hiç alakasız yerlere sokuyor

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz