Cep Ingilizce v1.5

____________________________________________________________________

Güncelleme Cep Ingilizce v1.6 sürümü yayınlanmıştır, lütfen yukarıdaki sürümü zorunlu olmadan indirmeyin, her zaman yeni sürümü tercih edin. Buyrun buradan; Cep Ingilizce v1.6.
_______________________________________________________
Alfaserver desteğinde geliştirdiğim İngilizce <> Türkçe Java ME cep telefonları için cep sözlük programın Cep Ingilizce için yeni bir sürüm yayınlama vakti geldi de geçti bile, en son Ağustos ayında 1.4 sürümünü bazı zorluklara rağmen yayınlamıştım. Dersler vs. zaman aldığı için istediklerimi bir türlü yapamıyordum ama bir aralık bulup birkaç şey daha ekleyeyim dedim.

Bu sürümde temel olarak MIDP sürümünü 2.0’a yükselttim, bu sebeple de MIDP 1.0 cihazlarında çalışmayacak, bu cihazları kullananlar yine eski 1.4 sürümünü kullanmaya devam etmeliler. Özel bir istek olmadıkça bunda bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Ayrıca Java ME eski sürümler için yazılmış uygulamaları da desteklediğinden MIDP 2.1 cihazlarda da çalışacak.

Cep Ingilizce ile ilgili en son Ağustos ayında bir sürüm yayınlamış ve sonra da eşek gibi yatmıştım. Aslında hayır yatmadım, bu dönemde yaptığım başka projelerim oldu ama isteyenler ile arada problem çıkınca bitince yaparım, bitince yaparım dedim ve öyle diye diye Mart ayına geldik. Aslında Şubat ayında yayınlamayı düşünüyordum ama ancak Mart ayına kısmet oldu işte.

Yeni sürümde olan değişiklikler bundan böyle arama sonuçlarının sözcük girme alanının altında butonlar şeklinde sıralanması. Sözcük girmeye başladığınızdan kısa bir süre sonra girdiğiniz harfler ile başlayan sonuçlar sıralanmaya başlayacak. Yön tuşları ile bu sonuçların altındaki veya yanındaki butonlara tıklayıp tam sonucu görebilirsiniz. Eğer sözcük girmeden listede devam etmek istiyorsanız yine ‘Devam‘ komutunu kullanarak sonraki kelimelere devam edebilirsiniz. Yalnız bu kelimelerde iken de sözcük girme alanına yeni harf yazma veya silme gibi bir değişiklik yaparsanız tekrar arama yapılacak ve yeni sonuçlar listelenecektir.

Cep Ingilizce sözcük girme

Cep Ingilizce sözcük girme

Sözcük girme ve sonuç getirilme yöntemi değiştiği için ‘Arama Geçmişi’ kısmı da değişti. Bundan böyle arama yaptığınız yani sadece kelime giriş alanına girdiğiniz kelimeler arama geçmişine eklenmeyecek, sadece butonuna tıklayarak görüntülediğiniz aramalar arama geçmişine eklenecek. Yani bir arama yapmış ama iki sonuç görüntülemiş olabilirsiniz, sadece görüntülediğiniz sonuçlar arama geçmişine eklenecek. Bu kelimeleri yine eskisinde olduğu gibi ‘Geçmiş’ komutu ile görüntüleyebilirsiniz.

*Bir yenilik arama sonucu detaylı görünüm sayfasında ‘Fonetik’ komutu ile kelimenin veri tabanında varsa fonetik yazımındaki karşılığını da görebilmeniz. Bu işlem farklı bir veri tabanı kullandığı için bunu doğrudan arama sonucuna gömmedim, çünkü iki veri tabanından verinin alınıp dizilip görüntülenmesi gerekli. Fonetik veri tabanı da boyut olarak toplam 900 KB boyutunda ama içerik olarak sözlük veri tabanından daha dolu, yani daha uzun zaman istiyor. Bazı telefonlarda bir kelimenin fonetik yazımının gösterilmesi 3 – 4 saniye kadar bir zaman alabilir. Şimdilik bunu bölmeye falan uğraşmadım, gelecek dönüte göre ileri bir zamanda boş vaktim olduğunda olabilir.Bir de fonetik yazım gösterimleri cihazın fontlarına göre ve karakter desteğine göre değişebilir. Diğer sözlüklerdeki karşılıklar ile tam olarak tutmuyor ama özelliği zaten her sesin bir sembolden oluşması ve bunların da değişebilmesi. Yani ilk alışana kadar biraz karışık gelebilir.

Cep Ingilizce 1.5 ile Fonetik komutu ile fonetik yazımı görmek mümkün

Cep Ingilizce 1.5 ile Fonetik komutu ile fonetik yazımı görmek mümkün

Eski sürümden bir şikayet menünün biraz karışmış olmasıydı. Türkçe > İngilizce yönüne geçmek veya çıkmak için önce Menü butonundan ana menüye gidip oradan isteğinizle ilgili komuta geçmeniz gerekiyordu. Bununla ilgili şikayetlere göre çıkış ve dil değişimi komutlarını ana ekrana aldım. Hakkında vs. sayfalarına gitmek için ‘Diğer’ komutu gerekli.

‘Düzensiz Fiiller’ listesinde madde sayısı yediden onbeşe yükseltildi, artık ‘Devam’ komutu gerekmeden 15 sonuç görüntüeyebiliyorsunuz. Ayrıca bir fiilin üzerine tıklayıp hallerini görüntülediğinizde ‘Sonraki’ komutu ile onbeşlik listenin sonuna kadar listeye geri dönmeden gidebiliyorsunuz, bundan sonra da devam eden onbeşlik listeye geçiyorsunuz.

*Bir başka yenilik ise ‘Bilinesi Kelimeler’ listesi. Bu liste ile yolda otobüste boş vaktinizde vs. kolayca kelime çalışabilirsiniz. Diğer menüsündeki ‘Bilinesi Kelimeler’ seçeneğini seçerek bu listeyi görüntüleyebilirsiniz. Burada İngilizce’de en çok kullanılan 2500 kelime, Türkçe harflerle telaffuzu ve kısaca anlamı var. Bölüme girdiğinizde sizi sayıların ve İngilizce kelimelerin olduğu bir liste karşılayacak. Liste 15 öğeden oluşuyor ve ‘Devam’ komutu ile sonraki öğeleri görüntüleyebiliyorsunuz. ‘Rastgele’ komutu ile de listedeki rastgele bir sıralamaya gidiyorsunuz. Kelimeyi seçtiğinizde karşılık sayfasında kelimeyi, telaffuzunu ve anlamını görüyorsunuz. ‘Sonraki’ komutu ile listeye geri dönmeden listedeki öğeleri sırayla görebiliyorsunuz. ‘İşaretle’ komutu ile istediğiniz kelimeyi sonradan geri dönebilmek amacıyla işaretleyebilirsiniz. Mesela listede 473. kelimeye geldiniz ve işiniz çıktı, programı kapatmanız gerekti. Bu sözcüğü işaretleyerek ve daha sonra listedeki ‘İşaretliler’ komutuna tıklayarak bu kelimeden devam edebilirsiniz. İşaretleme sadece 15 kelime ile sınırlıdır, her yeni kelime işaretlendiğinde en eskisi silinir. Ayrıca kelimenin sırasını biliyorsanız listede iken ‘Sıraya git’ komutu ile 2500’e kadar bir sayı girebileceğiniz bir kutucuk açılır. Buraya bir sayı yazıp ‘Git’ komutu ile bu sayıya gidebilirsiniz. Sayının 2500’den küçük olması gerekli, büyük olsa da sadece son 25 sonucu görüntüleyecek.

Cep Ingilizce Bilinesi Kelimeler

Cep Ingilizce Bilinesi Kelimeler

*Bir başka yenilik de çok gerekli değil ama uygulamadan çıkılmadan arama ve mesaj gönderme gibi fonksiyonları kullanabilmek. Çoğu telefon için buna gerek yok ama bazılarında arama yapabilmek için uygulamadan çıkmanız ve ana menüye gitmeniz vs. gerekli. Bunda ise Diğer menüsünde ‘Arama’ seçeneği ile açılacak sayfadaki kutuya bir telefon numarası girebilir ve ‘Devam’ komutu ile arayabilir veya mesaj gönderebilirsiniz. Bunlar artık telefonunuza bağlıdır, bazıları sadece arama yapmaya izin verirken bazıları mesaj yazmaya veya numarayı telefon rehberine de girmeyi sağlayabilir. Kısacası bu özelliğin kullanımı telefondan telefona değişebilir. Ayrıca bazı telefonlarda arama yapıldığında yeterli bellek yoksa telefon uygulamayı kendi de kapatabilir.

Bunlar dışında sözcük veri tabanında değişiklikler yok pek. Hatalı gösterilen onbeş yirmi sonucu düzgün görünmesi için düzelttim ve birkaç yeni sözcük de eklemiş olabilirim. İngilizce > Türkçe veri tabanı gayet iyi ama Türkçe > İngilizce yönünde Türkçe karakterli aramalarda problem var biraz.

Bu sürümde özellikler böyle. Zamanım oldukça daha da geliştirmeye çalışacağım ama zamanım oldukça işte. Önceki sürümün üzerinden neredeyse sekiz ay geçmişti bu sürüm de iyi gelecektir size.

Uygulamanın yeni boyutu 2.6 MB. Bu haliyle de Symbian işletim sistemine sahip olmayan çoğu Nokia ve Samsung telefonda çalışmayacaktır. Bu Nokia ve Samsung’un kendi hatası, telefonlarına 1 MB gibi bir Java uygulama sınırı koyuyorlar. Halbuki artık tarihi eser sayılabilen 2004 model Siemens C(ommodore) 65 telefonumda bile bu uygulama çalışabiliyor. Bu sebeple bu uygulama SonyEricsson, Siemens gibi Java uygulama boyutu sınırı olmayan telefonlara ve Symbian ve Java yazılımı bulunan WM işletim sistemli telefonlara yönelik bir uygulamadır. Nokia kullanıcılarının buraya uygulamanın çalışmadığı telefon modelini yazmasına gerek yok, bunun yerine Nokia’ya bir e-posta göndersinler daha iyi olur.

İndirme:

Jar uzantılı asıl program:

İndir “Cep Ingilizce son sürüm (JAD)”

Cep_Ingilizce.jad – 812 defa indirildi – 856,00 B

33 Yorum

  • Yazan: Ulaş, 30 Mart 2009 @ 8:51 am

    Merhaba Ferhad bey,hazırlamış olduğunuz cep telefonu sözlük programını uzunca bir zamandır kullanıyorum ve bu programdan gerçekten çok yararlandım, bu nedenle size çok teşekkür ederim.Ayrıca, bu programın yeni sürümünde fonetik konusuna da eğilmeniz beni gerçekten sevindirdi.Size bundan sonraki tüm çalışmalarınızda da başarılar dilerim.

  • Yazan: FeRHaD, 30 Mart 2009 @ 3:28 pm

    Teşekkür ederim Ulaş.
    Sözlükte ufak bir değişiklik yaptım, indirip tekrar yüklesen iyi olur, eski sürümde de olan bir veri tabanı problemini son anda gelen bir dönüt ile düzelttim, tekrar indirsen iyi olur.

  • Yazan: Irak.Turkmeni, 18 Nisan 2009 @ 12:17 pm

    Selam.Ben irakli turkmenim. Gercekten bu program harika, bir cok program indirdim ama bunun gibi olmadi, size iraktan turkiyeye kadar sonsuz tesekur ediyoruz, alah yardimciniz olsun

  • Yazan: FeRHaD, 18 Nisan 2009 @ 5:17 pm

    Güle güle kullanın.

  • Yazan: Ahmet, 28 Nisan 2009 @ 3:12 pm

    dediğim gibi türklerin böyle bir program yapması başlı başına bir kilometre taşı
    geliştikce dier paralı programlarada kafa tutacaktır eminim başarılarınızn devamını dilerim….

  • Yazan: FeRHaD, 28 Nisan 2009 @ 5:03 pm

    Slovo ED’ye bir Java programı ile kafa tutmak zor ama inşallah bir gün o da olacak. 🙂
    Aslında Slovo ED bundan çok da mükemmel değil, mesela sözcük veri tabanının İng > Tür yönünde ondan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak veri tabanını ben hazırlamadığım için bazen karışıklıklar olabiliyor, 40 bin kadar kelimeyi de teker teker inceleyip düzeltmek zor. Tür > İng yönü biraz zayıf ama ilgileneceğim. Sesli telaffuz vs. ise istiyorum ama yapmak bana bağlı olmayan şeyler nedeni ile biraz zor.
    Neyse bu şekilde gidiyoruz bir yerlere bakalım. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

  • Yazan: TURUÇİ, 6 Mayıs 2009 @ 11:41 pm

    6300 da çalışmadı program

  • Yazan: FeRHaD, 7 Mayıs 2009 @ 12:49 am

    Nokia telefonlarda çalışması için Symbian işletim sisteminin olması gerekli, olmayanlarda uygulamanın boyutu Nokia’nın belirlediği aptal sınırın üzerinde olduğu için çalışmaz.

  • Yazan: Volkan, 9 Mayıs 2009 @ 10:11 pm

    Merhaba Ferhat bey programınız çok iyi bunu bedava kullanıma sunduğunuz için çok teşekkür ederim.

  • Yazan: alper, 17 Mayıs 2009 @ 2:55 pm

    arkadaşım ingilizce programın güzel bazen bazı kelimelerin bir çok anlamı var asıl anlamını yazsan daha sonra bakşaka anlamalarını yazasan daha iyi olur bence şimdiden tşk ederim

  • Yazan: FeRHaD, 18 Mayıs 2009 @ 1:57 am

    Alper, bazı kelimeler dediğin 60 bin kadar kelime var orada. 🙂 Hepsii dediğin şekilde düzenlemek zor biraz, o yüzden böyle idare et.

  • Yazan: levent, 20 Mayıs 2009 @ 12:57 pm

    Oncelikle yaptigin program icin sana en icten dileklerimle tesekkur ediyorum ve ALLAH senden ve bu programda emegi gecen herkezden razi olsun. yanliz 6500s var bende bazen calismiyor nedenini anlamadim bu konuda yardimci olursan sevinirim tesekkur ederim

  • Yazan: FeRHaD, 20 Mayıs 2009 @ 3:03 pm

    Levent, uygulama sanırım sadece bazen çalışmıyor diyorsun? Yani çalışıyor ama bazen problem çıkarıyor.
    Nokia’nın Symbian işletim sistemine sahip olmayan telefonlarında çalışmıyor ama seninkinde sanırım bu işletim sistemi veya s40 var. O zaman çalışmamasının nedeni telefondaki anlık değişkenlerdir. Bu da muhtemelen bellek problemidir. Yani uygulamayı çalıştıracak yeterli boş bellek (RAM) olmayınca telefon uygulamayı açmıyor olabilir, bunun nedeni de o anda çalışan birden fazla uygulama olabilmesidir. Mesela müzik çalar, adres defteri veya diğer programlar çalışırken kullanılabilir RAM miktarını azaltırlar, bundan dolayı da uygulama açılmaz. Bunun da çözümü o çalışan uygulamaları kapatmak.
    Bundan başka birşey gelmiyor şimdilik aklıma, çalışan uygulamalarınızı kapatmayı deneyin. Ana ekran tuşuna basılı tutunca gösteriyordu sanırım çalışan uygulamaları, oradan kapatabilirsiniz sanırım.

  • Yazan: MetovaN, 24 Mayıs 2009 @ 7:03 pm

    Uygulamada bir hata var.N70 de programı açıp kelimeyi yazmaya basladığımda arama yapmaya baslıor örneğin face kelimesi f harfini yazınca arama süreci baslıor ve bu süre içinde(1-2 saniye sonuçların gelme süresi) kelimenin devamını arama bitmeden yazmaya baslayınca programdan atıyor.Bu yüzden kelimeyi hızlıca yazamadan beklemek zorunda kalıoruz.

    V14 sürümü gibi sadece kelimeyi yazınca arama olsaydı daha güzel olurdu 🙂

    Bu arada yaptığınız çalısma için çok memnunum.Hiç bi yerde cep telefonu için iyi bir sözlük bulamamıstım sayende bulmus oldum.

    Eline sağlık

  • Yazan: FeRHaD, 24 Mayıs 2009 @ 7:11 pm

    MetovaN, uyarın için teşekkür ederim.
    Normalde bu dediğinin olmaması gerekli ama her telefonda ayrı ayrı deneme şansım olmadığından hangisinde ne tepkiyi veriyor bilmiyorum.
    Telefonununu yazılımını güncellemek işe yarayabilir belki, birçok telefonda bu dediğin olmadan sorunsuz çalışabiliyor uygulama.
    Sonuç görüntülenirken dolaşımda kullanışı engelleyen bir problem de olabiliyor ama onu sonraki sürümde düzelteceğim. Senin problemin için sonraki sürüme arama türü olarak seçenek koyabilirim.

  • Yazan: RAUF, 2 Haziran 2009 @ 8:45 am

    SELAMUNALEYKUM FERHAD KARDES BIZ GUNEY AFRIKA CAPE TOWN DAN KARDESLER.BURDA INGILIZCE OGRENIYORUZ VE HIZMET ETMEYE CALISIYORUZ RISALE_I NURLAR DAGITMAYA CALISIYORUZ ALLAHIN IZNIYLE VELASILI KELAN, PROGRAMINI RASGELE BI YAZILIM SITESINDEN BULDUM VE YUKLEDIM COK BEGENDIM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.YALNIZ SENDEN BI RICAM VAR BIZIM KARDESIN NOKIA 6288 I VAR ONA ATAMADIK BUNU ATABILIRMIYIZ ACABA… ALLAH A EMANET OLASIN KENDINE IYI BAK

  • Yazan: FeRHaD, 2 Haziran 2009 @ 11:23 am

    Rauf, uygulama Nokia’nın Symbian işletim sistemli telefonları hariç diğer telefonlarında boyutunun büyük olması nedeniyle çalışmıyor. Küçültmek için veri tabanından bazı öğeleri silmeliyim, bunu yapmak istemiyorum. Çünkü bu çok sayıda kelime veya sonuç demek, uygulama boyutunun göründüğünün çok daha fazlası, bu sebeple şimdilik bir değişiklik küçültme yönünde bir değişiklik düşünmüyorum.
    İleride belki birşey yapabilirim ama kesin değil.
    Görevinde başarılar, kendine iyi bak.

  • Yazan: mobile, 3 Haziran 2009 @ 8:19 pm

    cihazım nokia n70..metovan, arkadaşın dediği gibi sözlük arama yapıyorum başka şeyler açılıyor,program falan arıyor.. bu yüzden 1.4 versiyon kullanıyorum…bir de arama moturu mavi.. ben de mavi renk tema kullanıyorum gözükmüyor yazılar…siyah renk ayarı falan olsa…onun dışında sözlük köklerini ayırmışınız çok güzel olmuş, kullanışlı olacaktı da dediğim gibi sorun çıktı…başka program açılış sorunu ortadan kalkarsa fevkalade…çalışmalarınızdan ötürü sizi kutluyorum başarılar kolay gelsin..

  • Yazan: FeRHaD, 3 Haziran 2009 @ 10:29 pm

    Mobile, bildirim için teşekkrü ederim. Nokia kullanmadığım için bahsettiğiniz probleden haberdar değildim. Sonraki sürüme seçenek koyarım, isteyen kelimeyi yazarken sonucu görür, isteyen Ara komutu verir aramayı yapar.
    Renk ayarına gelince ben hiçbir renk ayarı yapmadım, tamamen sizin temanız ile alakalı birşey o, Java sizin temanızın özelliklerini kullnır.
    Program arama falan olmaması gerekli öyle birşey, çok alakasız ama dediğim gibi arama için seçenek koyacağım.

  • Yazan: Melih Saglam, 20 Haziran 2009 @ 10:29 pm

    Arkadaş eline sağlık ama bunun yeni versiyonu çıkmadı mı?

  • Yazan: FeRHaD, 24 Haziran 2009 @ 6:45 pm

    Hayır daha değil, ama üzerinde çalışıyorum. 🙂

  • Yazan: Hüseyin ŞAhin, 2 Temmuz 2009 @ 6:49 pm

    Çok teşekkür ederim böyle bir programı ücretsiz sunduğunuz için. Mükemmel bir program.

  • Yazan: hilal, 27 Temmuz 2009 @ 7:02 pm

    Merhaba;
    Öncelikle böyle bir hizmeti bizlere ücretsiz olarak sunduğunuz için çok teşekkürler.Daha önce cep ingilizce v1.2 versiyonunu kullanıyordum,gerçi hala kullanıyorum çünkü v1.5 sürümünde problem yaşıyorum.v1.5’i telefonuma ilk yüklediğimde sorunsuz çalıştı ama programı 2.nci açmayı deneyişimde “cep inglizce çalışıyor,Görüntülenecek bir şey yok” yazısı karşıma çıkıyor.telefonumu bilgisayara takıp sözlüğü yüklediğim klasöre baktığımda 3 tane dosya oluştuğunu gördüm, isimleri “Cep_Ingilizcev15_m_isaretDB00000011.rms” “Cep_Ingilizcev15_m_KAYIT11111.rms” “Cep_Ingilizcev15_m_gDB011.rms”
    Bunları sadece telefonu bilgisayara bağladığımda görebiliyorum.Bu 3 dosyayı sildiğim zaman sözlük çalışıyor fakat tek seferde.2nciye yine açamıyorum çünkü yine bu dosyalar oluşuyor.Telefonum nokia 6600slide.Acaba bu sorunumun bir çözümü var mı, yoksa benim telefonumda mı bir sorun var?

  • Yazan: FeRHaD, 28 Temmuz 2009 @ 2:31 am

    Öncelikle birşey değil, güle güle kullanın.
    Hilal, normalde o dosyaların bir etkisinin olmaması gerekli, onlar geçmiş aramalar ve kelime listesinde işaretlenmiş sözcüklerin ve de arama sorgu sayıları istatistiklerinin tutulduğu dosyalar. Bunları uygulama yaratıyor ve açılışta kontrol ediyor. Telefondan görememen de normal, çünkü farklı tür uygulamalarda bu dosyaları düzenlemek zararına veya geliştiricinin zararına olabilir, güvenlik nedeniyle görünmüyor yani.
    Uygulamayı nasıl kapatıyorsun? Menüden Çıkış komutu ile mi yoksa uygulamadan çıkmadan mı, “cep ingilizce çalışıyor” diyorsa belki uygulamadan düzgün çıkmıyor veya arka planda çalışacak şekilde çıkıyorsun ve tekrar dönmek istediğinde bu hatayı veriyor.
    Telefonunun yazılımının son sürümünü mü kullanıyorsun? Son sürüm değilse güncellemeyi deneyebilirsin, zira telefonların Java yazılımlarında ufak tefek hatalar olabiliyor. Güncelleme falan da yoksa hiç değilse 1.4 sürümünü falan kullanmanı tavsiye ederim.
    Sözlüğü çalıştırabildiğinde arama sonuçlarının getirilmesinde bir problem oluyor mu uygulamadan çıkma, farklı menülerin gelmesi gibi falan? Çünkü, sırf bazı Nokia telefonlarda bu oluyormuş diye bir 1.6 sürümü hazırladım da, senin sorununa çare olur mu bilmem. Yakında yayınlayacağım onu.
    Başka sorunun varsa, bildirebilirsin.
    Saygılar.

  • Yazan: hilal, 29 Temmuz 2009 @ 4:06 pm

    İki türlü çıkış yaptım aslında.Bir sözlüğün çıkış komutu ile bir de telefondan “no” tuşuna basarak.Farkeden bir şey olmadı.Az önce telefonuma yeniden yükledim sözlüğü ve bu sefer alfaserver reklamından sonra devam tuşuna bastığımda “cep ingilizce çalışıyor.Gösterilecek bir şey yok” yazısı geldi.1.4 sürümünde de aynısı oluyor.Telefonun yazılımının son sürümü değil, güncellemeyi düşünüyorum en kısa zamanda.Sözlüğü çalıştırabildiğim zaman hiç sorunsuz çalışıyor.Arama,fonetik vs.Farklı menü gelmiyor sadece ikinci bir sefere açamıyordum ki şimdi o da olmuyor.Telefonum nokia olduğu için javada sanırım 1mb sınırlaması var.PC suite’den yükleyemiyorum o yüzden.Ben de baskı ve medya’yı seçip yüklüyorum.Acaba bu yüzden telefon sözlüğü tam olarak çalıştıramıyor olabilir mi?Ya da kaldıramıyor mu,boyut büyük geldiği için?Aslında aynı şekilde yüklediğim 4mblık bir java uygulamayı sorunsuz kullanıyorum ama ben de anlayamadım.1.6 sürümünü yayınladığınızda mutlaka deniyeceğim.Ama olmazsa sorun değil 1.2 sürümü gayet yeterli.1.5’te fonetik hoşuma gitmişti, o yüzden ısrarla yüklemeye çalıştım.Cevabınız için teşekkürler.. İyi Günler..

  • Yazan: FeRHaD, 29 Temmuz 2009 @ 5:03 pm

    İşletim sistemi Nokia Series 40 imiş, 60′larda 1 MB boyutu yok ama 40′larda var bildiğim kadarıyla.
    Ancak madem bir kere çalışıyorsa ikinciye de çalışmalı. Telefonun yazılımını bir güncelleyip denemeni tavsiye ederim.
    Boyutun büyüklüğü nedeniyle kaldırmayacağını sanmam, çünkü eski 2004 model Siemens C(ommodore) 65 telefonumda bile sorunsuz çalışıyor.
    Bir de şu reklamdan sonra Devam tuşuna basmadan denesen, reklam 1.25 saniye kadar orada görünüp kaybolmalı ve yerini sözcük giriş formuna bırakmalı, Devam komutu verince birşeyler karışıyor belki.

  • Yazan: hilal, 29 Temmuz 2009 @ 5:47 pm

    Malesef devam tuşuna basmadığım zamanda aynı durum söz konusu.Güncelleyip tekrar deniycem, bakalım düzelecek mi..

  • Yazan: FeRHaD, 1 Ağustos 2009 @ 2:47 am

    Arkadaşlar yeni 1.6 sürümünü yayınladım, aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz:
    Cep Ingilizce v1.6

  • Yazan: s4gn4k, 24 Kasım 2010 @ 3:22 pm

    bilinmeyen sozcuklerin ezberlenme asamsını hızlandırmak ıcın, bılınmeyen herhangi bir kelime bulundugunda kenarda ‘quize ekle’ gibi bir secenek olsa ve menude ‘quiz yap’ ile daha once eklenen bu kelimelerle quiz yapılsa harika olur ??

  • Yazan: Fotoğrafçılık Kursu, 18 Şubat 2011 @ 4:40 am

    İlginç olmuş… 🙂 Eline sağlık…
    epeyce gelişmiştir sanırım…

  • Yazan: FeRHaD, 18 Şubat 2011 @ 1:51 pm

    Bir de 1.6.1 sürümünü görsen. 😀

Bu yazıya bağlantılar

  1. Cep Ingilizce v1.5 - Mobil Bile
  2. F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Cep telefonları basit işlemlerde ne kadar hızlı

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz