Yeni F-Blog Alexa sıralaması 346,371

____________________________________________________________________

7 Aralık’ta yazdığım Sitenizin Alexa Sıralamasını Yükseltmek yazımda artık Alexa araç çubuÄŸu yüklü Internet Explorer kullanmayacağımı ve bu sebeple Alexa sıralamamın düşmesini beklediÄŸimi söylemiÅŸtim. Bugün 17 Aralık ve dediÄŸim gibi Alexa sıralamam düştü.

10 gün önce Alexa sıralamam 236,574 idi. Bugün ise Alexa sıralamam 346,371. Buradan Alexa deÄŸiÅŸimimi görebilirsiniz. Tam 120 bin site fark atmışım kendime. Sadece benim blogumdaki trafiÄŸim sıralamamı ne kadar etkiliyormuÅŸ. Daha önceden sıralamam 390 bin kadar iken Internet Explorer’a Alexa araç çubuÄŸu yükleyip yaklaşık bir ay süreyle kullanmıştım. Bir aylık sürede sıralamam 236 bine kadar geldi ama 10 günlük kullanmamada da 346 bine geriledi.

Buradan sitenizin Alexa sıralamasını yüksek göstermek istiyorsanız Alexa araç çubuğu kullanmanın önemini anlayabilirsiniz. Bir aylık kullanım ile sıralamada 150 bin ilerlemek garanti. Tabi daha uzun süre kullandıkça daha da ilerleyecektir.

Şimdilik Opera ile aram mükemmel ve Opera takımının da tarayıcıya Alexa eklemeye niyeti yok ve de olmayacak. 😀 Sırf hem Alexa olsun hem de hızlı olsun diye Firefox kullanmak istemiyorum. Bu sebeple bakalım sıralamam daha düşmeye ne kadar devam edecek.

4 Yorum

  • Yazan: osi, 22 Aralık 2008 @ 4:40 am

    bu kadar gerekli olduğunu bilmezdim bir araç çubuğunun 🙂 demekki bundan sonra kullanmak ve vazgeçmemek gerek.Saygılar.

  • Yazan: FeRHaD, 22 Aralık 2008 @ 12:00 pm

    Yok ya gerekli değil bir sayıyı yukarı aşağı oynatıyor işte 🙂 Onun dışında google da falan önemli değil. Bir de reklam verenler falan bakıyor. 🙂

  • Yazan: tarkan, 9 Haziran 2009 @ 11:32 pm

    kardeş merhaba benim alexa puanım 533 diyor bu nedemek acaba anlayamadım

  • Yazan: FeRHaD, 10 Haziran 2009 @ 12:31 am

    Tarkan, Alexa 533 olarak senin siteni göstermiyor, alt alan adını kullandığın Google Pages servisinin Alexa sıralamasını gösteriyor. Google Pages de binlerce kişi tarafından kullanıldığından Alexa sıralaması yüksek. Ne yazık ki senin siten gibi alt alan adında barınan sitelerin sıralamasını göstermiyor Alexa. Bu sebeple sitende yaptığın gibi sitene Alexa sıralaması gösteren bir kod koyman doğru değil, çünkü bu senin sıralamanı göstermiyor.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz