Etiketli yazılar: Youtube

Oyuncak trenlerden bir oyuncak Dünya

Küçüklüğümüzde hepimiz birer oyuncak manyağıydık. Gördüğümüz her oyuncağı beğenir, ailemize naz yapar, inat eder, ağlar; kendimize aldırır ya da aldıramazdık. Ancak büyüdüğü halde oyuncaklarla arası hiç bozulmayan insanlar da var. Hele biraz maddi güçleri de varsa ortaya ilginç şeyler çıkabiliyor. Devamını oku »

06.03.2016 Havruki’ye yürüyüş

Hakkari, Şemdinli, Derecik’te bir tepede Havruki denen bir yere çıktım. Yürüyüşe başladığımda hava yağışlı idi. Zamanla yağış dindi. Tabi gökyüzünün parçalı bulutları batmak üzere olan güneşin önüne geçtikçe ortaya güzel bir Derecik manzarası çıktı.


Devamını oku »

Derecik, Balkayalar eteklerinde biraz yürüyüş

Hakkari, Şemdinli, Derecik, Balkayalar dağı eteklerinde biraz yürüyüş.

Connect:
Devamını oku »

Derecik, Başaklı civarı yürüyüş

Hakkari, Şemdinli, Derecik, Başaklı civarı biraz yürüyüş. Güzel yağmur sonrası hafif atıştırmalı bir hava, yeşil çimler vs…

Connect:
Devamını oku »

Turkcell 3G yolculukta video testi

3G üzerinden arada TuneIn Radio programı ile radyo dinlerim de -özellikle 96 kbit hızda iken- çok takılma olur. Acaba video da nasıl olacak diye bir deneme yaptım. Denemeyi Samsung Galaxy S5 G900FQ cihazımla Turkcell hattım ile yaptım. Cihazım çift taşıyıcı destekli ve turbo paket ile de 43 Mbit’e kadar kullanma hakkına sahibim test esnasında. Test İstanbul Anadolu yakasından Van’a kadar yapıldı İstanbul, Amasya, Erzurum, Ağrı, Van güzergahında yapıldı. Ancak 3G kapsamasının azalması ve de uyumam nedeniyle Amasya’dan öte test sürekliliği yoktu.

İstanbul Anadolu yakasında bir yerlerde idi sanırım NTV, Habertürk, Cine5 sitelerinin canlı yayın sayfalarını Samsung S5 telefonumda Opera ile açıp ara ara değiştirerek izledim. Genel anlamda gayet yeterli idi. Ancak arada kısa takılmalar olabiliyordu, bunlar daha çok baz istasyonu geçişlerinde oluyordu. Mesela boğaz köprüsünü geçince birkaç MB videoyu gönderene kadar telefon 4 hücre değiştirmişti. Her geçişte de hız aşırı derecede düştüğünden beş on saniyede gönderilecek videoyu göndermek yarım dakikadan uzun sürmüştü. Dilovası tünelinde de takılmadan sonra yayını tekrar etkinleştirmek için sayfayı yenilemem gerekti.

3G üzerinden otobüs yolculuğunda 1080p Youtube testi.

3G üzerinden otobüs yolculuğunda 1080p Youtube testi.

Devamını oku »

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doğmuş, büyümüş, ölmüş; küçük yaşlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili şeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama işi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, şekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuş. Kadın 11 Ağustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceğimiz ile bir şeyler söylemiş hani. Baba Vanga’ya göre geleceğimizde şöyle bir şeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduğum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleşecekmiş! Devamını oku »

Manyetik kutup değişimine dair bir belgesel [video]

Nova destekli kısa bir belgesel. Konu Dünya’nın değişen manyetik kutbu. Youtube’da kutup değişiminin başladığı ile ilgili videoların arasından fırladı önüme. Eğer değişim başlamış ise heyecanlı şeyler bekliyor olacak insanlığı. Devamını oku »

Turkcell SuperOnline fiber internet

Türkiye’de Internet dendimi ağzı yanmayan birilerini bulmak zordur. Ya kullanmıyordur, ya da santrale çok yakında oturan maddi durumundan gayet memnun biridir. 🙂 Ülkemizde Internet, hız ve performans olarak pek iyi değil, ücret olarak ise ne yazık ki pahalı. Hele fiyat performans olarak ise hiç iyi değil. Türkiye’de çoğu kişi ADSL ile bağlanıyor Ağ’a. Bunda da en çok kullanıcıya sahip şirket TurkTelekom kuruluşu TTnet. Diğer ADSL operatörlerinin çok ciddi pazar payları yok. SuperOnline ise birkaç yıldır fiber internet hizmeti veriyordu. Tabi bunu biraz gizli bir şekilde yapıyordu. Birkaç gün öcne Donanımhaber forumunda 1Gbps paketi ve Turkcell Superonline reklamından bahsedildi. Bugün de bu reklam dönmeye başlamış. Yani SuperOnline fiber internet için ilk kez ciddi ciddi bir reklam kampanyası başlamış oldu. Devamını oku »

Gençliğimiz israf oluyor

Elin adamı bilmem ne projesi yapıyor, onu geliştiriyor, şunu geliştiriyor, Facebook kuruyor, Youtube kanallarına bizim TV kanallarımızdan çok izleyici topluyor; bakın bizimkiler ne yapıyor. İsraf oluyor gençliğimiz of…

HTC Thunderbolt

Verizon e-posta göndermiş, bak benim LTE’li HTC Thunderbolt’um var demiş. 249$ ver al götür demiş. Yani Amerika’da olsam öyle olacakmış… Devamını oku »