Etiketli yazılar: Cep Ingilizce

Windows Mobile telefona yeni fontlar eklemek

Windows Mobile işletim sistemli telefonlara standart sunulan fontlar dışında fontlar eklemek mümkün. Çünkü kişisel bilgisayarınızdaki Windows ile kullandığınız fontlar Windows Mobile tarafından da tanınıyor. Bu fontları telefona kopyalamak da bu fontları cihazınızda kullanabilmeniz için yapacağınız tek şey. Devamını oku »

Metin Yurtbaşı “Uygulamalı Fonetik” Eğitimi semineri

Eskişehir MyEnglish’te Metin Yurtbaşı’nın “Uygulamalı Fonetik” Eğitimi semineri vardı bu sabah. Gerçi herkes seminere sertifika vereceklermiş denildiği için gitti de, verildi de zaten. Ancak onun dışında da yararlı bir seminerdi. Devamını oku »

Cep Ingilizce Mini (ENTR ve TREN)

Cep Ingilizce uygulamam eklediğim farklı özelliklerden dolayı giderek boyut olarak büyüyor, ancak her telefon da bu büyüyen boyuttaki uygulamayı çalıştırmaya pek yeterli olamıyor. Bunun üzerine de sözlüğü Türkçe > İngilizce ve İngilizce > Türkçe olarak ikiye bölmeye karar verdim. Tabi bu Mini sürümü olarak yayınlanacaktır. Devamını oku »

Cep Ingilizce v1.6.1

Yakın zamanda bir süreliğine İnternet’ten kopacağım için Cep Ingilizce’nin çok basit bir hatası giderilmiş sürümünü yayınlayayım dedim. Devamını oku »

Cep Ingilizce v1.6

Alfaserver.net sponsorluğunda geliştirdiğim Cep Ingilizce, İngilizce ve Türkçe Java destekli cep telefonları için sözlük programımın 1.6 sürümünü yayınlıyorum. Bu sürümde ölümcül değişiklikler yok, sadece 1.5 sürümü ile ilgili bazı şikayetleri ele aldım ve Türkçe > İngilizce veri tabanını değiştirdim.
Devamını oku »

Cep Ingilizce v1.5

Güncelleme Cep Ingilizce v1.6 sürümü yayınlanmıştır, lütfen yukarıdaki sürümü zorunlu olmadan indirmeyin, her zaman yeni sürümü tercih edin. Buyrun buradan; Cep Ingilizce v1.6.
_______________________________________________________
Alfaserver desteğinde geliştirdiğim İngilizce <> Türkçe Java ME cep telefonları için cep sözlük programın Cep Ingilizce için yeni bir sürüm yayınlama vakti geldi de geçti bile, en son Ağustos ayında 1.4 sürümünü bazı zorluklara rağmen yayınlamıştım. Dersler vs. zaman aldığı için istediklerimi bir türlü yapamıyordum ama bir aralık bulup birkaç şey daha ekleyeyim dedim. Devamını oku »

Esmertec Jbed ile WM telefonunuza Java desteği

Java ne kadar cep telefonları için oldukça standartlaşmış bir platform olsa da işletim sistemi üreticileri kendi yazılım ürünlerinin kullanımını arttırmak için Java desteğini sistemlerine eklemeyebiliyorlar. Windows Mobile işletim sistemi buna bir örnektir. Evinde Iphone kullanımını bile yasaklayan Bill Gates kendi işletim sisteminde Java’yı da yasaklıyor tabi. Bu durumda kullanıcıların Windows Mobile işletim sistemine sahip cep bilgisayarı ve akıllı telefon cihazlarında Java uygulamaları için tek çareleri üçüncü parti uygulamalar oluyor. Bunlardan da WM için çok iyi bir Java emülatörü (sanal makine) olmasa da Esmertec ürünleri yeterince iyi. Benim tavsiye ettiğim sürümler 3D API desteği olan Esmertec Jbed 3D 2008 0222.3.2. ve 3D desteği olmayan ama daha performanslı olan JbedRose, testi Toshiba Portégé G500 ile yaptım. Devamını oku »

MiM – İçerik Hırsızlığına Son Kampanyası

Bu E. Ali‘nin İçerik Hırsızlığına Son Kampanyası yazısında başlattığı bir mim, amacı içerik hırsızı siteler ve bloglar ile ilgili bir yazı yazmak veya yazamayacaksak önceki kişiden veya Ali’den kopyalamak. Devamını oku »

Cep ALMANCA Ready :D

Cep telefonları için hazırladığım ALMANCA <> Türkçe Sözlük programım Cep ALMANCA ‘nin 1/4 sürümünü Bazi olumsuzluklara rağmen yayınlıyorum. Bahsettiğim olumsuzluk Windows’a Iki Yılda Bir Format Gerekli yazımda bahsettiğim Problem nedeniyle uygulamanın Sohn halini kaybetmiş olmam. Bu sebeple de Ağustos başında hazırladığım haliyle yayınlıyorum. Devamını oku »

Cep Ingilizce v1.4

GÜNCELLEME 01 AĞUSTOS 2009: Eğer cihazınızda MIDP 2.0 varsa ki beş yıl öncesinin en yeteneksiz telefonlarından değilse MIDP 2.0 kullanan yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6 kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer cihazınız MIDP 2.0 desteklemiyor sadece MIDP 1.0 destekliyorsa aşağı devam ediniz. Yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6 için tıklayın.

Cep telefonları için hazırladığım İngilizce <> Türkçe sözlük programım Cep Ingilizce’nin 1.4 sürümünü bazı olumsuzluklara rağmen yayınlıyorum. Bahsettiğim olumsuzluk Windows’a İki Yılda Bir Format Gerekli yazımda bahsettiğim problem nedeniyle uygulamanın son halini kaybetmiş olmam. Bu sebeple de Ağustos başında hazırladığım haliyle yayınlıyorum.

Bu problem olmasaydı da çok farklı değişiklikler olmayacaktı ama veri tabanı ve performansı üzerinde biraz çalışmıştım. Elimde kaynak kodun bir yedeği var fakat şimdi yayınladığım uygulamadan daha eski bu sebeple şimdilik 1 Ağustos sürümünü yayınlayıp, kaynak kodu ile daha sonra ilgileneceğim. Devamını oku »