Etiketli yazılar: NetBeans

NetBeans Java ME Emülatörüne Dokunmatik ekran (Touchscreen) desteği

NetBeans IDE’nin Java ME emülatöründe standart olarak dokunmatik ekran (Touchscreen) desteği bulunmayabilir. Ancak dokunmatik ekran kontrollerine sahip bir uygulama geliştirmemiz gerekebilir. Mesela ben de gece Samsung Omnia i900 sahibi bir arkadaşımı rahatsız edip durdum, emülatöre dokunmatik ekran desteği sağlayana kadar. 🙂 Devamını oku »

MiM: Fanatiği Olduğunuz Yazılımlar

Barış Ünver bir mim başlatmış ve Seval Ünver de bana iletmiş. Mimin konusu fanatiği olduğumuz yazılımlar. Aslında özellikle yazılım konusunda fanatiklik yapmam pek. Neye ihtiyacım varsa, onu bana sağlayan yazılımı kullanırım. Ücretli ya da ücretsiz olabilir, önemli değil. Önce crack ile falan kullanır, kolay bir yolunu bulunca lisanslısını alırım ya da yazılımda bir hatayı bildirir karşılığında lisans isterim vs. ücretli veya ücretsiz olması umrumda değil, yeter ki işimi görsün. Bu sebeple tam fanatik demesem de gelelim severek kullandığım yazılımlara.
Devamını oku »

Oraclı Sun’ı satın alıyor

Sun Microsystems uzun zamandır kendi geliştirdiği Java programlama dili ve platformu ve de sunucuları ile tanınan bir teknoloji firması. Dün FF’de gördüklerimden sonra da şirketlerin sitelerindeki haberlere bakıp gerçekten Oracle tarafından satın doğruladım; 1, 2. Şirketler satın alan bir şirket satılmıştı. 🙂
Devamını oku »

NetBeans ile Java ME projesi oluşturmak ve Merhaba Dünya

Java ME ile cep telefonumuz üzerinde birçok farklı uygulama kullanabiliriz. Tabi bunun için de önce bu uygulamaları hazırlamamız gerekli. Bunun için ise baş yardımcımız NetBeans olacak. Devamını oku »

NetBeans 6.5

Bir süre önce Hosaf.org‘de NetBeans 6.5 çıktı yazısından görüp sülalemizin IDE’si NetBeans 6.5’i indirmiştim. Bu sürümle sanırım NetBeans 10. yaşını da doldurmuş oluyor, kendilerini de kutluyorum.

NetBeans 6.5 Açılış Görüntüsü

NetBeans 6.5 Açılış Görüntüsü


Devamını oku »

NetBeans 6.1

NetBeans

Bugün NetBeans’ı indirecekken yeni 6.1 sürümünün de çıktığını farkettim. Bir süredir Beta olan sürüm 28 Nisan’da son haliyle yayınlanmış. NetBeans özellikle Java programlama dilinde Java SE (J2SE), Java EE (J2EE), ve Java ME (J2ME) vs. gibi platformlar için uygulamalar yazılmasını kolaylaştıran açık kaynak bir IDE (Integrated Development Environment – Entegre Geliştirme Ortamı) uygulamasıdır. Tabi desteklediği diller Java ile sınırlı değil, PHP, C, C++ vs. daha birçok dile destek veriyor. Devamını oku »