Cep ALMANCA Ready :D

____________________________________________________________________

Cep telefonları için hazırladığım ALMANCA <> Türkçe Sözlük programım Cep ALMANCA ‘nin 1/4 sürümünü Bazi olumsuzluklara raÄŸmen yayınlıyorum. BahsettiÄŸim olumsuzluk Windows’a Iki Yılda Bir Format Gerekli yazımda bahsettiÄŸim Problem nedeniyle uygulamanın Sohn halini kaybetmiÅŸ olmam. Bu sebeple de AÄŸustos başında hazırladığım haliyle yayınlıyorum.
Åžaka ÅŸaka hiç birÅŸey yayınladığım yok. Aslında var ama yakında, son aÅŸamalarında. 😀 Ziyaretçi istatistiklerimi incelerken bir referans linkine tıkladığımda Google’ın tercüme hizmeti ile alakalı birÅŸey olduÄŸunu gördüm. Biri sayfalarımdan birini iki dil arasında tercüme etmiÅŸti ama tercüme mükemmeldi.

Sanırım ziyaretçi Cep Ingilizce sözlüğümün GetJar‘daki Cep Ingilizce sayfasından siteme gelmiÅŸti. Sayfayı tercüme etmek istemiÅŸ ama Google’ın Türkçe bilmediÄŸini bilmiyor sanırım. Bende istatistiklerimde gördüğüm baÄŸlantıyı açınca bu tercümeyi tekrarlamış oldum. Tabi önce bunun tercüme olduÄŸunu farketmedim. Yazının baÅŸlığını gördüm; Cep ALMANCA v1.4. Bir an için çok ÅŸaşırdım, sonra da bloga hacker bozuntuları daldı falan diye düşünmeye baÅŸlamıştım ki, bunun Google Translate çerçevesi içinde açıldığını görünce gülmeye baÅŸladım. MeÄŸerse bizim Google amca çeviri esnasında Ä°ngilizce kelimesini Almanca diye çevirmiÅŸ. 😀

Ä°ngilizce ve Almanca birbiri ile ne kadar alakalı deÄŸilmi! Ya o kullanıcı gerçekten bir Almanca sözlük için geldiyse siteye, Cep Ingilizce’yi Cep ALMANCA yazdığı için indirip telefonuna kurar, Ä°ngilizce olduÄŸunu da görünce bana sövmez mi? Alacağın olsun Google, zaten alakasız arama terimleriyle ziyaretçileri gönderiyorsun siteye, onlarda kesin küfrediyordur ya bana ya da sana. Olsun ben arada söveyim sana, borcum kalmasın, ne de olsa onca kiÅŸi senin yüzünden bana sövüyor.

Bu arada meraklılarına da söyleyeyim, eÄŸer bir Türkçe <> Almanca veri tabanı bulaiblirsem Cep Almanca uygulamasını da hazırlayabilirim çok kısa bir süre içinde. Tabi bunun için önce böyle bir veri tabanını bulmalıyım ki o da hiç kolay birÅŸey deÄŸil. 😀 Åžimdilik sayfaya Almanca cep telefonu sözlüğü bulmak için geldiyseniz, affedin beni, sövmeyin bana, yukarıdaki kısım ve baÅŸlık tamamen Google’ın yanlış anlamasıdır.

1 Yorum

  • Yazan: abdulhakim, 18 Ocak 2010 @ 4:06 pm

    abi ellerine saÄŸlık vallahi on numara yapmışın saol sayende artık çok pratik ceviriler yapabiliyorum. önceden iki saat sözlüğü karıştır falan filan… allah razı olsun.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz