Etiketli yazılar: Java SE

Ubuntu 18.04 JOSM “No valid JVM found to run JOSM” hatası

Ubuntu ve üzerinde geliÅŸtirilen Kubuntu gibi dağıtımlarda son Bionic Beaver 18.04 güncellemesinden sonra Java OpenStreetMap Editor (JOSM) uygulaması ile ilgili bir JVM bulunamadı hatası alınmaya baÅŸlandı. Sıkıntı depodaki Josm paketlerinin güncel olmamasından kaynaklı ve güncellenmesi gerekiyor. Tabi Josm zaten Ubuntu depolarında pek güncellenen bir paket deÄŸil. Buna karşı da çözüm JOSM paket deposunu paket yöneticisine ekleyip oradan güncel paketi kurmak. Devamını oku »

Windows için App Store!

iPhone cihazlar ile App Store diye bir deyim ünlendi. Uygulama deposu karşılığı. İçinde bir sürü uygulama olan, oradan indirip kaldırabileceÄŸiniz, satın alabileceÄŸiniz bir mekan. Linux’ta uzun yıllardır paket deposu ÅŸeklinde yerini almıştı. Sonra Android’e de geldi, Windows Phone’lara da geldi, en sonunda da Windows 7 ve 8’e de geliyormuÅŸ sanırım. Aslında bunu uzun zamandır düşünüyordum arada sırada ben de. Devamını oku »

Java SE (JRE) 6 Update 17

Java programlarını bilgisayarımızda çalıştırmayı sağlayan Java yazılımı Java Runtime Environment 6u7 sürümüne güncellenmiş.

Java SE – JRE 6 Update 17 indirmek için buraya buyrun lütfen.

Oraclı Sun’ı satın alıyor

Sun Microsystems uzun zamandır kendi geliÅŸtirdiÄŸi Java programlama dili ve platformu ve de sunucuları ile tanınan bir teknoloji firması. Dün FF’de gördüklerimden sonra da ÅŸirketlerin sitelerindeki haberlere bakıp gerçekten Oracle tarafından satın doÄŸruladım; 1, 2. Åžirketler satın alan bir ÅŸirket satılmıştı. 🙂
Devamını oku »

Java’da Integer (Tamsayı) karşılaÅŸtırma

Java programlama dili temel Integer yani tamsayı karşılaştırma operatörlerine sahiptir. Karşılaştırma operatörlerinin sayılara uygulanmasının sonucu boolean tipinde bir değerdir.
Devamını oku »

Java’da substring ve indexOf

Substring() Java’da String sınıfından bir nesne içinden belirli bir kısmını almak için kullanılan metottur, indexOf() ile de belirli bir deÄŸerin String içindeki konumu yani indeksi alınır. Devamını oku »

Esmertec Jbed ile WM telefonunuza Java desteÄŸi

Java ne kadar cep telefonları için oldukça standartlaÅŸmış bir platform olsa da iÅŸletim sistemi üreticileri kendi yazılım ürünlerinin kullanımını arttırmak için Java desteÄŸini sistemlerine eklemeyebiliyorlar. Windows Mobile iÅŸletim sistemi buna bir örnektir. Evinde Iphone kullanımını bile yasaklayan Bill Gates kendi iÅŸletim sisteminde Java’yı da yasaklıyor tabi. Bu durumda kullanıcıların Windows Mobile iÅŸletim sistemine sahip cep bilgisayarı ve akıllı telefon cihazlarında Java uygulamaları için tek çareleri üçüncü parti uygulamalar oluyor. Bunlardan da WM için çok iyi bir Java emülatörü (sanal makine) olmasa da Esmertec ürünleri yeterince iyi. Benim tavsiye ettiÄŸim sürümler 3D API desteÄŸi olan Esmertec Jbed 3D 2008 0222.3.2. ve 3D desteÄŸi olmayan ama daha performanslı olan JbedRose, testi Toshiba Portégé G500 ile yaptım. Devamını oku »

Java ME String ve StringBuffer optimizasyonu

String ve StringBuffer sınıfları Java’da metinler üzerinde çalışırken en çok kullanılan sınıflardır. Dolayısıyla da cep telefonları gibi iÅŸlemci gücünün düşük olduÄŸu aygıtlarda bu sınıflar ile ilgili iÅŸlemlerin olabildiÄŸince hızlı olması iyidir. Bu amaçla bu sınıfları kullanırken birkaç iÅŸlem ile az da olsa optimizasyon yapabiliriz. Devamını oku »

Cep telefonunda Java

Java (sözde) platform bağımsız bir programlama dilidir. Yani bu platform için yazılmış bir program bu platforma desteÄŸi olan her iÅŸletim sisteminde çalışır. BaÅŸta sözde dememin nedeni de dilin çok parçalanmış birbirinden bağımsız kullanım alanları olmasıdır. Yani masaüstü bilgisayarınızda da Java desteÄŸi olabilir, cep telefonunuzda da. Ancak ikisinin uygulamaları da bir diÄŸerinde çalışmaz. Bunun dışında özellikle cep telefonları için oldukça iyi bir dildir. Devamını oku »

Java SE 6 Update 11 (Güncelleme 11)

BaÄŸlantı hızımı test etmek için Java indirmeye niyetlenmiÅŸtim (Genelde hız testlerini ya Java ya da Gazi Ãœniversitesi FTP sunucusundan Linux indirmeye baÅŸlayarak yaparım). Baktım hazırda yeni bir güncelleme varmış Java SE 6 Update 11. Devamını oku »