Cep ALMANCA Ready :D

____________________________________________________________________

Cep telefonları için hazırladığım ALMANCA <> Türkçe Sözlük programım Cep ALMANCA ‘nin 1/4 sürümünü Bazi olumsuzluklara rağmen yayınlıyorum. Bahsettiğim olumsuzluk Windows’a Iki Yılda Bir Format Gerekli yazımda bahsettiğim Problem nedeniyle uygulamanın Sohn halini kaybetmiş olmam. Bu sebeple de Ağustos başında hazırladığım haliyle yayınlıyorum.
Şaka şaka hiç birşey yayınladığım yok. Aslında var ama yakında, son aşamalarında. 😀 Ziyaretçi istatistiklerimi incelerken bir referans linkine tıkladığımda Google’ın tercüme hizmeti ile alakalı birşey olduğunu gördüm. Biri sayfalarımdan birini iki dil arasında tercüme etmişti ama tercüme mükemmeldi.

Sanırım ziyaretçi Cep Ingilizce sözlüğümün GetJar‘daki Cep Ingilizce sayfasından siteme gelmişti. Sayfayı tercüme etmek istemiş ama Google’ın Türkçe bilmediğini bilmiyor sanırım. Bende istatistiklerimde gördüğüm bağlantıyı açınca bu tercümeyi tekrarlamış oldum. Tabi önce bunun tercüme olduğunu farketmedim. Yazının başlığını gördüm; Cep ALMANCA v1.4. Bir an için çok şaşırdım, sonra da bloga hacker bozuntuları daldı falan diye düşünmeye başlamıştım ki, bunun Google Translate çerçevesi içinde açıldığını görünce gülmeye başladım. Meğerse bizim Google amca çeviri esnasında İngilizce kelimesini Almanca diye çevirmiş. 😀

İngilizce ve Almanca birbiri ile ne kadar alakalı değilmi! Ya o kullanıcı gerçekten bir Almanca sözlük için geldiyse siteye, Cep Ingilizce’yi Cep ALMANCA yazdığı için indirip telefonuna kurar, İngilizce olduğunu da görünce bana sövmez mi? Alacağın olsun Google, zaten alakasız arama terimleriyle ziyaretçileri gönderiyorsun siteye, onlarda kesin küfrediyordur ya bana ya da sana. Olsun ben arada söveyim sana, borcum kalmasın, ne de olsa onca kişi senin yüzünden bana sövüyor.

Bu arada meraklılarına da söyleyeyim, eğer bir Türkçe <> Almanca veri tabanı bulaiblirsem Cep Almanca uygulamasını da hazırlayabilirim çok kısa bir süre içinde. Tabi bunun için önce böyle bir veri tabanını bulmalıyım ki o da hiç kolay birşey değil. 😀 Şimdilik sayfaya Almanca cep telefonu sözlüğü bulmak için geldiyseniz, affedin beni, sövmeyin bana, yukarıdaki kısım ve başlık tamamen Google’ın yanlış anlamasıdır.

1 Yorum

  • Yazan: abdulhakim, 18 Ocak 2010 @ 4:06 pm

    abi ellerine sağlık vallahi on numara yapmışın saol sayende artık çok pratik ceviriler yapabiliyorum. önceden iki saat sözlüğü karıştır falan filan… allah razı olsun.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz