Cep Ingilizce v1.4

____________________________________________________________________

GÜNCELLEME 01 AĞUSTOS 2009: Eğer cihazınızda MIDP 2.0 varsa ki beş yıl öncesinin en yeteneksiz telefonlarından değilse MIDP 2.0 kullanan yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6 kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer cihazınız MIDP 2.0 desteklemiyor sadece MIDP 1.0 destekliyorsa aşağı devam ediniz. Yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6 için tıklayın.

Cep telefonları için hazırladığım İngilizce <> Türkçe sözlük programım Cep Ingilizce’nin 1.4 sürümünü bazı olumsuzluklara rağmen yayınlıyorum. Bahsettiğim olumsuzluk Windows’a İki Yılda Bir Format Gerekli yazımda bahsettiğim problem nedeniyle uygulamanın son halini kaybetmiş olmam. Bu sebeple de Ağustos başında hazırladığım haliyle yayınlıyorum.

Bu problem olmasaydı da çok farklı değişiklikler olmayacaktı ama veri tabanı ve performansı üzerinde biraz çalışmıştım. Elimde kaynak kodun bir yedeği var fakat şimdi yayınladığım uygulamadan daha eski bu sebeple şimdilik 1 Ağustos sürümünü yayınlayıp, kaynak kodu ile daha sonra ilgileneceğim.

Gelelim Cep Ingilizce 1.4’ün yeniliklerine.

Öncelikle bu sürümde arama sonuçları eski sürümde olduğu gibi arama formunda değil ayrı bir listede sunuluyor.

İkinci olarak da veri tabanı önceki sürüme göre biraz daha düzgün, tabi hala mükemmel olduğunu söyleyemeyeceğim.

Bir diğer yenilik ise artık İngilizce’deki düzensiz fiillerin eklenmesi ve bu fiiller içinde arama yapabilmeniz. Bu konuda biraz daha bilgi vereyim. Uygulamanın ana menüsüne giriyorsunuz ve buradan üçüncü seçenek olan Düzensiz Fiiller sayfasına gidiyorsunuz. Burada ilk olarak A’dan Z’ye doğru bir düzensiz fiil listesi çıkıyor. Bu kısımda fillerin mastar hali yazıyor ve listeden bir tanesini seçerseniz diğer hallerini de görebiliyorsunuz. Seçenek menüsünden Arama seçeneği ile bir düzensiz fiili arayabilir ve diğer hallerini de görebilirsiniz. Arama yapacağınız fiil mastar olmak zorunda değildir.

Bilgisayardaki sözlük programlarından gördüğüm bir özellik olan geçmiş aramalar özelliği de bu sözlükte artık mevcut. Bundan önce o dilde yapmış olduğunuz son 15 aramayı görebilir ve tekrarlayabilirsiniz.

Bunların dışında arayüzde de biraz değişikliğe gittim, böyle kullanımının daha iyi olduğunu umuyorum.

Uygulama altyapı olarak değişmedi. Hala J2ME MIDP 1.0 ve CLDC 1.0 destekli aygıtlarda çalışabiliyor. Aygıtınızın 500 Kb civarı bir Java belleğine sahip olması yeterli. Aygıtınızın Java belleği niktarını uygulamanın Hakkında kısmında öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun da 1 MB boyutundan büyük uygulamaları yükleyip çalıştırabilmesi gerekli ki bu da son model bazı Nokia ve Samsung modellerinde problemli olabileceği manasına geliyor. Tabii Nokia’nın Symbian sürümlerinde, Sony Ericsson ve Siemens telefonlarda sorunsuz çalışıyor.

İndirme:

Kurulum için gerekli .jar dosyası:

İndir “Cep Ingilizce v1.4”

Cep_Ingilizcev14.jar – 82996 defa indirildi – 2,20 MB

Bazı telefonlarda kurulum için gerekli .jad dosyası:

İndir “Cep Ingilizce v1.4 Jad”

Cep_Ingilizcev14.jad – 30639 defa indirildi – 937,00 B

Cep Ingilizce 1.4’ün Ekran Görüntüleri:

Cep Ingilizce v1.4 Ekran Görüntüsü

Cep Ingilizce v1.4 Sonuc liste

Cep Ingilizce v1.4 Sonuç Görüntüsü

Cep Ingilizce v1.4 Ana Menü

Cep Ingilizce v1.4 Düzensiz Fiiller

Cep Ingilizce v1.4 Fiil Arama Ekranı

Cep Ingilizce v1.4 Fiil Arama Sonuç Ekranı

Cep Ingilizce v1.4 Geçmiş Aramalar Ekranı

59 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 14 Ekim 2009 @ 4:04 pm

    Furkan, yazının en başındaki linkleri takip ederek Cep Ingilizce 1.6.1 sürümüne ulaşabilirsin. 1.6.1 sürümünde bu problem olmamalı.
    1.6.1 şu an en yeni sürümdür, 1.4 artık özel istek olmadıkça devam etmiyorum. Aslında hiç etmeyeceğim de kendisi MIDP 1.0 ve Cep Ingilizce 1.5 üstü MIDP 2.0, sadece bu farktan desteklemediği cihazlar için uygun bir sürüm çıkabilir, özel istek olursa.

  • Yazan: murat tenor, 15 Nisan 2010 @ 12:05 pm

    teşekkür ediyorum.motorola L6 ya kurdum.Gayet güzel çalışıyor..emeğinize sağlık.

  • Yazan: FeRHaD, 17 Nisan 2010 @ 3:38 pm

    Hımm, böyle eski cihazlarda da çalıştığını görmek güzel. Aslında çoğunda çalışmalı da Nokia vs. şirketler çeşitli tuhaf sınırlar koyuyur tat bozucu…

  • Yazan: ali, 16 Ekim 2010 @ 12:23 am

    nokia 6303 de neden çalışmıyor ?

  • Yazan: FeRHaD, 16 Ekim 2010 @ 1:42 am

    Nokia 6303 Symbian işletim sistemli bir cihaz değildir. Ve de Nokia’nın Symbian işletim sistemine sahip olmayan cihazlarında 1 MB uygulama boyut sınırı vardır. Bu uygulama bu boyuttan büyük olduğundan Nokia’nın Symbian OS bulunmayan cihazlarında çalışamamaktadır.

  • Yazan: Merve Hilal, 9 Ocak 2011 @ 11:00 am

    ben Nokia 3710 fold kullanıyorum. bu sözlüğü telefonuma indirdim. sözlüğü açtığımda “cep ingilizce çalışıyor.gösterilecek bir şey yok” diyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. yabancı dil bölümünde okuduğumdan benim için neredeyse hayati önem taşıyor 😉 şimdiden teşekkürler…

  • Yazan: FeRHaD, 10 Ocak 2011 @ 5:21 pm

    Merve, öncelikle sayfadaki linklerden Cep Ingilizce 1.6.1 sürümünü yüklemeni tavsiye ederim.
    Sorunun ile ilgili de cihazını yeniden başlatıp denemeni. Yine olmazsa da kullandığın temayı bir gözden geçirip daha sade ve animasyonsuz bir tema ile denemeni tavsiye ederim.
    Cihazının çalışma belleği miktarı uygulamayı yüklemeye yetmediğinden oluyor bildiğim kadarıyla bu. Yine de olmazsa haber ver tabi.

  • Yazan: Tayfun IŞIK, 17 Şubat 2011 @ 3:54 pm

    Ferhad bey çalışmalarınızdan ötürü sizi tebrik ederim bununla beraber size bi sorum olacaktı;
    ingilizce-Türkçe çeviri programınız internete bağlanıyormu yani asıl sormak istediğim kelimelerin bulunduğu veritabanı nerededir eğer xml ile uzaktan çekiyorsanız neden bağlantı ücreti ödemiyoruz yada veri tabanı programın içerisinde ise bu gibi benzer veri tabanlarını nerede bulabilirim bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim,başarılarınızın devamını dilerim.

  • Yazan: FeRHaD, 17 Şubat 2011 @ 5:35 pm

    Tayfun bey, uygulama kesinlikle bir veri bağlantısı yapmıyor. Zaten amacı da cep telefonumu istediğim her yerde sözlük olarak kullanabilmemdi. Bunun için ilk sürümde kendim veritabanı hazırladım ama yetersizdi. Devamında Ağ’dan bulduğum veri tabanlarını kullanmaya başladım. Kaynaklarını bilmiyorum ama güvenilir veri tabanları.
    Bu uygulamanın veri tabanına ihtiyaç duyuyorsanız, iletişim sayfamdan mümkünse hotmail ya da Gmail olmayan bir e-posta adresiyle bir istek gönderirseniz size gönderebilirim. E-posta adresi ayrımını yapmamın nedeni bunların şu an beni IP engelinde tutmaları, geri cevap yazamıyorum. 🙂
    Farklı diller vs. düşünüyorsanız benim de o yönde sıkıntılarım var. 🙁

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz